Foto: Admin
Admiru B povede na jaře v přeboru trenér Gregor
09.01.2019

Admiru B povede na jaře v přeboru trenér Gregor

Konec odpočinku, fotbalová Admira už tvrdě maká. V pondělí zahájilo přípravu nejen divizní áčko, ale také přeborová rezerva. Klub z Kobylis představil několik potenciálních posil pro první tým, ale i nového kouče béčka. Stal se jím Pavel Gregor. „Trenéra Gregora jsme vzali v létě k devatenáctce a odvádí tam skvělou práci, takže nám tohle přišlo jako správný krok,“ míní Jaroslav Moudrý, manažer a sekretář Admiry v jedné osobě.

Gregor ve funkci nahradí trenéra Pavla Máje, který se během zimní pauzy rozhodl ukončit působení v klubu. Hledání nástupce nebylo složité, Admira se rozhodla vsadit na trenéra „z vlastních zdrojů.“ Výběr do devatenácti let pak povede Gregor dál, v době, kdy by se kryly zápasy, by na lavičce výběru do 19 let zaskočil šéftrenér mládeže Admiry Stanislav Krejčík.

„Nechtěli jsme do klubu přivádět někoho cizího. Trenér Gregor je dostatečně zkušený, co mám informace, kluci za ním opravdu jdou, chytlo je to,“ konstatuje spokojeně manažer Admiry.

Od vedení klubu může jít o velmi prozíravý krok, jelikož v létě věkově přeroste devatenáctku osm fotbalistů, posunout do rezervy by se mohlo až deset hráčů. „Na tohle jsme pochopitelně také mysleli. Když kluci přecházejí do dospělého fotbalu, tak se často stane, že se na fotbal vykašlou. Tímhle krokem bychom mohli podobnému směru předejít,“ věří Moudrý, že dostane v létě rezerva klubu pořádnou hráčskou injekci. V zimě se prý do kabiny béčka nikdo z devatenáctky stěhovat nebude.

A jaký dostal nový kouč od vedení úkol směrem k umístění v tabulce? „Teď jsme osmí, takže bychom se na téhle příčce chtěli udržet. Když budeme desátí, taky to nebude nějaký problém. Hlavní je nemít starosti se záchranou,“ říká Moudrý.



Související články