Foto: www.slavia.cz
Do prosince vkročili nejlépe slávisté, ve dvou zápasech nastříleli sedm branek
05.12.2018

Do prosince vkročili nejlépe slávisté, ve dvou zápasech nastříleli sedm branek

Na nepodařené pohárové představení před týdnem ve francouzském Bordeaux dali hráči v „sešívaných“ dresech brzy zapomenout v domácích mistrovských soutěžích. A-tým Slavie nastřílel tři branky v Opavě a vyhrál 3:2, zatímco juniorka dala ještě o gól víc a zdolala Jablonec 4:2.

V Opavě dvakrát zamířil do černého Jaromír Zmrhal a navýšil své podzimní střelecké konto ze dvou na čtyři góly, zatímco za juniorku Slavie se dvakrát trefil Muris Mešanovič. Bosenský útočník dal v první polovině letošní sezony celkově sedm branek, nicméně na prvoligovou trefu v červenobílém dresu čeká už hodně dlouho: od května roku 2017. Vinou zranění vynechal téměř celou sezonu 2017/18 a letos na podzim dal za áčko Slavie jeden gól: v zářijovém utkání Mol Cupu s druholigovým soupeřem z Ústí nad Labem. Šestkrát potom skóroval za juniorku.

Vedle Zmrhala a Mešanoviče nastřílel dva góly také Antonín Vaníček z juniorky Bohemians 1905, a pomohl tak svému týmu k výhře 4:2 v Mladé Boleslavi. Jediným pražským týmem, který vyšel tentokrát bodově naprázdno, byl A-tým Sparty, prohrál 1:2 na Slovácku.

První ligu čekají ještě další dvě prosincová kola, zatímco ostatní soutěže a týmy už mají všechna mistrovská utkání v pomalu končícím roce 2018 odehrána.

Pražský střelec (počet gólů)
16 – Urban (Přední Kopanina)
14 – Š. Zahálka (Admira, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), T. Kadlec (Třeboradice)
13 – Veselý (Loko Vltavín, z toho 3 v Mol Cupu)
11 – Čapek (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Heřman (Vyšehrad B), Klán (Uhelné sklady), Šultes (Přední Kopanina), Nabiyev (Slavia jun.)
10 – Stoch (Slavia), Michálek (Admira, 1 gól v Mol Cupu a 9 za B-tým v přeboru), Z. Hanzlík (Újezd Praha 4), Kotlík (Dukla Jižní Město, z toho 1 v Mol Cupu)
9 – Rondić (Viktoria Žižkov, z toho 3 v Mol Cupu a 4 za B-tým v přeboru), Bassey (Olympia Radotín)
8 – Tetteh (Sparta), Kalivoda (Královice), O. Novotný (Sparta jun.)
7 – Mešanovič (Slavia, 1 v Mol Cupu a 6 za juniorku), Šípek (Loko Vltavín), Trýzna (Olympia Radotín, z toho 2 v Mol Cupu), Rajnoch (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 v Mol Cupu), Měska (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), J. Jeřábek (Újezd Praha 4), Slánský (Královice), Šafránek (Uhelné sklady), Vrzal (Dukla Jižní Město)
6 – Kanga (Sparta), Nečas (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Vejvar (Slavia, 1 v Mol Cupu a 5 za juniorku), Musa (Viktoria Žižkov), Maione (Loko Vltavín), Rataj (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Kurek (Admira, z toho 1 v Mol Cupu), M. Douděra (Admira, z toho 4 za B-tým v přeboru), O. Janda (Motorlet), Formáček, Sus (oba Královice), Podvín, Walter (oba Újezd Praha 4), Cvrček (Přední Kopanina), Hák (Hostivař), D. Kocourek (Uhelné sklady), L. Novák (Braník), S. Sýkora (Třeboradice), Janko (Dukla jun.), Vodháněl (Bohemians 1905 jun.)
5 – Helal (Bohemians 1905), T. Souček (Slavia), Schranz (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Brabenec (Olympia Radotín), Drobílek (Vyšehrad), Tichý (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Hanek (Meteor, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Mařík (Motorlet, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), J. Šimek (Admira, z toho 2 za B-tým v přeboru), M. Beneš (Braník), Doležel (Újezd Praha 4), Hrabina (Motorlet B), P. Junek (Třeboradice), V. Junek (Union Vršovice), Jůzek (Podolí), Shinjikashvili (Vyšehrad B), Vaníček (Bohemians 1905 jun.)
4 – Zmrhal (Slavia), Hušbauer (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Frydrych (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Stanciu (Sparta), Šural (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Záviška (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), M. Čermák (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Sintean (Viktoria Žižkov, 3 za B-tým v přeboru), Abena (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Pejša (Loko Vltavín), Vieira (Loko Vltavín, 2 v Mol Cupu), Hadi (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 v Mol Cupu), Rys (Vyšehrad, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 gól v Mol Cupu), J. Beneš (Aritma, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v divizi a 1 gól v Mol Cupu), Čácha (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), Jonáš (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), Nezmar, Solař (oba Dukla Jižní Město), Belán (Uhelné sklady), D. Bláha (Tempo), Deré (ČAFC), Proskočil (Hostivař), Řežábek (Přední Kopanina), Viktorin (Třeboradice), Zezula (Podolí), Vetešník (Bohemians 1905 jun.)
3 – Coufal, Kúdela, Olayinka, Škoda, Tecl (všichni Slavia), Baluta (Slavia, z toho 1 za juniorku), Duranović (Dukla), D. Douděra (Dukla, z toho 2 za juniorku), M. Hašek (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Pulkrab (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Batioja (Viktoria Žižkov), Dočekal (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), V. Mareš (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), D. Dvořák, Kostka (oba Meteor), J. Junek, D. Macháček (oba Aritma), Mošna (Admira, z toho 2 v Mol Cupu), Panýrek (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), T. Bláha, Flaks, Vágner (všichni Přední Kopanina), Duong, Volek (oba Viktoria Žižkov B), Fitzel, Wulkan (oba ČAFC), V. Hruška, Svoboda (oba Podolí), R. Hanzlík (Vyšehrad B), V. Hašek (Tempo), L. Hruška (Uhelné sklady), J. Kučera (Hostivař), Láf (Královice), Lupínek (Admira B), Trávník (Braník), Burda, Cabadaj, Flak, Z. Mustedanagič, Traoré, Zuberu (všichni Sparta jun.), Kott, Kubů, Štursa (všichni Dukla jun.), Vaněk (Slavia jun.), Vrána (Bohemians 1905 jun.)
2 – Ďurica (Dukla), Bilovský (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Podaný (Dukla, z toho 1 za juniorku), J. Sýkora (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Juliš (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Bartek (Bohemians 1905, oba góly v Mol Cupu), Radaković (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), M. Frýdek (Sparta, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), Urbanec (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), T. Rada, Valíček (oba Loko Vltavín), Laňka (Vyšehrad), P. Ježdík (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Baran, Kraus, Macek, Turbák (všichni Aritma), Ezeala, Frantl, Frohna, Schulz (všichni Meteor), Fric, Martinic, Pavlata (všichni Admira), Horák (Admira, z toho 1 v Mol Cupu a 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Dvorský (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Josef Bazal, Nguyen, Vild, Vilotič (všichni Viktoria Žižkov B), Běhounek, Papež, Valeš, Vrabec (všichni Újezd Praha 4), Čepelák, Fiedler, Maršálek, Šahini (všichni Motorlet B), Adámek, Geissler, Šmídek (všichni Tempo), Jan Bazal, J. Doležal, O. Toman (všichni Vyšehrad B), Bláža, Marek, Žárský (všichni ČAFC), Koubek, Steinocher, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Bednář, Matěj Vondrka (oba Podolí), Ceccarelli, Platil (oba Braník), Finger-hut, Pelikán (oba Admira B), Grznár, D. Hruška (oba Třeboradice), Krejča, Nebřenský (oba Hostivař), Pospíšil, Randa (oba Královice), Graf (Přední Kopanina), Kouřimský (Union Vršovice), Bezdička, Buiget, Chlumecký, Kolman, Krunert, Lauko (všichni Dukla jun.), P. Hájek, Nestor Albiach, Radwan, Vatajelu (všichni Sparta jun.), Slanina, Šilhan (oba Slavia jun.), Le Tuan (Bohemians 1905 jun.)
1 – F. Hašek, Jindřišek, Krch, Mašek, Reiter (všichni Bohemians 1905), M. Frýdek, Chipciu, Plavšić, V. Vukadinovič (všichni Sparta), Hložek (Sparta, gól v Mol Cupu), Holík, D. Tetour (oba Dukla), Brander, Breda (oba Dukla, oba gól v Mol Cupu), Bořil (Slavia), Podrazký (Viktoria Žižkov), Bužík, Jiránek, Koutenský (všichni Olympia Radotín), Oikonomikos (Olympia Radotín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Jandera, Kozel (oba Vyšehrad), Hradecký (Vyšehrad, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Kacafírek (Vyšehrad, gól v Mol Cupu), Špaček (Loko Vltavín), Eichler, Viduna (oba Loko Vltavín, oba gól v Mol Cupu), Filip, L. Kučera, Penc, Podzemský (všichni Motorlet), Hrdina, Jankú, Přibyl (všichni Meteor), Modr, Rybka, Turák (všichni Aritma), Čížek, Vosický (oba Admira), Borovička, Kaiser, Minařík, Protivínský, Špulka, Tomaides, Turek (všichni Union Vršovice), Jireček, T. Junek, Kravtsiv, A. Krivosheev, Kubík, Macej (všichni Vyšehrad B), D. Kadlec, Konejl, Netušil, Perl, Vltavský, Žalud (všichni Tempo), Brož, J. Hrubý, Kotek, Kristen, Šumník (všichni Podolí), Dovhaniuk, Mráz, Neveršil, Pekárek, Vybíral (všichni Braník), Gábor, Hůlka, Salašovič, J. Svoboda, Tylšar (všichni Motorlet B), T. Kaliba, Mašlej, Nagy, Nováček, Rákosník (všichni ČAFC), Andrle, Livora, Obermajer, Trapanovski (všichni Viktoria Žižkov B), Dejmek, Lafek, Inneman, Pařík (všichni Dukla Jižní Město), Hrazdíra, Majerčin, Studnička (všichni Uhelné sklady), Sázel, Šindelář, Vachoušek (všichni Admira B), Červenka, Votava (oba Třeboradice), Daňhel, Chyle (oba Újezd Praha 4), Dufek, Ptáček (oba Královice), Hájek, Janek (oba Přední Kopanina), Chyle (Hostivař), Doumbia, Dressler, Houha, R. Mašek, Mentberger, D. Souček, Šolaja, Trávníček, Vyleta (všichni Dukla jun.), Auer, D. Fišer, Jan Havránek, D. Macháček, Mitrano, Petrák, Van Buren, Zelený (všichni Slavia jun.), Dudl, Chervak, Maksić, Penc, Ristić, Wiesner (všichni Sparta jun.), Begič, Buneš, Horizrál, Lehovec, Nátr (všichni Bohemians 1905 jun.).


Pražský brankář (vychytané nuly)
7 – Kolář (Slavia), D. Toman (Meteor), Jungr (Admira, z toho 1 v Mol Cupu)
6 – Niță (Sparta), F. Rada (Dukla)
5 – Fryšták (Bohemians 1905, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Jiří Havránek (Vyšehrad), Bojčuk (Újezd Praha 4), Michal Vondrka (Podolí)
4 – M. Hruška (Dukla, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Štorc (z toho 1 za juniorku Sparty a 3 za Loko Vltavín v ČFL), Kudláček (Braník), Mačí (Přední Kopanina), Kotek (Sparta jun.)
3 – Valeš (Bohemians 1905), Čáp (Olympia Radotín, z toho 1 v Mol Cupu), Foferka (Motorlet), Stareček (Aritma), Hradil (Třeboradice), Strazzer (Hostivař)
2 – Koblenc (Loko Vltavín), Šiman (Olympia Radotín), Cingel (Admira, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Babka (Vyšehrad B), Borský (Uhelné sklady), A. Kučera (Uhelné sklady), Lisa (Královice), Pacovský (Tempo), Šilhavý (Union Vršovice)
1 – Heča (Sparta, v Mol Cupu), Kovář (Slavia, v Mol Cupu), Otáhal (Viktoria Žižkov), Winter (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Drahorád, J. Fišer (oba Újezd Praha 4), Polomský, Sklenář (oba Motorlet B), Provazník (Hostivař), Žulevič (Admira B), Fiala, Kouba (oba Bohemians 1905 jun.), Radimský, Vantruba (oba Slavia jun.).