Foto: www.sk-ujezdp4.cz
Zadělali jsme si na problém, směje se kanonýr přeborového lídra, který na podzim neprohrál

Zadělali jsme si na problém, směje se kanonýr přeborového lídra, který na podzim neprohrál

Za podzim nastřílel deset branek a je nejlepším střelcem přeborového Újezdu Praha 4. I díky němu si nováček Pražská teplárenská přeboru v polovině sezony užívá první příčku, patnáct duelů navíc zvládl bez jediné porážky. Tým v soutěžním zápase neprohrál celý rok 2018! „To se asi povede jen jednou za život. Přitom my jsme šli do sezony s tím, že chceme ukázat, co v nás je, hlavně nemít nějaké starosti,“ říká Zdeněk Hanzlík. K poslední výhře nad Podolím 3:1 přispěl dvěma góly.

Zvládli jste suverénně zápas s Podolím a dojeli podzim bez porážky. Jak těžké to bylo?
Myslím, že každý podzimní přeborový zápas byl těžký, ale je pravda, že tenhle proti Podolí byl nejtěžší. Bojovali jsme s nimi i v minulé sezoně o postup do přeboru. Oni nás dokázali v minulé sezoně porazit a my jsme to moc chtěli tentokrát zvládnout. Dohrát podzim bez porážky, abychom dotáhli tu naši krásnou sérii.

Vědělo se o síle Újezdu Praha 4, ale tohle se nečekalo. Třináct výher a dvě remízy, co na tu sérii říkáte?
My jsme šli do sezony s tím, že hlavně chceme hrát v klidu, nemít nějaké starosti. Já jsem v Praze rok a půl, dřív jsem hrál v Klatovech, takže to pro mě bylo v pražské I. A třídě i přeboru trochu neznámé. Musím říct, že kvalita soutěží je fakt vysoká, i proto si té naší série tak vážíme.

Kdy vás v kabině napadlo, že podzim zvládnete bez porážky?
Možná mi to nebudete věřit, ale ono to fakt zaznělo až teď před utkáním s Podolím. Trenér říkal, že by bylo fajn udržet tu sérii a neprohrát. Teda pochopitelně jsme chtěli nad Podolím vyhrát. Moc jsme si přáli, abychom to zvládli a povedlo se.

Nezkoušeli jste dohledat, zda byl někdo v posledních letech takhle suverénní?
Na tohle během podzimu nebyl čas. (směje se) Teď by to mohl třeba někdo najít, bylo by to zajímavé. Když jsem do klubu přišel, Újezd Praha 4 šel do sezony s tím, že by chtěl postoupit do přeboru. To se povedlo. A teď jsme si řekli, že zkusíme ukázat, co v nás je. Že to bude tak dobré a bez porážky, to asi nikdo nečekal.

Který moment byl pro Újezd Praha 4 nejtěžší?
Na to se hrozně těžko odpovídá. Třeba na prvním utkání jsem nebyl kvůli zranění. Ale když si to zpětně promítnu, tak úroveň všech mužstev v přeboru je opravdu vysoká. A nenapadá mě utkání, které bychom vyhráli lehce. Byly zápasy, které rozhodl jeden gól, jindy rozhodovala větší a silnější vůle, někdy jsme měli i štěstí. Ale zvládli jsme to všechno.

Újezd Praha 4 nebyl poražen ani na jaře v I. A třídě, takže jste neprohráli celý rok. Jak vám to zní?
To se nejspíš povede jen jednou za život. Neprohráli jsme v přeboru, který tu kvalitu zkrátka má. O to je všechno cennější. Moc si toho všichni vážíme.

Roli favorita vám teď už nikdo neodpáře.
Zadělali jsme si v dobrém slova smyslu na problém. (směje se) Čeká nás pořádná práce. Když jdete do zápasu z prvního místa a bez porážky, tak motivace soupeřů roste. Snaží se o to víc vytáhnout a potrápit vás. Ono už to tak bylo i teď na podzim, tam se to ale naštěstí nikomu nepovedlo, aby nás porazil. Musíme počítat s tím, že proti nám každý bude bojovat do poslední minuty.

Na kontě máte deset gólů a na nejlepšího střelce ztrácíte v přeboru šest zásahů. Co na svoji bilanci říkáte? Přijde útok i na téhle frontě?
Gólů mohlo být klidně jednou tolik, to vám asi potvrdí i trenér, když s ním budete mluvit. Někdy zkrátka potřebuji na gól víc šancí. I když teď proti Podolí to tak úplně neplatilo. To jsem měl vlastně dvě střely a byly z toho dvě branky.

A co takhle vyhrát s Újezdem přebor a ještě k tomu zaútočit na první místo v soutěži kanonýrů?
Já jsem rád i za těch deset gólů. Nestřílím góly po nějakých individuálních akcích, vždycky dostanu dobrou přihrávku od spoluhráčů, takže za těmi deseti góly je skvělá práce celého týmu. Už takhle jsem strašně spokojený. Soutěž kanonýrů není tím hlavním, nepřemýšlel jsem nad ní. Mě zajímá hlavně to, aby se dařilo týmu. U nás jsou góly rozložené mezi víc hráčů. Vyhrává týmový duch.

Vedete o šest bodů před Uhelnými sklady, před třetí Přední Kopaninou máte náskok 13 bodů. Bude v zimě pro Újezd Praha 4 téma postup do divize?
Asi by to v našem postavení téma na zimu mělo být. Ale není. My to opravdu neřešíme. Možná se o tom bude bavit vedení s trenérem, ale my se musíme hlavně dobře připravit na jaro, abychom udrželi tu naši sérii.

Myslíte, že byste přeborem prošli bez jediné porážky?
Tak to by bylo něco jako splněný sen. Jaro bude hodně dlouhé, je před námi patnáct zápasů. Jiný cíl než první místo mít v naší situaci nemůžeme, to ani nejde. Ale že bychom to zvládli bez porážky? Řeknu to takhle: budeme se snažit udržet tuhle sérii co nejdéle. A uvidíme, jak dlouho se nám to povede.