Foto: Ondřej Hanuš
VIDEO: Nůžky Viktorina a hromada gólů v posledním podzimním kole. Podívejte se!
21.11.2018

VIDEO: Nůžky Viktorina a hromada gólů v posledním podzimním kole. Podívejte se!

Podzimní část Pražská teplárenská přeboru se rozloučila se vší parádou. Padl totiž rekord v celkovém počtu vstřelených branek za jedno kolo v této sezoně. Střelci jich nasázeli neskutečných 47. Průměr gólů na zápas byl tudíž skoro šest! Nejvíce jich diváci mohli vidět v jediném nedělním zápase, kdy se střetly rezervní týmy Motorletu a Admiry.

Gólově nabitý duel, který se odehrál na umělé trávě v Jinonicích, přinesl hned devět branek! Díky přesnému zásahu domácích z poslední minuty první půle šly družstva do kabin za stavu 2:1. Po přestávce zavelela Admira k velkému obratu. Ten sice po hodině hry dokázal Čepelák z Motorletu svým druhým gólem utkání pozastavit. Hostující hráči se ovšem opět dostali do vedení po poměrně šťastné brance z přímého volného kopu, poté přidali ještě další dva zásahy do sítě domácích. Pěti trefami z druhé půle domácí Motorlet přestříleli a zvítězili 6:3.

Naprosto nečekanou výhru ještě před zimní pauzou urval Braník. Přemohl Sokol Královice bojující o přední příčky. A nejen to! Domácí hráči dokázali rozvlnit soupeřovu síť hned šestkrát. Po úvodní neproměněné penaltě Královic se Braník dostal do dvoubrankového vedení, když několik minut po povedeném úniku Ceccarelliho přidal druhý gól Trávník z pokutového kopu. Hostující hráči se sice ještě do poločasu zmohli na snížení, ale Braník vstřelil po přestávce čtyři góly, a i díky vyloučení královického Nezbedy si v poklidu došel pro výhru 6:1. Dvěma téměř identickými brankami po rohových kopech přispěl k vítězství Beneš. Dva přesné zásahy si zapsal i Novák.

Sedm gólů mohla vidět také stovka diváku, jež dorazila na utkání rezervy Viktorie Žižkov a ČAFC. Do duelu nastoupil domácí Žižkov hned s několika posilami z A-týmu. Hostující hráči ČAFC ale díky svému obrovskému nasazení i po prohraném prvním poločase dokázali zlomit šíleně dlouhou sérii bez získaného bodu a zvítězili 4:3. Právě Žižkov tak odsunuli na nelichotivé poslední místo.

I po nepříliš povedeném startu do sezony poslední mistr z Třeboradic nasbíral poměrně slušný počet bodů a dostal se zpět do formy. Tu potvrdil na hřišti Tempa, kde zápas rozhodl třemi góly v prvních dvaceti minutách. Netradičním fotbalových kouskem se v tomto úseku hry vyznamenal Viktorin. Ve čtrnácté minutě totiž zastřihal nůžkami v pokutovém území domácích a jeho pokus zapadl parádně do horního rohu branky. Konečný stav utkání byl 4:1 pro hosty.

Stejným počtem bodu jako Třeboradice se v polovině soutěže pyšní i Dukla Jižní Město. Ta na domácích hřišti v silné desetiminutovce v prvním poločase vstřelila Hostivaři tři branky a rozhodla o své výhře. Skóre na 3:1 pak upravil až v 71. minutě Hák.

Pouze deset minut stačilo na zajištění domácí výhry i Vyšehradu B, který se utkal s Vršovicemi. Stejně jako Dukla JM dokázal Vyšehrad v úseku od 20. do 30. minuty vstřelit tři branky. Ty byly tentokrát bez odpovědi soupeře.

Na čele tabulky se solidním náskokem šesti bodů přečká zimu téměř nezastavitelný Újezd Praha 4, který si poradil na domácí půdě se Slavojem Podolí. Velký podíl na výhře 3:1 měl díky dvěma gólům střelec domácích Hanzlík. Vydrží nováčkovi soutěže tato úžasná forma i v druhé polovině soutěže?

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz. Kvůli technickým důvodům chybí druhý gól ze zápasu Viktoria Žižkov B – ČAFC (3:4) a první čtyři góly utkání Uhelné sklady – Přední Kopanina (4:4).