Foto: Pavel Jiřík st.
Porážka v derby je zklamání, ztráta na první Zápy je velká, přiznal kouč Vyšehradu

Porážka v derby je zklamání, ztráta na první Zápy je velká, přiznal kouč Vyšehradu

Představovali si, že za podzimem udělají jinou tečku. Vítěznou. Místo toho musel překousnout fotbalový Vyšehrad před zimní pauzou zklamání, když prohrál derby s Olympií Radotín 0:1. Přezimuje sice i tak na stupních vítězů, je třetí, na vedoucí Zápy ale ztrácí jedenáct bodů. „Chtěli jsme hrát o postup, ta ztráta je velká,“ uznává trenér Roman Veselý.

Nebýt prohraného derby, mohl vás těšit pohled na tabulku o něco víc. Proč to nevyšlo?
Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, který bude vyrovnaný. Soupeř měl hodně dobře organizovanou hru, defenziva mu fungovala a vepředu těžil ze hry dvojice Bassey, Haji. Radotínu také dost pomohlo, že dal gól.

Zdálo se mi, že váš tým se víc do hry dostával až ve druhé půli. Zaskočil vás něčím soupeř?
Věděli jsme o jeho kvalitách. Pravda ale je, že první půli jsme prospali, až po přestávce jsme si vytvořili nějaký tlak. Měli jsme tam i situace, kdy se nám nepodařilo dostat míč zblízka do sítě. Nakonec soupeř těsnou výhru udržel a pro nás je to zklamání.

Čím si vysvětlujete, že to v první půli nebylo ze strany Vyšehradu ono?
Máme mladý tým, možná byli kluci i trochu nervozní. Cítili na sobě určitým způsobem tlak, že musíme tenhle zápas zvládnout. Důležité pro vývoj utkání taky bylo, že jsme po zisku míče zase balony rychle ztráceli.

Vedoucí Zápy vyhrály v Písku, vaše manko na lídra tabulky narostlo na jedenáct bodů. Co na to říkáte?
Že Zápy vedou o parník. Na druhou stranu i na podzim jsme viděli, že každý může ztratit. Ale je pravda, že naše ztráta je hodně velká. Z hráčů jsme se ale snažili vymáčknout maximum, co bylo možné.

Na Vyšehradě jste budovali prakticky nový tým. Jak se vám zamlouvá jeho podzimní vystoupení jako celek?
Je pravda, že se tvořilo mužstvo, ale k tomu všemu jsme měli i nebývalý počet zraněných hráčů. A třeba klíčový muž obrany Neuberg je dlouhodobě zraněný. Může být mimo klidně i půl roku. To náš tým hodně limitovalo. A troufnu si říct, že situaci, po které jsme dostali v derby s Radotínem rozhodující gól, by zkušená obrana asi ustála.

Bude třeba i pod vlivem zmíněných zdravotních trablů hráčů doplnit tým?
Nějaká jména hráčů samozřejmě v hlavě máme. Ale na všechno si ještě s vedením musíme sednout. Teď máme za sebou poslední podzimní zápas a jsme zklamaní, že jsme ho nezvládli. Promluvíme si o tom a uvidíme, co bude reálné. Když pod vlivem všeho, čím jsme prošli, vezmu naše umístění, tak je to asi dobré, ale jak už jsem říkal, ztráta na Zápy je velká.

Taky vás čeká dlouhá zimní pauza, naskočíte okamžitě do dovolenkového módu?
Teď si dáme týden volno, ale pak budeme třikrát v týdnu trénovat. Od půlky prosince si dáme měsíc dovolenou. A pak se do toho pustíme znovu.



Fotografie

Související články