Foto: Ondřej Hanuš
Přeborová tipovačka: Jak vidí 15. kolo Václav Hruška z Podolí?
16.11.2018

Přeborová tipovačka: Jak vidí 15. kolo Václav Hruška z Podolí?

Máme tu podzimní finále - Pražská teplárenská přeboru i tradiční předvíkendové tipovačky. V minulém kole dostal šanci na reparát Eduard Formáček z Královic a jeho bilance 5:3 patří k tomu lepšímu, co se tipujícím fotbalistům na podzim povedlo. Napodobit, nebo ještě překonat, se ho pokusí záložník přeborových nováčků z Podolí Václav Hruška.

A bez ohledu na výsledek posledního zápasu podzimu, navíc na hřišti lídra z Újezdu Praha 4, musí být v Podolí s první polovinou soutěže nadmíru spokojeni. "S počtem nasbíraných bodů určitě spokojení jsme. Hra by mohla být někdy lepší, ale musíme být soudní a vzít v potaz také sílu soupeřů. My těžíme hlavně z týmového pojetí a sehranosti, tím dokážeme některé zápasy zlomit, díky tomu jsme ani v žádném zápase vyloženě nepropadli, ačkoli nás některé týmy fotbalově přehrály," říká Hruška.

Jeho tým neměl žádné konkrétní předsezónní cíle. "Nekladli jsme si konkrétní cíl, ale s ohledem na sílu kádru jsme chtěli bojovat o střed tabulky. Trenér Jarolím po přípravě prohlásil, že budeme devatenáctí, tak snad jsme ho mile překvapili. (směje se) My v podstatě pokračujeme v přeboru s kádrem z I. A třídy, k žádným velkým posunům ani nákupům u nás nedošlo. Nemůžu ale nezmínit těch pár výjimek, jelikož poslední týden je dvojnásobný příspěvek do kasy. Přišel běhavý krajní hráč Lukáš Vávra, vzadu tvrdí muziku Honza Červenka, vepředu zase děsí gólmany svými ranami Honza Vejražka… A ještě máme spolehlivou dvojku do brány Máru Grůšu, který kryje záda Michalovi Vondrkovi," vyjmenovává s úsměvem několik svých spoluhráčů.

Václav Hruška má s přeborem bohaté zkušenosti, a tak může porovnávat. "Pohybuji se v něm více než deset let a zdá se mi, že úroveň šla hodně nahoru… Ale možná taky moje úroveň šla s věkem dolů, těžko říct. (směje se) Každopádně dnes jsou na hráče kladené vyšší nároky, více se trénuje, více se řeší taktika, už to není o tom si jít prostě zahrát fotbal. Kvalita hráčů je taky vyšší – kromě mladých běhavých kluků z béček se objevuje hodně hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží. A přitom ještě ne ve „veteránském“ věku, jako je na Podolí třeba Karel Kristen. Každý tým má několik takových hráčů, a to všechno posouvá přebor na lepší úroveň," míní Hruška.

Podzimní část přeboru tedy bude v neděli odpoledne za námi a týmy budou pomalu spřádat plány na náročné jarní odvety. "Nesmíme usnout na vavřínech a pokračovat v poctivých výkonech, protože i když jsme udělali na podzim dost bodů, tak zachráněni zdaleka nejsme. Pro jistotu budeme potřebovat kolem 40 bodů, takže si nemůžeme dovolit žádný výpadek. Chceme udržet zkušené hráče jako je Martin Brož, Martin Bednář nebo Ondra Mráček a doplnit je mladými a běhavými hráči jako je Lukáš Svoboda a další. Věříme, že to bude stačit a udržíme se tak v první polovině tabulky," tvrdí optimisticky.

A jak Hruška zmiňoval, vzhledem k tomu, že na Podolí mají v závěrečném týdnu dvojnásobné příspěvky do klubové pokladny za mediální zmínku, rádi bychom na tomto místě nabídli přehled hráčů, kteří v dresu Podolí zasáhli do podzimních zápasů, aby si rozlučku užili o to více: Michal Vondrka, Martin Bednář, Martin Brož, Antonín Čermák, Jan Červenka, Jiří Hrubý, Václav Hruška, Jan Jeřábek, Robert Jůzek, Martin Kotek, Karel Kristen, Ondřej Mráček, Tomáš Strnad, Marek Šumník, Jan Svoboda, Lukáš Svoboda, Lukáš Vávra, Jan Vejražka, Vojtěch Vlasák, Matěj Vondrka a Michal Zezula. Trenéři: Josef Jarolím a Ondřej Hatina. Vedoucí mužstva: Lukáš Michl.

A jak Václav Hruška tipuje osmičku přeborových zápasů závěrečného podzimního kola?

Újezd – Podolí, tip: 1
Statistiky hovoří jasně – téměř nikdo, kdo tipoval vítězství vlastního týmu, neuspěl. Z toho jasně vychází, že musím dát vítězství domácích a budu doufat, že to opět nevyjde. Nám sice možná budou chybět dva nemocní hráči, ale stejně si věříme. Míša Vondrka tentokrát chytí penaltu a podruhé v životě se v přeboru trefí Honza Svoboda. Robert Jůzek tentokrát neskóruje, ale bude často komentovat dění na hřišti.

Žižkov B – ČAFC, tip: 2
Mladíci ze Žižkova mají nevyrovnané výkony a tentokrát věřím spíše zkušenostem z ČAFC. Krizi zlomí Chvátal hlavou ze standardky.

Uhelné sklady - Přední Kopanina, tip: 2
Oba týmy jsou fotbalově hodně vyspělé, takže očekávám vyrovnané utkání, které rozhodnou drobnosti. Nakonec se ale štěstí usměje na Kopaninu.

Braník – Královice, tip: 2
Braníku se letos moc nedaří a proti Královicím to bude pokračovat. Zápas rozhodne Petr Sedláček svojí pověstnou holení.

Dukla JM – Hostivař, tip: 1
Tady samozřejmě přeju svému bývalému týmu a věřím, že to zvládne. Martin Tlustý nepustí za svá záda nic, vepředu se naopak trefí Kotlík a večer to v klidu oslavíme v Lucerně na baru.

Vyšehrad B – Vršovice, tip: 1
Vršovice tentokrát přijedou na Vyšehrad tradičně bez balonu a s nefotbalem, ale ani remízu tentokrát neukopou. Vyšehrad poslední zápas zvládne.

Tempo – Třeboradice, tip: 0
Těžký zápas na tipování. Tempo se zvedá, Třeboradice mají zkušenosti. Vychází mi to na remízu.

Motorlet B - Admira B, tip: 0
Nevyzpytatelné týmy v nevyzpytatelnou neděli po sobotních rozlučkách. Někteří možná přijdou rovnou z Techtle a v tanečních botách, ale třeba to naopak bude mít pozitivní vliv. Tipuju remízu 5:5.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?

1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2
8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6
9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 - 4
10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8
11. kolo: Jiří Kubík (Vyšehrad B) 2 - 6
12. kolo: Martin Tlustý (Dukla JM) 1 - 7
13. kolo: Jiří Hakl (Motorlet B) 4 - 4
14. kolo: Eduard Formáček (Královice) 5 - 3