Foto: Pavel Jiřík st.
Smíchovská Čechie v I. B třídě válí! Španělský kouč ji vede za postupem
15.11.2018

Smíchovská Čechie v I. B třídě válí! Španělský kouč ji vede za postupem

Smíchovská Čechie se v pražské I. B třídě stává postrachem. Ambiciózní celek vsadil na internacionalizaci kádru a namixovaný tým Čechů, Španělů či Chilana atakuje přední příčky. Jejich sílu okusily už i první Řeporyje (5:0) či druhá Olympia Radotín C (10:2).

„Všechno je to práce trenéra Jaimeho Fernándeze Navarra, který dal kolektiv dohromady z našich původních hráčů, přivedl spoustu nových kluků a vytvořila se super parta,“ říká předseda Čechie Miloslav Mrštík.

Na Praze 5 vznikl vskutku nevídaný projekt. Tamní Čechie Smíchov vsadila na to, že vloží důvěru trenérovi Navarrovi a nechala mu volnou ruku i při složení kádru. Španěl, který působil v mládeži Dukly a Sparty, si přivedl několik cizinců, namixoval je s původními hráči a v současné chvíli klub sklízí ovoce.

„V podstatě se začala projevovat trenérova práce a to, jak hráči trénují, makají a jaký tvoří tým,“ těší šéfa Čechie. „Trenér svým nasazením získal spoustu špičkových zahraničních hráčů, kteří zde pracují.“

Jak funguje internacionalizace smíchovské kabiny? Podle Mrštíka skvěle. „Samozřejmě jsme se nevyhnuli porodním bolestem. Měli jsme v kádru kluky, kteří v klubu působili, a nějakým způsobem jim tenhle nový směr nesedl. Nicméně nyní se realizují v jiných našich mužstvech a ti co zůstali, tak pro ty je to obohacení. Neexistují rozdíly, kdo je Čech nebo Španěl. Máme tam i Chilana. Po fotbale spolu chodí na pivo a vše funguje v pohodě,“ říká.

A znát je to i na trávníku. Ve 12. kole srazila třetí Čechie první Řeporyje 5:0, v tom minulém doslova vypráskala céčko radotínské Olympie, která drží druhé místo, 10:2. Oba zápasy sehrála na hřištích soupeřů!

„Že nakládáme těm nejlepším? Takhle, já si nemyslím, že jsou nejlepší,“ směje se Mrštík. „Řeporyjím nahrává, že většinu zápasů hrály doma a mají nejlepšího střelce. U Radotína je to tím, že je to céčko. Tam nikdy nevíte, kdy nastoupí hráči z céčka, nebo béčka. Viděl jsem je minulý týden a myslím si, že takové týmy bychom měli porážet.“

Po 14 kolech je Čechie Smíchov v tabulce A skupiny na třetí příčce, na první Řeporyje ztrácí šest bodů. Znamená to tedy, že na jaře bude mužstvo usilovat o postup do I. A třídy? Mrštík o tom nepochybuje. „Postupové ambice určitě máme,“ hlásí odhodlaně.