Foto: Ondřej Hanuš
 VIDEO: Žižkov se odlepil z posledního místa, Újezd Praha 4 dál vítězí. Podívejte se!
14.11.2018

VIDEO: Žižkov se odlepil z posledního místa, Újezd Praha 4 dál vítězí. Podívejte se!

14. kolo Pražská teplárenská přeboru dohromady svedlo dva soupeře z odlišných konců tabulku, a zároveň s naprosto rozdílnou formou. Vedoucí tým Újezd Praha 4 si od remízy s Uhelnými sklady ze 7. kola bral vždy pouze tři body, zatímco ČAFC, která před tímto kolem figurovala na předposledním místě, od čtvrtého kola nezískala bod ani jeden.

V zápase se jako první prosadili domácí favorité po závaru ve vápně po rohovém kopu. Na tuto branku dokázala ČAFC ještě odpovědět, a to ve 33. minutě, kdy bylo naopak poměrně rušno v pokutovém území Újezdu. Zápas domácí hráči ale ještě v první půli stihli zvrátit na svoji stranu: pokutový kop ve 45. minutě proměnil Walter. V druhém poločase si dokázali zápas pohlídat, přidali dvě branky a vyhráli poměrem 4:1. Hostující hráči se tak stále trápí. Poté, co zaznamenali 10. zápas bez bodu, byli odsunuti na poslední příčku.

Právě z posledního místa se totiž po dlouhé době odpoutalo béčko Viktorie Žižkov, které udolalo béčko Admiry. K velmi cenné výhře vykročila Viktorka gólem Vilda, k němuž proskotačil výkop brankaře ve 14. minutě. Do dvougólového vedení svůj tým krásně proměněným přímým volným kopem poslal v druhé pětačtyřicetiminutovce Nguyen. Domácí hráči dokázali skórovat až v závěru utkání, ale srovnat už nestihli.

Velice napínavou show si pro své diváky, jichž přišla stovka, připravilo Tempo. Domácí hráči totiž inkasovali v utkání s Motorletem B již ve 2. minutě. Poté zatlačili svého soupeře, bojovali až do konce a zápas obrátili. Vítězný gól vstřelil sedm minut před koncem Adámek. V sestřihu je slyšet obrovská radost, kterou tato trefa na stadionu způsobila.

Další velice zajímavý zápas byl k vidění v Hostivaři, kam přijely Vršovice. Ty se vedení ujaly po úniku Junka. Branky poté padaly po standardních situacích. Hostivař musela dvakrát dotahovat. Nakonec tedy zápas skončil remízou 2:2.

Druhý tým tabulky svedl ve 14. kole souboj se Slavojem Podolím. Podolí se jako nováčkovi daří velice dobře. S Uhelnými sklady sehrálo poměrně vyrovnanou bitvu. Hostující hráči z Uhelných skladů ovšem dokázali využít své šance a vyhráli 3:0. K tomuto vítězství přispěl dvěma přesnými zásahy i nejlepší střelec týmu Klán. Uhelné sklady tak stále marně nahání vedoucí Újezd Praha 4.

Za vedoucí dvojicí je poměrně velký boj o třetí místo, v němž je zapojeno až pět týmu. Mezi ně patří i Dukla Jižní Město a Sokol Královice. V jejich vzájemném duelu padly čtyři branky. Do kabin šly oba mančafty za nerozhodného stavu 1:1. Tři body nakonec brala domácí Dukla JM, jež rozhodla dvěma góly z druhé půle o svém triumfu, když nejdříve skórovala po rychlém brejku, poté využila velké chyby domácích v obraně.

Jedinou brankou zařídil vítězství Třeboradic nad Slavojem Vyšehrad B už ve 4. minutě nejlepší kanonýr soutěže Kadlec. O první místo v tabulce střelců se ale od tohoto kola dělí s kopaninským Urbanem. Ten dvěma přesnými zásahy pomohl Přední Kopanině k pohodlné výhře nad ABC Braník 4:0. Domácí Kopanina potvrdila status nejproduktivnějšího týmu a díky perfektní první půli brala všechny tři body.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.