Foto: Jiří IPSER
Remízový král z Miškovic udeřil v Řeporyjích. Věřili jsme, že budeme bodovat, tvrdí opora

Remízový král z Miškovic udeřil v Řeporyjích. Věřili jsme, že budeme bodovat, tvrdí opora

Na hřišti lídra z Řeporyjí vybojovali bod za remízu 1:1. I díky tomu jsou fotbalové Miškovice na šestém místě tabulky A skupiny I. B třídy. V klubu z okraje hlavního města s tímto umístěním vládne spokojenost. „Hlavním cílem bylo vyhnout se boji o záchranu,“ říká zkušený miškovický fotbalista Roman Verner. „Teď by to chtělo ještě zvládnout za tři body poslední podzimní zápas proti béčku Střešovic, to by bylo fajn,“ dodává.

Uhráli jste remízu na hřišti lídra díky gólu z předposlední minuty. Šlo podle vás o zasloužené vyrovnání, nebo jste měli trochu kliku?
Věděli jsme o tom, že jim chybí nejlepší střelec Ivan Pánek. A taky jsme měli po většinu utkání mírnou převahu, takže bych řekl, že to vyrovnání bylo zasloužené. Oni sice vedli, ale gól dali po naší zbytečné ztrátě, takže jsme věřili, že můžeme něco uhrát.

Řeporyje hrají většinu podzimu na domácím hřišti. Brali jste to tak, že budou pod tlakem povinnosti bodovat?
Toho, že hrály Řeporyje většinu utkání doma, jsme si samozřejmě všimli. U nich se bude předělávat komplet zázemí a hřiště. Myslím, že když někdo takhle hraje doma, má výhodu. Nemusí nikam cestovat. Ale my jsme z minulosti věděli, že se s nimi dá hrát, většinou to byly vyrovnané zápasy. Někdy jsme prohráli, někdy vyhráli, ale po té první půli jsme chtěli nějaký bod získat.

Odvezli jste si jeden bod a jste remízovým králem s pěti nerozhodnými výsledky ze 14 utkání. Nelitujete, že se v hlavním městě nekopou dodatečné penaltové rozstřely o bod navíc?
Přemýšlel jsem o tom, že se na rozstřely v Praze nehraje, ale třeba ve Středních Čechách ano. Penalty jsou podle mého vždycky loterie, a i když by to pro nás byla šance získat nějaký bod navíc, tak si myslím, že tohle do fotbalu nepatří. Takhle jsem spokojený.

Když se podívám na výsledky Miškovic, doma máte skóre 6:5, venku jsou zápasy gólově divočejší, proč?
Venku dostáváme víc gólů, protože prostě hrajeme venku. (usměje se) Doma hrajeme na menším hřišti, povrch taky není úplně ideální, dá se to tam lépe odbránit. To samozřejmě platí i pro soupeře. Pak je to rozdíl, když přijedete třeba na Přední Kopaninu, kde je hřiště jako letiště.

Venku jste vyhráli 5:0 na Bílé Hoře, 3:2 na Přední Kopanině. Sedí vám to u soupeřů víc?
Dá se říct, že když hrajete venku, není tam taková ta povinnost bodovat, je to trochu uvolněnější. Doma se body ztrácet nesmějí.

Když zvládnete poslední domácí zápas, budete přezimovat nejhůře na šesté příčce. Bude v Miškovicích vládnout spokojenost?
Víme, že tam nějaké zbytečné ztráty byly, ale myslím, že spokojenost bude. U nás to není o tom, jak se na zápas sejdeme, protože kostra týmu chodí pořád. Jen sem tam je někdo v práci, nebo musí odjet, tak se to doplní. Co se týče umístění, tak jsme si mysleli na klidný střed tabulky.

Jste v první polovině tabulky, takže to vypadá, že jste v pohodě. S jakými ambicemi jste do sezony šli?
Hlavní bylo vyhnout se boji o záchranu, když se to takhle rozjelo, tak jsme postupem času možná tajně mysleli i na třetí místo. Po posledních zápasech si na to musíme nechat zajít chuť, ale stejně bude v Miškovicích po podzimu spokojenost. Teď by to chtělo ještě doma urvat tři body v posledním utkání, abychom potvrdili předchozí bodové zisky.

Zmínil jste, že nedáváte moc branek. Váš kanonýr Martin Ondruš ale vstřelil 11 gólů. Je na něm znát, že prošel Bohemians?
Stejně jako mají Řeporyje Ivana Pánka, tak my máme zase Marťase. Je vidět, že byl v Bohemce. Ono mu to tam padalo i v minulé sezoně, to dal snad šestadvacet gólů, takže jsme věděli, že střílet branky umí. Je to stabilní střelec a jsme rádi, že ho máme.

Před rokem na podzim už byste měli v první polovině sezony odpracováno. Co říkáte na to, že se i I. B třída rozšířila na 16 účastníků?
Naštěstí tam nemáme vložené středy jako ve třetí lize. Mně to nevadí, že je týmů víc, ale chodíme do práce a myslím, že už nám zimní pauza přijde vhod. Jen by to chtělo udělat tu vítěznou tečku, pak by to bylo ještě víc v pohodě.



Fotografie

Související články