Foto: Admin
Přeborová tipovačka: Jak vidí 14. kolo Eduard Formáček z Královic?
09.11.2018

Přeborová tipovačka: Jak vidí 14. kolo Eduard Formáček z Královic?

Před čtrnáctým kolem Pražská teplárenská přeboru jsme sáhli do kabiny Královic. A protože v minulé sezoně vytvořil smutný rekord Eduard Formáček, který měl bilanci 0:8, dali jsme mu šanci si reputaci napravit. "Tipování mi nikdy nešlo, ale netrefit ani jeden zápas z osmi, to je umění. (směje se) Takže jsem si to pochopitelně a zaslouženě v kabině vyslechl. A po tomhle článku určitě zase vyslechnu," usmívá se autor šesti královických gólů této sezony.

A nebojí se ani nepříjemné bilance, kterou jsme zmiňovali minulý týden. Během podzimu se hráč, jenž tipoval, radoval se svým týmem z vítězství pouze ve dvou případech.

"Minulý rok jsem tady psal, jak máme dobrou formu, že doma určitě vyhrajeme. A dostali jsme čtyři góly od Kopaniny. Teď nás čeká Dukla a já si nevybavuju, že bychom ji někdy porazili. Přesto věřím, že nyní máme sílu to zlomit. Takže ano, budu tipovat naší výhru," říká odhodlaně.

Tři výhry za sebou vystřelily Královice na třetí příčku tabulky. Parta kolem hrajícího trenéra Davida Kalivody si zápasy užívá a v kabině panuje vítězná atmosféra.

"Jsem spokojený s tím, jaké máme výsledky, jak hrajeme, ale hlavně jaká je nálada v týmu. Dobře jsme doplnili tým a kluci, co přišli, se hned skvěle začlenili. Věřím, že zvládneme i poslední dvě kola a vyrazíme společně zregenerovat na ´soustředění´ do Krkonoš," usmívá se šibalsky s plány na zimní přestávku.

Než nastane, chybí ještě sehrát poslední dvě podzimní kola. A zdá se, že na čele přezimuje nováček z Újezdu Praha 4.

"Určitě mě jejich tažení překvapuje. Celkově jsou nové týmy kvalitním oživením přeboru. Každý zápas je opět hrozně vyrovnaný a nikdo nedá body zadarmo. Sestupují čtyři týmy, takže jaro bude hodně zajímavé. S klukama v kabině jsme se bavili, že letos by tam mohlo zahučet i nějaké béčko, protože na výhru v zápase už nemusí stačit ani posílení z vyšších soutěží," říká Formáček.

A jak tipuje osmičku víkendových zápasů? Trefí alespoň jeden? Nebo rovnou napodobí kousek Martina Innemana z Dukly JM, který před časem trefil úplně vše? Oba hráči si to hlavně rozdají v sobotu v Královicích na hřišti o důležité body.

Podolí - Uhelné sklady, tip: 2
Uhelky se mi letos líbí, mají tým na to, aby přebor vyhrály. Dan Kocourek si pohraje s obranou, rozhodne a vystřídá. Tipuju dvojku.

Hostivař - Vršovice, tip: 0
Tady bych řekl, že nepadne ani gól – 0:0.

Újezd Praha 4 - ČAFC, tip: 1
Bylo by velké překvapení, kdyby Čafka udělala aspoň bod.

Přední Kopanina - Braník, tip: 1
Kopanina je hodně silná dopředu a vyhraje větším rozdílem.

Dukla JM - Královice, tip: 2
Na Duklu moc neumíme, ale věřím, že budeme bojovat jeden za druhého jako v posledních zápasech a vyhrajeme. Škoda, že se bude hrát na umělé trávě.

Tempo - Motorlet B, tip: 1
Těžký zápas na tipování, ale spíše věřím domácímu Tempu.

Vyšehrad B - Třeboradice, tip: 0
Padne hodně gólů a zápas skončí remízou.

Admira B - Žižkov B, tip: 0
Tak tady vůbec netuším, a proto dávám remízu.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2
8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6
9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 - 4
10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8
11. kolo: Jiří Kubík (Vyšehrad B) 2 - 6
12. kolo: Martin Tlustý (Dukla JM) 1 - 7
13. kolo: Jiří Hakl (Motorlet B) 4 - 4