Vltavín trenéra nemění, do konce podzimu však povede mužstvo asistent Freisler

Vltavín trenéra nemění, do konce podzimu však povede mužstvo asistent Freisler

Překvapení a senzace se nekoná. Fanoušci třetiligového Vltavínu a nejspíš i jejich konkurentů si všimli, že na lavičce pražského týmu nesedí v posledních podzimních utkáních jako hlavní kouč Martin Frýdek (na fotografii vpravo), dokonce ani nefiguruje v zápisech o utkání. Mužstvo vedl už dvakrát jako hlavní trenér dosavadní asistent Tomáš Freisler (na fotografii vlevo). Nicméně jde jen o krátkodobé řešení. „Martin u nás dál pokračuje, měl jen vysoký tlak,“ říká šéf klubu Josef Neuberg.

Výsledky nebyly špatné, k trenérské změně by nebyl důvod, že?
Sáhli jsme k tomu kroku z jediného důvodu, a tím byl zmíněný zdravotní problém Martina. On normálně chodí na tréninky, kde je v klidu, ale při zápasech na lavičce nebude. 

Máte představu, kdy se na lavičku vrátí?
Zbytek podzimu bude v roli hlavního trenéra Tomáš Freisler. A od zimy zase naskočí. V lednu normálně nastupuje jako hlavní kouč Martin Frýdek.

Je pravda, že v posledním utkání na hřišti Viktorie Jirny, kdy jste inkasovali v poslední minutě a zápas musely rozhodnout penalty, asi nikdo ve Vltavínu klidný nezůstal...
Právě. Není teď vhodné, aby se Martin rozčiloval při utkáních na lavičce. Tam jsme úplně na konci udělali hroznou chybu, kdy jsme vlastně umožnili soupeři odcentrovat, a padla z toho vyrovnávací branka na 2:2.

V tomhle utkání se od Vltavínu čekala jasná výhra. Proč jste nezvládli roli favorita?
Zahodili jsme snad osm jasných šancí, tenhle zápas měl být po dvaceti minutách rozhodnutý. Byl to souboj našich hráčů s jejich brankářem. Oni snad trefili dvakrát branku, z toho jednou z penalty, a skončilo to 2:2.

Do konce podzimu zbývají dvě kola a Vltavín teď klesl na třetí místo tabulky. Zvládne se Lokáda vrátit na vítěznou vlnu?
Řekl bych, že se musí dvakrát vyhrát. Před začátkem soutěže jsem dal klukům jako úkol získat během podzimu 34 bodů, teď jich máme o šest méně, takže je pořád v silách mužstva na tuhle hranici dosáhnout. Mají i jasnou motivaci, protože s tou bodovou hranicí je spojena i určitá finanční odměna pro hráče. Určitě budeme chtít dvakrát vyhrát.