Foto: Pavel Jiřík st.
VIDEO: Tři góly ve třech minutách i nádherná rána Waltera z Újezdu Praha 4. Podívejte se!
07.11.2018

VIDEO: Tři góly ve třech minutách i nádherná rána Waltera z Újezdu Praha 4. Podívejte se!

Na góly nejbohatším zápasem 13. kola Pražská teplárenská přeboru se stal duel mezi Viktorií Žižkov B a Tempem. Mladý výběr domácího Žižkova nedokázal navázat na výhru proti úřadujícímu mistrovi z minulého kola a při sedmigólové přestřelce podlehl na vlastním hřišti Tempu 2:5.

Do utkání aktivněji vstoupili hostující hráči. Už v osmé minutě vedli, do poločasu přidali ještě jednu branku. Nejzajímavější úsek hry byl k vidění v druhé půli, kdy během tří minut padly tři góly. Na třetí přesný zásah Tempa z 54. minuty za necelé dvě minuty zareagoval za domácí Livora, jehož střela na těžkém terénu doskákala až do brány. Tempo ovšem nečekalo s odpovědí moc dlouho a hned v další minutě si vzalo zpět tříbrankový náskok. Naději pro domácí ještě vykřesal v 83. minutě z penalty Rondič. Rezerva Žižkova už ale žádný další gól v zápase nevstřelila, naopak v samém závěru inkasovala na konečných 2:5. Zůstává tak stále na posledním místě.

Pouze o jeden bod více než Viktoria Žižkov B měla před tímto kolem ČAFC. Ani po 13. kole se nic neměnilo. ČAFC, která nebodovala od 4. kola, dle očekávání prohrála s týmem z opačného konce tabulky – s Uhelnými sklady. Utkání to bylo ale místy velmi vyrovnané. Do vedení se jako první dostali domácí po standardní situaci. Na tu však vzápětí odpověděli hosté brankou Wulkana. Skóre 1:1 vydrželo až do 58. minuty, kdy svižnou akcii Uhelných skladů zakončil Kocourek, vítězství pojistili "Uhlíři" z penalty.

Rival Uhelných skladů v boji o první příčku - Újezd Praha 4 - v tomto kole přivítal na svém hřišti rezervní celek Admiry. Favorit nastoupil do utkání ve vysokém nasazení a hned ve 3. minutě skóroval. Pravděpodobně nejkrásnější moment celého kola poté ve 24. minutě zařídil parádní střelou do pravého horního rohu branky Ondřej Walter. Brankář byl proti této dělovce bezmocný! Po přestávce ještě dokázalo Béčko Admiry snížit, ale domácí si zápas pohlídali, přidali další gól a zvítězili 3:1.

Hostivař si chtěla spravit chuť na domácím hřišti po dvou nepovedených zápasech. Jejím soupeřem byl Slavoj Vyšehrad B. Domácí se dostali do vedení po nešťastném vlastním gólu Jirečka. Ještě do poločasu ovšem inkasovali. Nakonec všechny tři body na domácí půdě přece jen vybojovali. Díky brance Háka z 58. minuty vyhráli 2:1.

Suverénní výkon předvedl Sokol Královice na půdě Unionu Vršovice při výhře 4:0. Královice dělaly domácím problémy především rychlými úniky po stranách, po kterých padly první tři branky. Dvakrát se v zápase prosadil Pospíšil, po gólu pak dali Formáček se Slánským.

Přední Kopanina v boji o třetí místo, který vede právě s Královicemi, také nezaváhala a po vzoru svého rivala vyhrála o čtyři branky. Cestu k výhře měla ale o něco trnitější. Ve 13. kole zamířila na hřiště silné Dukly Jižní Město. Ta se navíc ujala vedení a s Kopaninou svedla v první půli velmi vyrovnaný souboj. Poté ale hostující hráči svého soupeře převálcovali, díky čtyřem přesným trefám z druhé pětačtyřicetiminutovky vyhráli 5:1.

13. kolo Pražská teplárenská přeboru přineslo i nového lídra v tabulce střelců. Stal se jím Tomáš Kadlec z Třeboradic, který se dokázal v utkání proti Motorletu B prosadit dvakrát. Zařídil tak výhru svého týmu 2:1. Jeho vítězná branka byla jeho celkově třináctá přesná trefa v sezoně a to znamená, že si drží pěkný průměr gól na zápas.

Braník, povzbuzený výhrou z předešlého kola, chtěl zabodovat i na domácím hřišti, kde tuto sezónu ještě nevyhrál. Do utkání však nevstoupil příliš dobře a po půlhodině hry už prohrával s celkem Slavoje Podolí 0:3. I přesto, že na svého soupeře celou druhou půli tlačil, dokázal vstřelit branku až v 90. minutě, a to navíc po velké chybě jednoho z hostujících hráčů. Prohrál 1:4 a společně s Viktorií Žižkov „B“ tak stále čeká na první domácí výhru.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.