Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Outsider zaskočil úřadujícího mistra, dva rozhodující góly padly v poslední minutě. Podívejte se!
31.10.2018

VIDEO: Outsider zaskočil úřadujícího mistra, dva rozhodující góly padly v poslední minutě. Podívejte se!

Na státní svátek 28. října svedlo 12. kolo Pražská teplárenská přeboru dohromady úřadujícího mistra z Třeboradic a poslední tým tabulky – Viktorii Žižkov B. Zápas skončil osmigólovou přestřelkou, při které hostující hráči Žižkova překvapili favorita a z jeho hřiště si odvezli tři body. Ani ty je ale nevytáhly ze dna tabulky.

Hned úvod tohoto utkání byl velmi hektický. Už po osmi minutách bylo skóre 1:2. Ve druhé půli dokonce zvýšila rezerva Žižkova vedení na 4:1. Třeboradice se snažily ještě zvrátit stav, ale nakonec outsiderům, kteří byli posíleni o hráče z A-mužstva, podlehly 3:5.

Na čele tabulky se podobně jako vespodu nic nezměnilo. První místo stále s náskokem čtyř bodů okupuje Újezd Praha 4. Ten nezaváhal v souboji s Tempem, jenž mělo v posledních kolech velice těžký los. Minulý týden totiž svedlo souboj s druhými Uhelnými sklady. Nedokázalo však navázat na těžce vybojovanou remízu. Přitom na svém vlastním hřišti nezačalo vůbec špatně a dělalo Újezdu problémy. Domácí hráče ale na kolena srazilo nedorozumění v obraně vedoucí k prvnímu inkasovanému gólu, poté vyloučení Vltavského. Újezd Praha 4 si došel pro výhru 3:0.

Již zmiňované Uhelné sklady toto kolo cestovaly na hřiště rezervního celku Admiry. Ve vyrovnaném souboji se hostující hráči nejprve prosadili pěkně zahranou standardní situací, poté se do sítě i s trochou štěstí dostala tečovaná střela Šafránka. Domácí promarnili svou šanci z penalty a snížení přišlo až v závěru zápasu po parádně kopnutém přímém volném kopu Pelikána. Více už ale nestihli, a tak s favoritem prohráli 1:2.

Po výprasku z minulého kola se hráči Hostivaře utkali s Královicemi, za něž v zápase s Vyšehradem řádil Jan Sus, který dal hattrick. V utkání, ve kterém bylo k vidění po jedné proměněné penaltě na každé straně, královický střelec potvrdil svou úžasnou formu a vstřelil další dvě branky. Ta druhá byla navíc po povedené střele z přímého volného kopu. Přispěl tak k pohodlné výhře svého týmu 4:1.

V dalším utkání přivítala Přední Kopanina na své půdě Union Vršovice. Domácí hráči své soupeře po většinu zápasu přehrávali, ale ti v první půli dokázali vytěžit maximum ze standardních situací a dva rohy z pravé strany přetavili v branky. Hráči Přední Kopaniny vždy dokázali stav vyrovnat, a dokonce se na konci utkání radovali ze třetí branky. Radost jim ovšem překazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího.

V 12. kole Pražská teplárenská přeboru padly hned tři branky až v 90. minutě. Z toho dvě dokonce rozhodly o vítězi daného utkání. Jediný gól z poslední minuty řádné hrací doby, který neměl zásadní vliv na výsledek, padl v souboji dvou rezervních týmu – Slavoje Vyšehrad a Motorletu. Hostující hráči si v něm poměrně pohodlně dokráčeli k vítězství poté, co čtyřikrát rozvlnili síť svého soupeře. Gól vyšehradského Jirečka v 90. minutě tak znamenal pouze kosmetickou úpravu skóre.

Naopak Jůzek ze Slavoje Podolí v poslední minutě rozhodl skvělou trefou po brejkové situaci o vítězství svého celku nad Duklou Jižní Město. Byl to zároveň jediný přesný zásah, který fanoušci v utkání viděli.

Až na samotný konec zápasu si rozhodující branku schoval také Novák z Braníku. Jeho tým dokázal po nevydařeném začátku otočit stav zápasu s ČAFC, ve kterém oba celky dohrávaly poslední půlhodinu o deseti. Hráči Braníku tak v boji v druhé polovině tabulky získali veledůležité tři body po výhře 2:1.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.