Foto: Lukáš Fabián
Na turnaj neligových výběrů dorazil i slávistický záložník Souček
25.10.2018

Na turnaj neligových výběrů dorazil i slávistický záložník Souček

Ve čtvrtek 18. října a v úterý 23. října se uskutečnily turnaje "neligových výběrů", respektive turnaje klubů, které nemají statut SpSM či klubové akademie pro kategorie U10 a U11. Celkem se akcí zúčastnilo na 140 kluků ze šedesátky pražských klubů za podpory mnoha přihlížejících rodičů.

Čtvrteční turnaj pro kategorii U11 se odehrál v areálu Horních Měcholup, kde od minulé sezóny působí přípravky Slavie. Úterní turnaj pro kategorii U10 se uskutečnil v areálu ČAFC Praha. Děkujeme oběma klubům za propůjčení travnaté plochy pro potřeby turnaje výběru Prahy.

Cílem turnajů je dát možnost klukům, jejichž kluby nemají statut SpSM či statut klubové akademie, reprezentovat sebe i svůj klub v rámci výběru Prahy. Je to motivace jak pro klub, tak pro hráče samotné a naším přáním je, aby se tato motivace přenesla i na kluky a kamarády z klubů, jejichž hráči se akce zúčastnili.

Oba turnaje byly povedené, zejména z hlediska dovednostního. Je vidět, že v přípravkách se trenéři, ať už početně menších či středních či větších klubů, čím dál více zaměřují na herní rozvoj před hrou cíleně na výsledky i na úkor rozvoje. Máme radost a v jednotlivých zápasech jsme viděli povedené akce, kvalitní řešení herních situací i silné individuality.

Z hlediska výkonů můžeme jak ročník 2008, tak ročník 2009 hodnotit dobře a být spokojeni. Dokonce mladší hráči nás zaujali ještě o trochu více než o rok starší kamarádi.

Kluky přišel ve čtvrtek podpořit svou účastí na turnaji reprezentant a hráč Slavie Tomáš Souček. Podepsal kartičky, vyfotil se s nimi i s rodiči, povyprávěl o svých fotbalových zážitcích a popřál mnoho úspěchů a radosti jak do fotbalu, tak i mimo něj.

Týmy ve výběrech jsou rozděleny na čtyři barvy: červená, světle modrá, žlutá a tmavě modrá. Do každé barvy spadá 16 (v některých případech 17 týmů). Důležitou součástí jsou trenéři jednotlivých výběrů, kteří jsou také z neligových klubů, čímž je Pražský fotbalový svaz zase o něco silnějším a početnějším.

Trenéři byli pečlivě vybráni, většina z nich pokračuje z minulé sezóny a jejich přístup a vedení kluků i výběr z klubů je třeba ocenit. V této sezóně jsou realizační týmy následující:

Světle modrý tým: Josef Šindelka – Stodůlky, Michal Šimánek – Uhelné sklady, Pavel Cintler – Střešovice
Červený tým: Mikuláš Zbořil – FC Háje, Radek Jelínek – Újezd Praha 4
Žlutý tým: Tomáš Bohatec – SK Zbraslav, Ladislav Forejt – Vršovice, Lukáš Michl – Podolí
Tmavě modrý tým: Jan Miťal – Březiněves, Marek Červenka – Praga

Děkujeme aktivním klubům za součinnost při výběru a komunikaci s trenéry výběrů. Trenérům výběrů za vedení kluků při turnaji. Slavii a Čafce za poskytnutí hrací plochy. Klukům za jejich výkony a přístup, rodičům hráčů za to, že kluky přivezli, jelikož sraz byl ve všední den ve 13:30 hodin.

Těšíme se na společné akce opět na jaře.


Fotografie