Foto: Pavel Jiřík st.
Urban se dotáhl s 11 góly na lídra kanonýrů Zahálku
24.10.2018

Urban se dotáhl s 11 góly na lídra kanonýrů Zahálku

Dvěma trefami se podílel Daniel Urban na kanonádě Přední Kopaniny v Hostivaři, kde v utkání Pražská teplárenská přeboru Prahy vyhráli červenomodří vysoko 7:0. Jmenovaný hráč se díky tomu dotáhl na čelo pořadí střelců pražských mužstev napříč soutěžemi.

Dlouho byl na čele sám Štěpán Zahálka z divizní Admiry, nicméně během uplynulého víkendu v utkání v Mariánských Lázních vyšel naprázdno. Kobyliští podlehli 0:3, utrpěli první podzimní porážku, ale i tak vedou divizi A s náskokem pěti bodů před Čížovou. Se Zahálkou však srovnal krok Urban a oba mají nyní na svém kontě 11 tref. Střelec Přední Kopaniny dokázal skórovat v devíti z dosavadních jedenácti zápasů přeboru; naprázdno vyšel jen proti nováčkům Podolí a Vyšehradu B.

Dvouciferný počet nastřílených branek má však kromě Zahálky s Urbanem už také Tomáš Kadlec z Třeboradic. V utkání na půdě lídra přeboru Újezdu Praha 4 skóroval celkově podesáté, jeho trefa ale znamenala jen zmírnění prohry na 2:1.

Nejlepším střelcem uplynulého víkendu se stal autor hattricku Jan Sus z Královic, jenž tak rozhodl o výhře Sokola nad Vyšehradem B 3:1.

Brankář Slavie Ondřej Kolář uhájil čisté konto v prvoligovém utkání v Liberci, a podařil se mu tak současně malý trhák. Vede už o dvě vychytané nuly před dvojicí Nita (Sparta) – Jungr (Admira).

Jednačtyřicetiletý gólman divizního Motorletu Tomáš Foferka si čisté konto tentokrát sice nepřipsal, zato se blýskl mimořádným kouskem v penaltovém rozstřelu po remízovém utkání svého týmu s Ostrovem (1:1). Chytil totiž všechny čtyři střely Západočechů z bílého bodu! Motorlet hlavně díky tomu vyhrál rozstřel 2:0, nicméně v tabulce divize B je až šestý, tedy určitě hůř, než by chtěl. Na vedoucí Hostouň ztrácejí Jinoničtí, stejně jako sedmý Meteor VIII, sedm bodů.

Pražský střelec (počet gólů)
11 – Š. Zahálka (Admira), Urban (Přední Kopanina)
10 – T. Kadlec (Třeboradice)
9 – Čapek (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Heřman (Vyšehrad B)
8 – Rondić (Viktoria Žižkov, z toho 3 v Mol Cupu a 3 za B-tým v přeboru), Veselý (Loko Vltavín, z toho 3 v Mol Cupu), Michálek (Admira, 1 v Mol Cupu a 7 za B-tým v přeboru), Kalivoda (Královice), Kotlík (Dukla Jižní Město, z toho 1 v Mol Cupu), Nabiyev (Slavia jun.)
7 – Tetteh (Sparta), Měska (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), Z. Hanzlík (Újezd Praha 4), Klán (Uhelné sklady)
6 – Bassey (Olympia Radotín), Trýzna (Olympia Radotín, z toho 2 v Mol Cupu), Šípek (Loko Vltavín), Rataj (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), O. Novotný (Sparta jun.), Vodháněl (Bohemians 1905 jun.)
5 – Stoch (Slavia), Vejvar (Slavia, 1 v Mol Cupu a 4 za juniorku), Kanga (Sparta), Nečas (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Musa (Viktoria Žižkov), Tichý (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), O. Janda (Motorlet), Rajnoch (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 v Mol Cupu), Hanek (Meteor, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Kocourek, Šafránek (oba Uhelné sklady), P. Junek (Třeboradice), Podvín (Újezd Praha 4), Šultes (Přední Kopanina), Vrzal (Dukla Jižní Město)
4 – Schranz (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Šural (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Záviška (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Mešanovič (Slavia, 1 v Mol Cupu a 3 za juniorku), Sintean (Viktoria Žižkov, z toho 3 za B-tým v přeboru), Pejša (Loko Vltavín), Abena (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Vieira (Loko Vltavín, z toho 2 v Mol Cupu), Drobílek (Vyšehrad), Rys (Vyšehrad, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 gól v Mol Cupu), Kurek (Admira, z toho 1 v Mol Cupu), M. Douděra (Admira, z toho 3 za B-tým v přeboru), Formáček, Slánský, Sus (všichni Královice), D. Bláha (Tempo), Cvrček (Přední Kopanina), Jeřábek (Újezd Praha 4), Nezmar (Dukla Jižní Město), Proskočil (Hostivař), Shinjikashvili (Vyšehrad B), S. Sýkora (Třeboradice)
3 – Hušbauer, Škoda, Tecl (všichni Slavia), Helal (Bohemians 1905), Stanciu (Sparta), D. Douděra (Dukla, z toho 2 za juniorku), Hadi (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 v Mol Cupu), Beneš (Aritma, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 v Mol Cupu), Mošna (Admira, z toho 2 v Mol Cupu), J. Šimek (Admira, z toho 2 za B-tým v přeboru), Mařík (Motorlet, z toho 1 v Mol Cupu), T. Bláha, Flaks, Řežábek (všichni Přední Kopanina), V. Hruška, Jůzek, Zezula (všichni Podolí), Deré (ČAFC), Doležel (Újezd Praha 4), R. Hanzlík Vyšehrad B), Hák (Hostivař), Jonáš (Motorlet B), V. Junek (Union Vršovice), Láf (Královice), L. Novák (Braník), Volek (Viktoria Žižkov B), Walter (Újezd Praha 4), Burda, Mustedanagič, Zuberu (všichni Sparta jun.), Janko, Kott (oba Dukla jun.), Vaníček (Bohemians 1905 jun.)
2 – Baluta, Coufal, Kúdela, T. Souček, Zmrhal (všichni Slavia), Frydrych (Slavia, z toho 1 za juniorku), Ďurica (Dukla), Bilovský (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), M. Hašek, Juliš (oba Bohemians 1905, oba 1 v Mol Cupu), Pulkrab (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Batioja, M. Čermák (oba Viktoria Žižkov), V. Mareš, Urbanec (oba Viktoria Žižkov, oba 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Maione, T. Rada, Valíček (všichni Loko Vltavín), P. Ježdík (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Baran, J. Junek, Kraus (všichni Aritma), Čácha, Fric (oba Admira), Horák (Admira, 1 v Mol Cupu a 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Dvořák, Frohna (oba Meteor), Dvorský (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Bednář, Svoboda, Matěj Vondrka (všichni Podolí), Belán, Koubek, Steinocher (všichni Uhelné sklady), Běhounek, Valeš, Vrabec (všichni Újezd Praha 4), Bláža, Fitzel, Žárský (všichni ČAFC), Josef Bazal, Vilotič (oba Viktoria Žižkov B), M. Beneš, Trávník (oba Braník), J. Doležal, O. Toman (oba Vyšehrad B), Hrabina, Šahini (oba Motorlet B), Graf (Přední Kopanina), Kouřimský (Union Vršovice), J. Kučera, Nebřenský (oba Hostivař), V. Hašek (Tempo), Randa (Královice), Solař (Dukla Jižní Město), S. Sýkora (Třeboradice), Burget, Lauko, Štursa (všichni Dukla jun.), Slanina, Šilhan, Vaněk (všichni Slavia jun.), Radwan, Vatajelu (oba Sparta jun.), Vrána (Bohemians 1905 jun.)
1 – M. Frýdek, Chipciu, V. Vukadinovič (všichni Sparta), Hložek, Radaković (oba Sparta, oba gól v Mol Cupu), Duranović, Holík, D. Tetour (všichni Dukla), Breda (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), F. Hašek, Jindřišek, Mašek, Reiter (všichni Bohemians 1905), Bořil, Olayinka, J. Sýkora (všichni Slavia), Dočekal, Podrazký (oba Viktoria Žižkov), Brabenec, Bužík, Jiránek (všichni Olympia Radotín), Oikonomikos (Olympia Radotín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Jandera, Kozel, Laňka (všichni Vyšehrad), Hradecký (Vyšehrad, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Kacafírek (Vyšehrad, gól v Mol Cupu), Eichler, Viduna (oba Loko Vltavín, oba gól v Mol Cupu), Ezeala, Hrdina, Kostka, Přibyl, Schulz (všichni Meteor), Filip, L. Kučera, Penc, Podzemský (všichni Motorlet), D. Macháček, Rybka, Turák, Turbák (všichni Aritma), Čížek, Martinic, Vosický (všichni Admira), Ceccarelli, Dovhaniuk, Mráz, Neveršil, Pekárek, Platil, Vybíral (všichni Braník), Jan Bazal, T. Junek, Kravtsiv, A. Krivosheev, Kubík, Macej (všichni Vyšehrad B), Fiedler, Gábor, Hůlka, Maršálek, J. Svoboda, Tylšar (všichni Motorlet B), Hrazdíra, L. Hruška, Koubek, Majerčin, Studnička, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Lupínek, Panýrek, Pelikán, Sázel, Šindelář, Vachoušek (všichni Admira B), Adámek, Netušil, Perl, Šmídek, Vltavský (všichni Tempo), Andrle, Duong, Nguyen, Obermajer, Vild (všichni Viktoria Žižkov B), Borovička, Kaiser, Minařík, Tomaides, Turek (všichni Union Vršovice), J. Hrubý, Jůzek, Kotek, Kristen, Šumník (všichni Podolí), Mašlej, Marek, Nováček, Rákosník, Wulkan (všichni ČAFC), Červenka, D. Hruška, Viktorin, Votava (všichni Třeboradice), Daňhel, Chyle, Papež (všichni Újezd Praha 4), Dejmek, Lafek, Inneman (všichni Dukla Jižní Město), Hájek, Janek, Vágner (všichni Přední Kopanina), Chyle, Krejča (oba Hostivař), Dufek (Královice), Bezdička, Doumbia, Houha, Krunert, Kubů, R. Mašek, Mentberger, Podaný, D. Souček, Šolaja (všichni Dukla jun.), Cabadaj, Flak, P. Hájek, Nestor Albiach, Penc, Ristić, Traoré, Wiesner (všichni Sparta jun.), Auer, D. Fišer, Havránek, D. Macháček, Mitrano, Petrák (všichni Slavia jun.), Begič, Buneš, Le Tuan, Vetešník (všichni Bohemians 1905 jun.).

Pražský brankář (vychytané nuly)
7 – Kolář (Slavia)
5 – Nita (Sparta), Jungr (Admira, z toho 1 v Mol Cupu)
4 – Fryšták (Bohemians 1905, 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku), M. Hruška (Dukla, 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Štorc (z toho 1 za juniorku Sparty a 3 za Loko Vltavín v ČFL), D. Toman (Meteor), Bojčuk (Újezd Praha 4), Kudláček (Braník), Michal Vondrka (Podolí)
3 – F. Rada (Dukla), Valeš (Bohemians 1905), Havránek (Vyšehrad), Foferka (Motorlet), Mačí (Přední Kopanina), Strazzer (Hostivař)
2 – Koblenc (Loko Vltavín), Šiman (Olympia Radotín), Stareček (Aritma), Cingel (Admira, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Hradil (Třeboradice), A. Kučera (Uhelné sklady), Pacovský (Tempo), Šilhavý (Union Vršovice), Kotek (Sparta jun.).
1 – Kovář (Slavia, v Mol Cupu), Otáhal (Viktoria Žižkov), Winter (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Čáp (Olympia Radotín, v Mol Cupu), Polomský, Sklenář (oba Motorlet B), Babka (Vyšehrad B), Borský (Uhelné sklady), Drahorád (ČAFC), J. Fišer (Újezd Praha 4), Lisa (Královice), Provazník (Hostivař), Žulevič (Admira B), Radimský, Vantruba (oba Slavia jun.), Fiala (Bohemians 1905 jun.).