Foto: Lukáš Fabián
Děti na ZŠ Kbely a ZŠ Jižní IV si užily besedu s fotbalovými osobnostmi

Děti na ZŠ Kbely a ZŠ Jižní IV si užily besedu s fotbalovými osobnostmi

Také v druhé polovině října pokračoval tradiční projekt Fotbalových besed organizovaný Pražským fotbalovým svazem (PFS). Tentokrát zástupci PFS a Grassroots trenéři mládeže v rámci propojení s projektem FAČRu „Škola v pohybu“, zavítali v pondělí 15. října na ZŠ Kbely a o tři dny později na ZŠ Jižní IV.

Mezi tradiční a neměnné části projektu patří beseda s vybranou osobností a tréninkové jednotky, kde si děti vyzkouší různé, s fotbalem spojené, aktivity. Obě části vedou k obecnému seznámení dětí se sportem a slouží k rozšíření základny mladých fotbalistů. Dětem zároveň fotbalové dopoledne poskytne informace o nejbližších fotbalových klubech, ve kterých by mohly svou kariéru zahájit.

Trenéři si na obou školách pro děti připravili různorodá cvičení, která byla zaměřena jak na fotbalové dovednosti, tak na všeobecnou pohybovou průpravu. Vše se zájmem sledovali místní pedagogové a zjišťovali, které tréninkové prvky by mohli zařadit do svých vyučovacích hodin. Někteří z nich poté s trenéry o jednotlivých cvičeních diskutovali.

V pondělí na ZŠ Kbely mohly děti na vlastní oči vidět dvojnásobného mistra ligy, bývalého brankáře pražské Slavie, Martina Vaniaka. Ten odpovídal na nejrůznější dotazy ohledně fotbalu a jeho bohaté kariéry, během které si vyzkoušel například angažmá v Řecku.

Čtvrteční dopoledne samozřejmě také nesmělo postrádat besedu s velkou fotbalovou osobností. Tou byl vítěz Olympijských her a známý hráč i trenér v jedné osobě - Verner Lička. Pan Lička vzpomínal na svá mládežnická léta a úspěchy, které za svou dlouhou kariéru zažil. Do konceptu Fotbalové besedy se náramně hodil, neboť sám dokázal vychovat ze svých dvou synů úspěšné fotbalisty.

Na tvářích dětí z obou škol bylo vidět nadšení a krom radosti ze hry si odnesly i různé drobné odměny od Pražského fotbalového svazu a cenné kartičky podepsané od zúčastněné osobnosti. Obě školy navíc obdržely také materiální vybavení od FAČR.

Pokud chcete do projektu zapojit také vaší školu, vyplňte přihlašovací formulář Fotbalových besed na webu www.fotbalpraha.cz/projekty


Fotografie