Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 11. kolo Jiří Kubík z Vyšehradu B?
19.10.2018

Přeborová tipovačka: Jak vidí 11. kolo Jiří Kubík z Vyšehradu B?

Úvodní třetinu soutěže má za sebou Pražská teplárenská přebor. Pár rýpavých vtípků od svých spoluhráčů v kabině bude muset vyslechnout Petr Studnička z Uhelných skladů. Ten totiž v minulém kole netrefil správně ani jeden zápas. Ohlédneme-li se za uplynulými deseti tipaři, tak hned osm z nich nedokázalo o víkendu se svými týmy vyhrát. "Já nejsem pověrčivý a na tyhle prokletí nevěřím – ba naopak věřím, že následující zápas vyhrajeme," nebojácně hlásí opora Vyšehradu B Jiří Kubík, který se pokusí překonat dosavadní nejlepší tipařský úspěch aktuální sezony: šest přesných tipů Jakuba Běhounka z Újezdu Praha 4.

Rezerva Vyšehradu je v tabulce na osmé příčce s vyrovnanou bilancí čtyř výher, čtyř porážek a dvou nerozhodných výsledků. "Vzhledem k tomu, že jsme hráli přebor naposledy asi před osmi lety, tak je tato soutěž pro většinu hráčů novým prostředím. A to taky odpovídá projevu hry a sebevědomí jednotlivců. Bohužel nás srážejí individuální chyby a ztrácíme body i se soupeři, které bychom měli porazit. Umístění v tabulce je tedy spravedlivé," říká hráč, který v minulém kole gólem zařídil svému týmu bod za remízu 3:3 proti béčku Žižkova.

Jiří Kubík má zkušenosti z několika soutěží a pražský přebor se mu zamlouvá. "Měl jsem tu možnost vyzkoušet hrát jak nižší, tak vyšší soutěž, a musím říct, že úroveň pražského přeboru je na velice dobré úrovni. Dělá mi radost, že se o tuto soutěž zajímá hodně lidí, což zvyšuje atraktivitu soutěže," pochvaluje si.

Přestože je B tým Vyšehradu přeborovým nováčkem, neskrývá ambice na ještě lepší umístění. A možná i něco víc. "Máme jasný cíl. Dosáhnout pokud možno nejvyššího postavení v tabulce a hlavně si připravit kolektiv na příští sezonu. Já bych ještě rád postoupil, ale uvidíme, jak se nám to bude dařit," dodává Kubík.

A jak tipuje osm zápasů nadcházejícího víkendu?

Újezd Praha 4 - Třeboradice, tip: 1
Myslím si, že vyhraje Újezd. Sice jsme ještě proti Třeboradicím nehráli, ale síla Újezdu na domácím hřišti bude podle mě rozhodující.

Žižkov B - Motorlet B, tip: 1
Žižkov má silný útok, ale dozadu to trochu vázne. Když bude chytat Mára Štika, tak věřím, že doma vyhraje.

Vršovice - Podolí, tip: 2
Podolí je na vlně vítězství a věřím, že sérii prodlouží.

Dukla JM - ČAFC, tip: 1
ČAFC nemá poslední zápasy formu - od duelu s Vyšehradem, kdy naši mladí dorostenci otočili nepříznivý vývoj utkání v nás prospěch.

Uhelné sklady - Tempo, tip: 1
Podle mě se rozhodne rovnou v prvním poločase, kdy Uhelky dají dva góly. Zápas v klidu dohrají a budou dělat parádičky pro fanoušky.

Hostivař - Přední Kopanina, tip: 0
To bude zajímavý zápas - kdybych měl čas, tak se na toto utkání půjdu podívat. Bude hodně šancí, ale podle mě je to remízové utkání.

Braník - Admira B, tip: 1
Přál bych výhru Braníku - silné prostředí domácích fanoušků a fanynek je dožene k výhře.

Královice - Vyšehrad B, tip: 2
Rozhodně nejzajímavější zápas víkendu - když přesáhne návštěva 200 diváků, slibuju po zápase taneček pro fanoušky Vyšehradu nahoře bez. (směje se, ale závazně slibuje) Vyhrajeme!


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?

1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2
8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6
9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 - 4
10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8