Foto: Pavel Jiřík st.
VIDEO: Újezd se osamostatnil na čele, padl také další gól přímo z rohu. Podívejte se!
17.10.2018

VIDEO: Újezd se osamostatnil na čele, padl také další gól přímo z rohu. Podívejte se!

Celá čtyři kola od sebe dělilo dva vedoucí týmy Pražská teplárenská přeboru pouze rozlišné skóre. Polovina zápasů 10. kola ale skončila remízou. Ta se nevyhnula Uhelným skladům. Zaváhání svého rivala využil Újezd Praha 4, jenž zvítězil, a odtrhl se na čele tabulky o dva body.

Újezd Praha 4 se utkal s rezervou Motorletu. Triumf pro hosty zařídil Běhounek. Ve 21. minutě se nejprve prosadil hlavičkou po rohovém kopu. Újezd si poté držel jednobrankový náskok nad soupeřem, za kterého nastoupilo i několik hráčů z A-týmu, prakticky až do konce. V 90. minutě skóroval Běhounek ještě podruhé: z penalty upravil na konečných 2:0.

Remíza Uhelných skladů se urodila v Třeboradicích. Domácí hráči chtěli navázat na sérii výher. Proti favoritovi ze samotného vrcholu tabulky je ale nečekal jednoduchý zápas. I přesto byl k vidění velmi zajímavý a vyrovnaný fotbal. Oba týmy se v druhé půli prosadily z penalty, za hosty se trefil Klán, za Třeboradice srovnal Kadlec. Utkání tak dopadlo spravedlivou dělbou bodů.

Poměrem 1:1 skončil i souboj mezi Přední Kopaninou a Královicemi. Obě branky padly, podobně jako v Třeboradicích, až ve druhém poločase. Kopanina se tudíž bodově stále vzdaluje od čela tabulky, zároveň se na ni dotahují další týmy. Mezi třetím a devátým místem už rozdíl pouze tří bodů.

Stejným výsledek dopadl také zápas mezi rezervou Admiry a Duklou Jižní Město. Za hostující tým se už v 5. minutě po zmatcích v pokutovém území domácích prosadil, a svůj druhý gól v soutěži vstřelil, exligový kanonýr Nezmar. Za Admiru poté vyrovnal z dorážky v 71. minutě Michálek.

Na hřiště Tempa si - jako již poněkolikáté tuto sezonu - našlo cestu nejvíce diváků z celého kola. Domácí hráči se doma i díky velké fanouškovské přízni cítí dobře. Dokazuje to především fakt, že na své půdě získali zatím všechny své body. Naopak jejich soupeř v 10. kole – Braník – získává body zejména na hřištích soupeře. Doma doposud uhrál pouze jeden. Zápas začalo lépe Tempo. Brankář Kudláček však hosty podržel. Ti se poté zhostili šancí, které jim domácí nabídli, a dokráčeli k vítězství 3:0.

ČAFC do zápasu s Unionem Vršovice vstupovala se špatnou formou. Hosté z Vršovic povzbuzeni výhrou z minulého kola dokázali této situace využít. Ještě o přestávce byl stav nerozhodný. Hostující hráči ale v druhé pětačtyřicetiminutovce dokázali vstřelit dvě branky během tří minut a ČAFC poté dokázala už jenom snížit na 2:3. Vršovice tudíž oloupily domácí hráče o tři body, a zároveň je tak předskočily v tabulce.

Jediný tým, který v tomto kole na domácí půdě získal plný bodový zisk, byl Slavoj Podolí. Dokázal 3:1 přemoci Hostivař, která si nepřenesla formu z vysoké výhry nad ČAFC.

V minulém kole se Jonáš z Motorletu netradičně trefil přímo z rohového kopu. Tento kousek se rozhodl napodobit Sintean, který se takto prosadil za Viktorii Žižkov B na půdě rezervy Slavoje Vyšehrad. Míč zakroutil velmi přesně a dal mu i potřebnou razanci. Stejný hráč poté za hosty skóroval ještě jednou. .Ani jeho gólový příspěvek ale nepřinesl Žižkovu výhru. Po remíze 3:3 zůstává Žižkov B s pěti body na posledním místě.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.



Související články