Foto: Ondřej Hanuš
Nečekal jsem, že takhle pojedeme. Zatím je to super, říká třetiligová posila Uhelných skladů

Nečekal jsem, že takhle pojedeme. Zatím je to super, říká třetiligová posila Uhelných skladů

Hrál třetí ligu, v dresu Viktorie Jirny ji dokonce třikrát vyhrál. Podzim si ale zkušený Luboš Hruška užívá v Pražská teplárenská přeboru, kam se spolu s další dvojicí spoluhráčů v létě přesunuli. Válí za Uhelné sklady a týmu se daří náramně. Druhé místo po deseti kolech, navíc ani jedna porážka, to je skvělá vizitka. „Je to super, sedlo si to, hrajeme zodpovědně,“ pochvaluje si opora týmu, jenž naposledy remizoval na půdě Třeboradic 1:1.

Odvezli jste si bod ze hřiště posledního vítěze přeboru. Jste spokojení?
Bojovný zápas, hodně se nakopávalo, nehrálo se moc po zemi. Hřiště bylo tvrdé, hodně to skákalo. Oba týmy se tomu tak nějak přizpůsobily a výsledkem je asi zasloužená remíza. My jsme měli penaltu, domácí taky. My jsme měli jednu velkou šanci, oni taky, takže asi spravedlivý bod pro oba.

Vypadalo to, že kdo dá první gól, bude mít k výhře blíž. A dali jste ho vy. Mrzí vás, že jste to nedotáhli?
Je pravda, že k penaltové situaci, po které soupeř vyrovnal, nemuselo vůbec dojít. Měli jsme jasný balon uprostřed hřiště, takže to nemuselo vzniknout... Hráli jsme celý zápas jednoduše z jedné, ale teď jsme se to rozhodli řešit jinak. Nechali jsme to dojít do vápna, když už, tak se to dalo řešit faulem před vápnem. Škoda, bylo to asi patnáct minut před koncem, měli jsme si to pohlídat. Penalta to byla jasná.

Třeboradice se po nepovedeném startu do sezony už rozjely, vyhrály čtyřikrát v řadě. Berete tuhle remízu jako dobrý výsledek, nebo jako ztrátu v dostizích s Újezdem Praha 4?
Netlačíme se hned někam o stupínek výš, ani o tom nepadlo nic od vedení. Zatím jsme nahoře a uvidíme, jak se to bude vyvíjet třeba po dvacátém kole. Jestli bude, nebo nebude šance. Třeboradice mají svojí kvalitu a tenhle bod z venku není špatný. Navíc jsme zase neprohráli.

Před sezonou jste přišel z třetiligových Jiren. Užíváte si, že hrajete o špičku tabulky?
Samozřejmě, že rád vyhrávám, to my všichni. Zvláště, když se podívám, kde jsou teď v tabulce Jirny (poslední v ČFL). Ale když se podívám pět let zpátky, tak jsme tam třikrát vyhráli třetí ligu. Minulý rok se nepovedl, skončili jsme osmí...

A vy jste se rozhodl udělat změnu.
Bylo to i kvůli práci. Je tam méně ježdění, v přeboru jezdíte jen po Praze, maximálně někam na kraj Prahy. Třetí liga, to je osmnáct týmů, máte tam vložené středy. Už jsem to prostě nedával, tak jsem zvolil tuhle cestu jít hrát přebor.

V Uhelných skladech hraje váš bývalý spoluhráč z Jiren Klán. Byl právě on v roli poradce, kam máte zamířit, že jsou Uhlíři dobra fotbalová adresa?
Přesně tak, šli jsme sem za Vendou Klánem. Řešili jsme to. On se ptal, jestli by nás to zajímalo. Šli jsme do Uhelných skladů hned tři, v tom to bylo i jednodušší.

Změnili jste soutěž a taky trenéra. Václav Hradecký působí klidným a kamarádským dojmem, to kouč Uhelných skladů Robert Hlavica se umí rozparádit, když se mu něco nelíbí. Jaká to byla pro vás změna v tomhle směru?
Změna to je. Ale on vidí, že máme něco odkopáno, takže nás jakoby nechává. Samozřejmě jsou tam situace, kdy to řeší impulzivnějším způsobem, ale to k tomu patří. Každý má nějakou svoji povahu, ale není to nic hrozného.

Pokud by byla po sezoně šance jít do divize, co byste na to říkal?
Kdyby kluci chtěli, tak proč to nezkusit. Divize už se na Uhelných skladech dlouho nehrála, muselo by se řešit doplnění kádru, něco by se taky muselo udělat s hřištěm, protože to určitě není divizní. Do toho by se muselo investovat, takže je to hodně otázka pro vedení, není to jen otázka na kluky z týmu.

Máte za sebou třetinu přeboru. Čekal jste, že se bude Uhlířům takhle dařit?
Nevěděl jsem moc, co si mám v souvislosti s přeborem představit. Přebor znám spíš z pohledu východočeského kraje, ten pražský jsem moc neviděl. Vím, že tu hrají někteří bývalí prvoligoví hráči. Ale tím, že jsme šli ve třech ze třetí ligy, plus tady je Venda (Klán), což je kvalitní hráč, jsem věděl, že budeme hrát nahoře. Jsou tu i další dobří kluci.

Říkáte, že jste tušil, že budete nahoře. Ale deset kol jste neprohráli. To je slušná série. Dá se natáhnout třeba do konce podzimu?
Možná jsem nečekal, že budeme až takhle vysoko, že takhle pojedeme. Zatím je to super. Sedlo si to, hrajeme zodpovědně. Co jsem viděl Uhelky dřív, tak se to teď docela změnilo. Vypadá to dobře. A co se týče té série bez prohry, ještě nás čeká v posledním kole Přední Kopanina, jinak si myslím, že když nevyhoříme a odehrajeme to koncentrovaně, tak bychom neměli prohrát. Nějakou kvalitu máme. Měli bychom to předvést. A na konci tam bude ta Kopanina, ta může zlobit.

V přeboru v současnosti padá docela dost gólů. Překvapilo vás to?
Člověka baví, když jeho tým střílí góly. Ale zase je nerad dostávám, na to jsem si docela musel zvykat. Když jsme přišli na první přáteláky, tak tam byly výsledky 6:2 a podobně... Zase, pro diváka je to zajímavější. Škoda, že jich tolik nechodí. Já hlavně věřím, že se nám bude dařit i dál a naši fanoušci budou spokojení.



Fotografie

Související články