Foto: Pavel Jiřík st.
První trenérská změna v přeboru. U béčka Admiry skončil Peclinovský, tým už vedl Máj
15.10.2018

První trenérská změna v přeboru. U béčka Admiry skončil Peclinovský, tým už vedl Máj

Devět kol a je to tady. Pražská teplárenská přebor ohlásil první trenérskou změnu. Na svědomí ji má rezerva divizní Admiry, která se dohodla na ukončení spolupráce s trenérem Zdeňkem Peclinovským. „Vysvětlení je jednoduché, nebyla spokojenost s výsledky,“ shrnul změnu kouče Jaroslav Moudrý, sekretář a manažer klubu. Vedením B-týmu byl pověřen Pavel Máj, dosavadní asistent kouče Peřiny u áčka Admiry. V minulosti již rezervu v přeboru vedl.

Trenér Peclinovský přišel k mužstvu krátce před startem přeboru a zdálo se, že vše nastartoval správným směrem. Tým v prvním kole remizoval s Třeboradicemi, když inkasoval vyrovnávací gól až v úplném závěru. Následovala výhra na Tempu a vedení si mohlo spokojeně mnout ruce, jak vše klape. „Zlepšili jsme se po stránce bojovnosti i herně. Jsem spokojený,“ nechal se slyšet kouč, jenž v minulé sezoně vedl v nejvyšší pražské soutěži Dolní Chabry, ale přebor tam rovněž nedokončil. Chabry pak z přeboru sestoupily.

Po slušném rozjezdu s Admirou B však přišly první výsledkové zádrhele v podobě porážek s Vyšehradem B a ČAFC, kde navíc inkasovala Admira B gól v poslední minutě z penalty. Peclinovský netajil zklamání z výkonu posil z prvního týmu. „Přijdou si to jen odkopat, není tam bojovnost. Jestli jsou kluci otrávení, že jdou za béčko, tak ať nechodí,“ svěřil se na klubovém webu.

Remíza s Podolím a výhra nad Přední Kopaninou mohly nakopnout tým správným směrem. „Nad Podolím jsme měli vyhrát,“ povzdechl si kouč. Na tabulku se však po čtyřbodovém zisku opět koukalo v Kobylisích lépe. „Jsem strašně spokojený, vyhráli jsme těžký zápas, byla tam bojovnost,“ pokračoval o týden později po úspěchu (4:3) se silnou Přední Kopaninou.

Porážka s Královicemi a výhra nad Hostivaří neznamenala žádnou kalamitu, po nepovedeném vystoupení s Vršovicemi se však vedení klubu rozhodlo situaci řešit. Vršovice až do duelu s Admirou B vstřelily tři branky za celou sezonu, v tomto zápase však vyhrály 4:1, což znamenalo rozčarování v táboře klubu z Prahy 8 a ve výsledku stálo trenéra místo. „Jsem zklamaný,“ to byla hlavní myšlenka hodnocení trenéra Peclinovského po utkání. To ještě netušil, jaký bude mít tenhle výsledkový propadák dopad.

Události pak nabraly rychlý spád a Peclinovský i s asistentem Balounem na základě dohody s vedením u týmu skončili. K mužstvu byl převelen asistent divizního A-týmu Pavel Máj. „U béčka působil, zná tým, proto jsme na něj vsadili,“ komentoval změnu na lavičce rezervy Admiry Moudrý. Víc do podrobností zabíhat nechtěl.

Premiéra staronového kouče dopadla slušně. Béčko Admiry remizovalo s Duklou JM 1:1, když rychle prohrávalo po trefě Nezmara, aby pak Michálek vyrovnal. Admira B je po deseti odehraných kolech desátá, když získala dvanáct bodů. Na první sestupovou příčku, která patří Tempu, má náskok dvou bodů.



Fotografie

Související články