Foto: redakce
Chce porazit futsalovou Slavii, pak pomoci v divizi Meteoru. Hrdina musí pálit na dvou frontách

Chce porazit futsalovou Slavii, pak pomoci v divizi Meteoru. Hrdina musí pálit na dvou frontách

Odmalička válí za Meteor, povídalo se, že možná v roli kanonýra může nahradit legendárního Jana Fíčka. Třiadvacetiletý Antonín Hrdina sice zatím v divizi tuhle pověst nenaplňuje, do budoucna se jí ale nevzdává. Teď je pro něj však hlavní futsal, kde se ze Slavie přestěhoval do konkurenční Sparty. „Rád bych se Spartou vyhrál v pátek derby a pak pomohl v sobotu odpoledne Meteoru,“ plánuje si Hrdina.

Jak jste spokojený s tím, jak se vám daří fotbalově?
Když to vezmu z pohledu bodů, které Meteor má, tak jde říct, že asi ano (Meteor má devíti kolech čtrnáct bodů a je devátý). Herně to není úplně dobré, nedáváme góly.

To by měla být hodně vaše práce, čeká se to od vás a zatím máte ve statistikách jen jeden zásah...
Vím, že se to ode mě čeká. Minulá sezona byla v tomhle směru určitě lepší a já věřím, že to ještě přijde. Momentálně je ale pro mě futsal číslo jedna.

V minulosti se říkalo, že právě vy přitom můžete navázat na legendárního kanonýra Meteoru Fíčka. Vnímal jste to?
Zaslechl jsem to a bylo to moc příjemné, když to někdo řekl, protože Honza Fíček ve fotbale, to byly jisté góly. Bylo to v době, kdy jsem se věnoval víc fotbalu než futsalu. Postupně jsem to překopal tím druhým směrem. Ale třeba to ještě klapne a já v těch jeho stopách půjdu.

Meteor je silný hlavně doma, zvládli jste tam i derby s Motorletem. Vnímáte tyhle zápasy městských rivalů jako něco víc?
Je to určitě víc, i když za to jsou stejné tři body, jako když porazíme někoho jiného. My jsme rádi, že jsme teď nad Motorletem dvakrát doma vyhráli.

V Meteoru jste odmalička, nechybí vám trochu derby s Admirou, která to má k vám do Libně opravdu jen kousek, ale hraje jinou skupinu?
Jasně že chybí, to byly vždycky super zápasy. To je pro nás pokaždé velké derby, s Motorletem je to derby trochu menší. Ale když budeme vyhrávat, klidně budu hrát proti Motorletu.

Proč to Meteoru tolik nešlo venku? Začátek byl hrozivý, dvě prohry a žádný vstřelený gól...
To pro mě bylo nepříjemné období. Já jsem nemohl hrát, měl jsem stopku, přetáhl jsem si trest za červenou kartu. Udělal jsem kravinu a pykal za to. Moc mě to mrzelo.

Zatímco libeňskému klubu jste věrný, když jste si odskočil jen jako mládežník na chvíli do Sparty, ve futsalu jste zvládl jeden velký přestup. Zamířil jste ze Slavie do Sparty, což není úplně obvyklé. Jak se to stalo?
Chtěl jsem dál hrát futsal na nejvyšší úrovni a v Praze jsou jen dva týmy. Ve Slavii jsme se nedohodli na pokračování, dokonce jsem kvůli tomu půl roku nehrál. Nebylo to příjemné a děkuji Spartě, že vše dopadlo, že můžu hrát za ni.

V pátek vás také čeká právě derby slavných S. Už do vás někdo rýpal kvůli změně dresu, přece jenom je to minimálně pro fanoušky hodně citlivé, že?
Sem tam už nějaký rýpanec v tomhle směru padl, hodně lidí má narážky, třeba na reprezentaci tam bylo nějaké popichování. Ve Slavii se teď tvořil nový tým, já se soustředím na Spartu. V jejím dresu si to užívám.

Hned v prvním utkání jste dali třináct branek a vy sám jste vstřelil dva góly. Vypadalo to, že jste ožil.
Bylo to super. Dařilo se celému týmu, bavilo nás to, dávali jsme góly. Hned jak nabídka ze Sparty přišla, tak jsme se sešli. Někdo si myslí, že jsem šel do Sparty kvůli penězům, ale bylo to jinak.

Zapůsobilo na vás to, jak trenér Beni Simitči pumpuje do hráčů sparťanskou hrdost a jakousi povinnost vyhrávat?
On chce pořád jen vyhrávat, všichni si uvědomujeme, že Sparta musí být úspěšná. Chceme vyhrávat všechny zápasy, trenér to zdůrazňuje pořád. Sice už jsme jednou prohráli, ale chceme titul, chceme sesadit Chrudim. Za sebe říkám, že chemie v týmu funguje. I když se nám třeba tolik nedaří a dvakrát jsme teď prohrávali s Plzní, vždycky jsme to otočili. Sílu máme a nikdy se nevzdáváme.

Fanouškům svými úspěchy možná i trochu nahrazujete trápení fotbalových sparťanů, teď by určitě ocenili, pokud byste porazili Slavii...
Sparťani vždycky budou rádi, když se takové zápasy vyhrají. To je normální. Všem, kteří nám přijdou fandit, předem děkuji. Slavii budeme chtít porazit. Samozřejmě taky víme, že teď je základní část ligy, důležitější budou později zápasy play-off, ale chceme vyhrát. Je důležité udělat fandům radost.

Vypíšete týmu nějakou prémii?
Určitě ano, tenhle zápas prostě musíme vyhrát.

Když to v pátek večer zvládnete, navážete pak na všechno divizním zápasem za Meteor?
Přesně tak si to představuji. Že vyhrajeme nad Slavií a pak půjdu pomoci Meteoru do divize. Chci tam všem ukázat, že mi i na úspěchu Meteoru vážně záleží.