Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Parádní volej Proskočila z Hostivaře i gól přímo z rohového kopu. Podívejte se!
10.10.2018

VIDEO: Parádní volej Proskočila z Hostivaře i gól přímo z rohového kopu. Podívejte se!

I v 9. kole Pražská teplárenská přeboru zuřila bitva o první místo, oba vedoucí celky, tedy Újezd Praha 4 i Uhelné sklady, ale opět vyhrály. Navíc oba týmy nasázely soupeři po čtyřech gólech. Dělí je tak stále pouze velice těsný rozdíl ve skóre. Lídr tabulky je Újezd Praha 4, který hostil rezervu Viktorie Žižkov. Té se sice výsledkově nedaří, ale výhra domácích se nerodila lehce. Zejména v prvním poločase dělali hostující hráči favoritovi problémy. Dobrým výkonem ve druhé půli a skvělými akcemi z pravé strany si však Újezd Praha 4 nakonec bez problémů došel pro vítězství 4:0.

Uhelné sklady se na svém hřišti utkaly s Motorletem B. Hned v deváté minutě vedly, ale do šaten šly týmy za stavu 1:1. Gólem přímo z rohu totiž za hostující tým srovnal Jonáš. Druhou pětačtyřicetiminutovku však zvládli mnohem lépe domácí. K výhře 4:1 jim nakonec pomohly i dvě proměněné penalty.

Samotné čelo tabulky se dále vzdaluje zbytku. Duo Újezd P4 a Uhelné sklady si vybudovalo sedmibodový náskok na třetí Přední Kopaninu, která již podruhé za sebou nevyhrála. Po remíze z minulého kola tentokrát na domácí půdě nestačila na rezervní družstvo Slavoje Vyšehrad. To si naopak spravilo chuť po třech prohrách v řadě a triumfovalo 2:1.

Zaváhaní Přední Kopaniny využila Dukla Jižní Město i Třeboradice, které se na ni bodově dotáhly. Dukla JM sice nejprve ve svém utkání proti Tempu prohrávala. Stav ovšem hattrickem obrátil kanonýr Kotlík a domácí tak získali tři body. Třeboradice mezitím zažívaly přestřelku na hřišti Braníku, v níž domácí hráči dotáhli jejich dvougólový náskok z prvního poločasu. I přesto ale triumfovali úřadující mistři z Třeboradic po brance Viktorina.

Nejkrásnější gólový okamžik kola, a možná i dosavadního průběhu sezony, byl k vidění na hřišti Hostivaře, která porazila ČAFC poměrem 4:0. Ve 39. minutě zahrával za domácí tým přímý volný kop Proskočil. Střela se mu příliš nepovedla, ale po obranné hlavičce jednoho z hostujících hráčů se balon snesl zpět k němu a Proskočil poté přímo z voleje zavěsil míč parádně do pravé šibenice. Nádhera!

Velice smolný zápas zažili hráči Královic. Domácí Sokol podlehl Slavoji Podolí 0:2, a to i přesto, že hostující tým hrál více než polovinu zápasu v deseti po vyloučení Červenky. Domácí neproměnili množství šancí a hrající trenér Královic Kalivoda dokonce ani dvě penalty. Velké trápení Královic pak jenom potvrdila červená karta Malíka v 76. minutě, která přišla po dvou zákrocích za žlutou kartu.

Ode dna tabulky se odrazily Vršovice. Doma vyhrály 4:1 nad rezervou Admiry, byť jako první inkasovaly. Dalším pozitivem kromě veledůležitých třech bodů je pro hráče Unionu i to, že soupeři nasázeli čtyři branky, což je více než se jim povedlo vstřelit ve všech předchozích kolech dohromady...

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.