Foto: Jiří IPSER
Souhrn 9. kola přeboru: Újezd a Uhelné sklady jdou do trháku, Kopanina padla doma
08.10.2018

Souhrn 9. kola přeboru: Újezd a Uhelné sklady jdou do trháku, Kopanina padla doma

Oba vedoucí týmy tabulky Pražská teplárenská přeboru svým soupeřům shodně nasázely po čtyřech gólech a třetí Přední Kopanině už odskočily na sedm bodů. Ta totiž doma padla s rezervou Vyšehradu, když neproměnila ani penaltu. S Podolím doma prohrály Královice, Kalivoda navíc neproměnil pokutové kopy hned dva! Vršovice doma přestřílely Admiru B a poskočily z konce tabulky, kam poslaly rezervu Žižkova.

Újezd Praha 4 - Viktoria Žižkov B 4:0 (1:0)
Branky:
18. Jeřábek, 60. Podvín, 66. Hanzlík, 79. Doležel. ŽK: 38. Nguyen (Žižkov B). Rozhodčí: Bočok - Havel, Hrivík. Diváků: 50.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Daňhel (83. Krejčí), Malčánek, Běhounek - J. Jeřábek (78. Sobota), Vrabec, Podvín (74. Doležel), Papež (61. Přibyl) - Walter (85. Tran), Z. Hanzlík. Trenér: Karel Jeřábek.
Viktoria Žižkov B: Štika - Nguyen, Obermajer, Mucha, Kříž (67. Lanc) - Beňo (60. Plucha) - Andrle, Krivosheev, Halgoš (60. Livora), Vild (78. Šimůnek) - Duong. Trenér: Jiří Dozorec.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd):
„Vítězství se nerodilo lehce. V první půli nám soupeř dělal velké problémy. První branka nás uklidnila a druhá půle už byla lepší a začali jsme se prosazovat i střelecky. Hosty jsme k ničemu vážnějšímu nepustili, prakticky si nevytvořili šanci.”
Jiří Dozorec (Žižkov B): „První poločas byl z naší strany dobrý. Bohužel ve druhé půli jsme soupeře nechali třikrát odcentrovat z pravé strany a dostali z toho tři góly. Za první půli musím kluky pochválit. Soupeř byl výborný, zkušenější a proto vyhrál zaslouženě."

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Zdeněk Hanzlík.
Nejlepší hráč Žižkova B: Marek Štika.


Hostivař - ČAFC 4:0 (3:0)
Branky:
20. a 43. Nebřenský, 39. Proskočil, 68. Hák. ŽK: 52. Krejča - 17. Kameník, 71. Nagy, 87. Jerie. ČK: 73. Nagy (ČAFC). Rozhodčí: Kohout - Tereba, Štípek. Diváků: 150.
Hostivař: Strazzer - O. Brzák (82. Plášil), Mikeš, Kučera, Černý - J. Sýkora, Krejča - Nebřenský (82. Chadt), Hák, Pazdera (73. Mihajlovski) - Proskočil. Trenér: Zdeněk Vondráček.
ČAFC: Drahorád - Kameník, Nagy, Kaliba, Jerie - Nováček (54. Mašlej), Lukáš (79. Rákosník), Marek (79. Chvátal), Žárský - Wulkan, Deré (46. Sadílek). Trenér: Zdeněk Andrlík.

Hlasy trenérů
Zdeněk Vondráček (Hostivař):
„Rozhodla první půle. Věděli jsme, že Čafka není v pohodě, že se jí v posledních zápasech nedařilo. Byli jsme na ní připravení. Kluci hráli to, co jsme chtěli a bojovali. Bylo to o šest bodů a nám se to podařilo. Po zranění žeber se vrátil Nebřenský, je to hodně znát.”
Miroslav Kaliba (vedoucí ČAFC): „Byli jsme prostě tragičtí. Fotbal bez nápadu, bez nasazení a bojovnosti. Navíc nezodpovědný. Chybí nám Mašlej, Fitzel, Bláža a neumíme je nahradit. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Nebřenský.
Nejlepší hráč ČAFC: Tomáš Kaliba.


Vršovice - Admira B 4:1 (1:1)
Branky:
52. a 73. Junek, 31. Kouřimský, 88. Borovička - 23. Michálek. ŽK: 37. Borovička, 83. Zukal - 38. Pelikán, 40. Lupínek. Rozhodčí: Jakl - Maretta, Popelka. Diváků: 50.
Vršovice: Šilhavý - Špulka, Protivínský, Minařík, Zukal - Kaiser - Vrána (63. Bubanec), Borovička (90. Švarc), Tomaides (49. Junek), Kouřimský - Frei (77. Monnier). Trenér: Jaromír Tomaides.
Admira B: Žulevič - Hochman, Pelikán, Lupínek, Hájek - Chládek (59. Turek) - Beníšek, Michálek (65. Heinzel), Šindelář (74. Bartoň), Bílek (54. Bouguetouta) - Panýrek. Trenér: Zdeněk Peclinovský.

Hlasy trenérů
Jaromír Tomaides (Vršovice):
„První půle byla vyrovnaná, i když jsme dostali gól. Burcoval jsem kluky, aby bojovali, že to přijde. Po přestávce nám pomohly dvě standardky a otočili jsme to na 2:1. Soupeř to musel otevřít a my jsme se dostávali do brejků a dva nám vyšly. Jsem opravdu spokojený, za bojovnost musím kluky pochválit. Konečně nám to tam i začalo padat.”
Zdeněk Peclinovský (Admira B): „Vedli jsme a od té doby jsme začali hrát, jakoby se nemělo nic stát. Nepodržel nás gólman, minimálně tři góly jdou za ním. Dopadlo to, jak to dopadlo a pro mě je to velké zklamání.”

Nejlepší hráč Vršovic: Marek Borovička.
Nejlepší hráč Admiry B: nikdo.


Dukla JM - FC Tempo 3:1 (1:1)
Branky:
33., 61. a 76. z penalty Kotlík - 14. Hašek. Ve 29. minutě neproměnil domácí Vrzal penaltu. ŽK: 75. Kalaš (Tempo). Rozhodčí: Tomšů - Kučera, Hradil. Diváků: 75.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Markuzi, M. Lafek - D. Farkaš, Vidlička (20. Konjevič) - Pařík, Dejmek (90. Jíra), Vrzal - Nezmar (72. Novák), Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Tempo: Pacovský - Konejl, Kadlec (46. Štěpánek), Netušil, Kalaš (82. Klajbl) - Šmídek - Klouček (69. Valta), Hašek, Perl, Čech (75. Sedlář) - Buzek (57. Bláha). Trenér: Petr Vanko.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„První poločas mělo paradoxně více gólových šancí Tempo. Kromě vstřelené branky a neproměněné penalty jsme toho moc neměli. Ve druhém poločase jsme přidali na pohybu a kvalitě řešení na posledních třiceti metrech a za výkon po přestávce jsme si výhru zasloužili.”
Petr Vanko (Tempo): „Odehrajeme takovýhle zápas a nemáme ani bod. V koncovce jsme dřeváci.  První poločas byl z naší strany výborný, měli jsme spoustu šancí. Zranili se oba střední obránci a do druhého poločasu nás to rozhodilo. Ztratili jsme zápas, který jsme měli dobře rozehraný."

Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.
Nejlepší hráč Tempa: David Perl .


Uhelné sklady - Motorlet B 4:1 (1:1)
Branky:
9. a 83. z penalty Šafránek, 60. a 66. z penalty Kocourek - 38.Jonáš. ŽK: 40. Steinocher, 76. Koubek, 86. Klán - 45. Gábor, 82. Šíl. Rozhodčí: Polena - Zelený, Andras. Diváků: 60.
Uhelné sklady: Kučera - Koubek, Hruška, Procházka, Majerčin (46. Koc) - Bartůněk (46. Belán), Steinocher (68. Zilvar), Hrazdíra, Kocourek (75. Pártl) - Klán, Šafránek (85. Studnička). Trenér: Robert Hlavica.
Motorlet B: Polomský - Eppert (83. Horák), Salašovič, Šíl, Gábor - Kotrba - Hrabina, Tylšar (85. Simandl), Jonáš, Fiedler (44. Sloup) - Hůlka. Trenér: Šimon Honetschläger.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady):
„Naprosto zasloužené vítězství, o kterém jsme měli rozhodnout už v prvním poločase a více si zápas užít do klidu. Víme, že ve druhých poločasech je kondice a trénovanost na straně béček, pak je to ošidné, co se týče výsledku.”
Šimon Honetschläger (Motorlet B): „První poločas jsme hráli velmi špatně se zbytečným respektem k soupeři, který má velmi zkušený mančaft a přehrávali nás. Naštěstí jsme s velkým štěstím vyrovnali krásnou brankou přímo z rohového kopu. Ve druhém poločase jsme hráli opticky lépe, měli několik šancí a nastřelenou tyč, ale paradoxně jsme dostali smolný gól, který to zlomil. V závěru domácí přidali další dvě branky z penalt, které byly správně odpískané po jejich brejkových situacích.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Tomáš Koubek.
Nejlepší hráč Motorletu B: Jakub Jonáš.


Braník - Třeboradice 2:3 (0:2)
Branky:
54. Platil, 62. Trávník - 21. Sýkora, 35. Kadlec z penalty, 76. Viktorin. ŽK: 77. Ceccarelli - 28. Votava. Rozhodčí: Jeřábek - Gotthard, Chustecki. Diváků: 70.
Braník: Kudláček - Pechač, Neveršil, Vybíral, Kodytek (46. Kryštof) - Beneš, Pekárek, Šebák, Platil (63. Dovhaniuk), Ceccarelli - Trávník. Trenér: Petr Kotlín.
Třeboradice: Prebsl - Kubík, Hruška, Votava, Pouzar (69. Kadeřábek) - Čáp - Kadlec, Viktorin, Grznár - Junek (63. Kyncl), Sýkora. Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Petr Kotlín (Braník):
„Chtěli jsme navázat na vítězství na Motorletu, věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Herně se nám to povedlo, výsledkově nikoliv. Měli jsme šance, ale pustili jsme soupeře do dvoubrankového vedení. Podařilo se nám vyrovnat a pak už to bylo kdo s koho. Nakonec se radovali hosté. Kluci si ale za předvedený výkon alespoň bod zasloužili.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Hrálo se na poměrně těžkém terénu. Přesto jsme si vytvořili tlak a v první půli dali dvě branky. Po přestávce jsme hráli špatně a dovolili domácím snížit a nakonec i vyrovnat. Pak se ale ukázala síla týmu. Vytvořili jsme si tři velké příležitosti a tou třetí zápas nakonec pro sebe rozhodli.”

Nejlepší hráč Braníku: Tomáš Pechač.
Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.

Na fotogalerii ze zápasu Braník - Třeboradice od Ondřeje Hanuše se podívejte ZDE

Královice - Podolí 0:2 (0:1)
Branky: 13. Hrubý, 54. Matěj Vondrka. V 15. a 42. minutě neproměnil domácí Kalivoda penalty. ŽK: 58. Formáček, 62. Malík, 85. Sus - 90. Zezula, 90. Strnad. ČK: 76. Malík - 41. Červenka. Rozhodčí: Čermák - Tomšů, Hrivík. Diváků: 100.
Královice: Lisa - Slováček (56. Pospíšil), Nezbeda, Ptáček, Malík - Sus, Kalivoda, Krejča, Slánský - Láf, Formáček. Trenér: David Kalivoda.
Podolí: Michal Vondrka - Vejražka, Červenka, Hrubý (48. Zezula), Matěj Vondrka (78. Strnad) - Brož (89. Kotek), Bednář, Mráček, Vávra - Hruška, L. Svoboda. Trenér: Josef Jarolím.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„Nedal jsem dvě penalty, takže hlavní podíl na výsledku jde za mnou. Šancí jsme měli na tři zápasy, bohužel naše zakončení nebylo kvalitní. Kdybych alespoň jednu penaltu proměnil, tak jsme vyhráli. Celý druhý poločas jsme hráli proti deseti a z brejku jsme dostali druhý gól. Soupeř hrál na hranici svých možností, bojoval, urputně bránil.”
Josef Jarolím (Podolí): „Domácí začali aktivně a měli několik šancí, které ale neproměnili. My jsme hru vyrovnali, dali gól a potom jsme byli opět trochu pod tlakem. Navíc tam byly dvě penalty, z nichž jedna sporná, ale obě náš brankář chytil. Od té doby jsme byli na hřišti lepší, i když jsme hráli v deseti.”

Nejlepší hráč Královic: Jakub Nezbeda.
Nejlepší hráč Podolí: Michal Vondrka.


Přední Kopanina - Vyšehrad B 1:2 (1:1)
Branky:
37. Šultes - 16. Bazal, 52. Macej. V 54. minutě neproměnil domácí Bláha penaltu. ŽK: 90.+1 Graf - 37. Kubík, 63. Heřman, 89. Š. Klíma. Rozhodčí: Toman - Váša, Bočok. Diváků: 80.
Přední Kopanina: Mačí - Pechar (83. Machálek), Pospíšil, Bláha, Graf - Boček (83. Čihák), Cvrček, Vágner, Řežábek - Šultes, Urban (72. P. Vácha). Trenér: Daniel Vott.
Vyšehrad B: Pellegrini - Jireček, Hendrych, Kubík, Š. Klíma - Hanzlík, Macej, Ratner (90.+2 J. Klíma) - Heřman - O. Toman (59. M. Vácha), Bazal. Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Kopanina):
„Nehráli jsme špatně a prohrát jsme si asi nezasloužili, jenomže když neproměníme tolik šancí, tak to pak dopadne takhle. Nedali jsme ani penaltu, tu proměnit musíme, to jsou pak rozhodující momenty. Soupeř byl nepříjemný, hodně běhavý a hrozil hlavně z brejků.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Tři body z Přední Kopaniny jsou pro nás super. Z naší strany to byl zodpovědný a bojovný výkon s velkým nasazením. Chybělo nám sice hodně hráčů, přesto jsme dokázali odehrát vyrovnané utkání na hřišti předního týmu přeboru, který má ve svém středu řadu zkušených fotbalistů. V předchozích zápasech nám chybělo sportovní štěstí, ale teď se k nám otočilo čelem. Hlavně ve chvíli, kdy domácí nedali penaltu. Tím, že ji chytil, korunoval svůj vynikající výkon brankář Pellegrini.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Pavel Šultes.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Roberto Andrea Pellegrini.

Na fotogalerii ze zápasu Přední Kopanina - Vyšehrad B od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE



Související články