Foto: PFS
Jasná výhra výběrů U13 a U14 ve 2. kole Mezikrajské soutěže
01.10.2018

Jasná výhra výběrů U13 a U14 ve 2. kole Mezikrajské soutěže

Ve 2. kole Mezikrajské soutěže výběr Pražského fotbalového svazu na domácím hřišti přivítal celky U13 a U14 Plzeňského KFS. Obě utkání se odehrála na umělé trávě v překrásném areálu FC Tempo Praha. Pražské výběry vstoupily do svých utkání s chutí, v pohybu a od začátku své soupeře přehrávaly, což se projevilo i na skóre. Výběr U13 nastřílel soupeři 13 branek a jen tři inkasoval. Výběr U14 vstřelil branek deset a neinkasoval ani jednu. Přítomné diváky potěšily nejenom góly, ale i předvedená hra obou výběrů.

Pražský FS U13 – Plzeňský KFS 13:3 (6:2/7:1)
Sestava I: Nejedlý – Piralič, Mačkić, Holub, Skalník, Saal, Zamazal, Charvát, Herák, Kyzlink, Litoš.
Sestava II: Ráž – Princ, Konečný, Sejkora, Jinoch, Feit, Chrapek, Ruben, Havránek, Tošnar, Votava.
Branky: Skalník 5, Tošnar 3, Saal 3, Havránek, Kyzlink.

Hodnocení: "Utkání s Plzeňským výběrem se nám celkem vydařilo. Na míči jsme byli velice aktivní, dařila se nám konstruktivní rozehrávka a poměrně často jsme se dostávali před brankou hostů i k zajímavým situacím. První poločas nám ale v těchto situacích scházela větší přímočarost a často jsme místo zakončení volili další přihrávku do stran. Ve druhém poločase kluci tyto situace vyhodnocovali efektivněji a více se tlačili do zakončení i ze středních vzdáleností," řekl trenér výběru Jaroslav Žipaj.

Pražský FS U14 - Plzeňský KFS 10:0 (3:0)
Sestava: Tomas (36. Vácha) - Budař (36. Nguyen), Rebibo (36. Mervard), Salač (55. Rebibo), Žitný (36. Prior) - Horák (55. Lopatář), Mikuda (36. Šelicha), Lopatář (18. Vitagirov) - Vokrouhlík (55. Prior), Rožánek (36. Šimonovský), Toula (55. Žitný).
Branky: Vokrouhlík 3, Toula 3, Vitagirov 2, Rožánek, Šimonovský.

Hodnocení: "Prvních dvacet minut nic nenasvědčovalo tomu, jak utkání nakonec dopadlo. Soupeř pozorně bránil, byl včas a úspěšný v soubojích a nám se tím vůbec nedařila přechodová fáze. Nepomohli jsme si ani presinkem, protože jsme měli velkou díru mezi útokem a zálohou, čehož hosté využívali k jednoduchému založení útoku. První branka však utkání zlomila, klukům dala křídla a najednou šlo všechno jednoduše. Na začátku druhé půle jsme během třinácti minut vstřelili šest branek a utkání v klidu dohráli," řekl trenér výběru Martin Lilling.