Foto: Jiří IPSER
Souhrn 8. kola přeboru: Na čele žádná změna, Braník utnul šňůru porážek
01.10.2018

Souhrn 8. kola přeboru: Na čele žádná změna, Braník utnul šňůru porážek

Lídři tabulky Újezd i Uhelné sklady na hřištích svých soupeřů nezaváhali a dál si drží čtyřbodový odstup od třetí Přední Kopaniny. Vršovice opět inkasovaly v samém závěru zápasu a krčí se na dně tabulky. Zadařilo se Braníku. Po výsledkové mizérii, kdy prohrál čtyři zápasy v řadě a dostal 27 gólů, dokázal na Motorletu vyhrát 2:0.

Viktoria Žižkov B - Uhelné sklady 2:3 (2:1)
Branky:
5. Andrle, 36. Vild z penalty - 24. Šafránek, 53. Steinocher, 76. Klán. ŽK: 57. Obermajer, 59. Krivosheev, 87 Kříž - 49. Klán, 88. Pártl, 89. Hrazdíra. ČK: 65. Pařízek (Viktoria Žižkov B). Rozhodčí: Kučera - Gotthard, Havel. Diváků: 80.
Viktoria Žižkov B: Štika - Saňa, Obermajer, Pařízek, Kříž - Mucha (88. Tseber) - Andrle, Krivosheev, Duong, Vild - Plucha (62. Proshenko). Trenér: Josef Švimberský.
Uhelné sklady: Borský - Koubek (75. Pártl), Hruška, Procházka, Majerčin - Steinocher, Hrazdíra, Šafránek, Kocourek - Klán (80. Studnička), Bartůněk (58. Zilvar). Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Josef Švimberský (Žižkov B):
„Myslím si, že to bylo pohledné přeborové utkání na těžkém terénu, který v Měcholupech je. Určitě jsme soupeře zaskočili aktivní hrou a vstřelenou brankou z úvodní šance zápasu. Pak jsme ještě měli dva závary ke skórování s jednou nastřelenou tyčí, ale bohužel jsme po individuální chybě inkasovali. Přesto jsme do poločasu dokázali z penalty skóre překlopit na svoji stranu. Do druhého poločasu vstoupil soupeř velice aktivně, asi po nějaké bouřce v kabině, takže my jsme spíše bojovali než hráli fotbal, ale nelze se tomu divit při pohledu na věkový průměr družstva 19 let. K rozhodčím se vyjadřovat nebudu, ale myslím si, že dost zásadně ovlivnili utkání a jestli to bude takhle dál pokračovat, tak budeme nadále někde ve spodku tabulky."
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Nehráli jsme dobře, spíš myslím, že jsme nehráli vůbec. Měli jsme víc štěstí než kvality, ale tak to někdy ve fotbale chodí. Máme tři body a musíme se už soustředit na derby s rezervou Motorletu.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Daniel Obermajer.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Luboš Hruška.


Podolí - Přední Kopanina 0:0
V 69. minutě neproměnil domácí V. Hruška penaltu. ŽK: 39. Mráček, 71. Bednář (oba Podolí). Rozhodčí: Šaróka - Hradil, Habada. Diváků: 80.
Podolí: Michal Vondrka - Vlasák (42. L. Svoboda), Červenka, J. Svoboda, Matěj Vondrka (74. Hrubý) - Brož, Bednář, Mráček, Vávra - Hruška - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.
Přední Kopanina: Mačí - Flaks (9. Melničuk), Vágner, Bláha, Graf - Pechar, Pospíšil - Machálek (55. Boček), Cvrček, Šultes - Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Josef Jarolím (Podolí):
„Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že budeme se silnou Kopaninou sahat po výhře, tak bych nevěřil. Chybělo nám několik hráčů, ale kluci bojovali, makali a byli blízko úspěchu. Vašek Hruška si chtěl dát dárek ke svému svátku, ale bohužel penaltu neproměnil. Odehráli jsme dobrý zápas a bod nakonec bereme.”
Daniel Vott (Kopanina): „Nehráli jsme špatně, ale dát gól nám tentokrát nebylo souzeno, ani kdybychom hráli dva dny. V první půli jsme měli minimálně čtyři vyložené šance. Ve druhé půli už takové nebylo. Domácí spoléhali na rychlé brejky. Penalta byla, naštěstí jí brankář chytil. Remízu tak nakonec považuji za spravedlivou.”

Nejlepší hráč Podolí: Martin Bednář.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Josef Mačí.


ČAFC - Královice 0:2 (0:0)
Branky:
61. a 88. Kalivoda. ŽK: 56. Kameník, 79. Kaliba - 35. Sus, 73. Láf. Rozhodčí: Maretta - Bočok, Vítek. Diváků: 40.
ČAFC: Drahorád - Kameník (82. Rákosník), Nagy, Kaliba, Jerie - Lukáš (87. Sadílek), Zahradník, Marek (68. Nováček), Žárský - Wulkan, Deré (68. Mašlej). Trenér: Zdeněk Andrlík.
Královice: Lisa - Slováček, Nezbeda, Ptáček, Malík - Sus (89. Hančl), Kalivoda, Krejča, Slánský - Láf (90.+1 Dufek), Formáček. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Miroslav Kaliba (vedoucí ČAFC):
„Klasika, je to furt stejné. Tentokrát o to horší, že jsme si prakticky nevypracovali žádnou šanci. Dvakrát nepohlídáme jejich klíčového hráče Kalivodu a pak už nebylo co řešit.”
David Kalivoda (Královice): „Sehráli jsme dobrý zápas, byl to i dobrý výkon. Hráli jsme především dobře zezadu a ve druhé půli jsme se dokázali prosadit i gólově. S výsledkem i s předvedenou hrou jsem spokojený.”

Nejlepší hráč ČAFC: Jan Žárský.
Nejlepší hráč Královic: Jiří Ptáček.


Vyšehrad B - Újezd Praha 4 0:3 (0:1)
Branky:
16., 56. a 74. Hanzlík. ŽK: 58. Macej, 59. Madej, 65. Heřman - 33. Jeřábek, 61. Malčánek. ČK: 68. Vacík (Vyšehrad B). Rozhodčí: Laštovička - Tomšů, Jeřábek. Diváků: 90.
Vyšehrad B: Pellegrini - Jireček (53. Vacík), Macej (68. R. Hanzlík), Hendrych, Madej - Pusch, Doležal (33. Kravtsiv), Krivosheev, Ratner (62. Kubík) - Shinjikashvili, Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.
Újezd Praha 4: Fišer - Valeš, Daňhel, Malčánek, Běhounek - J. Jeřábek (85. Sobota), Vrabec, Podvín, Papež (69. Doležel) - Walter, Z. Hanzlík. Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Pro hráče, kteří chtějí jít výkonnostně nahoru, jsou taková utkání velmi přínosná. Újezd Praha 4 má tým složený ze zkušených fotbalistů, kteří už mají něco za sebou a vědí, co mají dělat. Do každého souboje jdou na sto procent stylem co zákrok, to faul, a umějí těžit ze své velké vyčůranosti. Nám se naopak vymstilo, že ne do všech situací jsme šli naplno. Navíc jsme zase neproměnili snad šest gólových šancí, hlavně naši útočníci. Jednu takovou jsme měli za stavu 0:0 a potom čtyři za stavu 0:1, abychom pak sami inkasovali laciný druhý gól. Takhle se fotbal nehraje, a Újezd Praha 4 nám to ukázal. Pokud ale dostal červenou kartu Vacík, měla být i za brutální faul bez balonu na Heřmana, nemluvě o nepotrestaných faulech zezadu na naše hráče. Hlavní problém je ale v tom, že zahazujeme spoustu šancí a naopak sami inkasujeme po dětinských chybách. Musíme to přehodnotit a znovu začít hrát poctivý fotbal, abychom neměli zbytečné starosti.”
Karel Jeřábek (Újezd): „Zápas měl dobrou úroveň a my jsme ho vyhráli, takže jsem spokojen. Dokázali jsme zachytit úvodní tlak domácích a sami dali brzy první gól, což nám hodně pomohlo. Vyšehrad byl potom asi lepší na míči, měl ho častěji ve své moci, ale pustili jsme ho jen po vápno, ne do šancí. Ve druhé půli to bylo podobné, zodpovědně jsme bránili a trestali ze standardek. Vyhrát jsme si zasloužili, protože jsme byli chytřejší a zkušenější.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: nikdo.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jan Fišer.


Tempo - Vršovice 1:0 (0:0)
Branka:
88. Adámek. ŽK: 86. Kadlec, 89. Vltavský, 90.+2 Valta - 32. Jeřábek, 60. Protivínský, 66. Minařík, 86. Tomaides, 90.+1 Monnier. Rozhodčí: Popelka - Polena, Kohout. Diváků: 70.
Tempo: Pacovský - Konejl, Kadlec, Netušil, Kalaš - Šmídek - Klouček (69. Adámek), Hašek (90.+2 Štěpánek), Perl, Čech (79. Valta) - Vltavský (90. Buzek). Trenér: Petr Vanko.
Vršovice: Šilhavý - Špulka, Protivínský, Minařík, Tomaides - Monnier, Kaiser - Jeřábek (74. Junek), Vrána (60. Borovička), Kouřimský - Frei (85. Ursacher). Trenér: Jaromír Tomaides.

Hlasy trenérů
Petr Vanko (Tempo):
„V naší situaci je cenný každý bod. Tohle pro nás byla zlatá výhra. V první půli to bylo hodně vyrovnané, ale po takové padesáté minutě jsme si začali získávat převahu. Zápas jsme měli rozhodnout dřív, než dvě minuty před koncem. Ale za ten gól jsme vděční."
Jaromír Tomaides (Vršovice): „Bylo to vyrovnané utkání, se šancemi na obou stranách. My jsme nastřelili tyč. Zápas nezvládal rozhodčí. Na to si nestěžuju, to jen konstatuju. To je otázka pro někoho jiného. V závěru jsme házeli aut, on tam něco písknul a z protiútoku jsme dostali rozhodující gól. To je vše.”

Nejlepší hráč Tempa: Pavel Pacovský.
Nejlepší hráč Vršovic: David Kouřimský.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Admira B - Hostivař 2:0 (0:0)
Branky:
53. Michálek, 77. Šimek. ŽK: 75. Beníšek (Admira B). Rozhodčí: Tereba - Tikal, Polena. Diváků: 50.
Admira B: Žulevič - Hochman, Pelikán, Douděra (72. Bouguetouta), Klimt (77. Hájek) - Beníšek, Michálek, Šindelář, Bílek (64. Fingerhut) - Pavlata (85. Heinzel), Štefan (46. Šimek). Trenér: Zdeněk Peclinovský.
Hostivař: Provazník - O. Brzák, Mikeš, Kučera, Černý - J. Sýkora (56. Plášil), Krejča - Chyle, Hák, Pazdera (56. Nebřenský) - Proskočil. Trenér: Zdeněk Vondráček.

Hlasy trenérů
Zdeněk Peclinovský (Admira B):
„Byl to těžký zápas, ve kterém jsme podali docela dobrý výkon. Soupeř byl velmi kvalitní, ale dva góly jsme dali my a byli přece jen lepší. S výhrou jsem pochopitelně spokojený, ale nerodila se lehce. Byla však zasloužená.”
Zdeněk Vondráček (Hostivař): „Nedáváme šance, to je základ. Troufnu si říct, že jsme byli lepší a měli dost šancí. Třeba Hák šel dvakrát sám na branku. Domácí dali dva góly, my žádný, takže asi vyhráli zaslouženě. Proměnit šanci je náš největší problém, bez gólu se prostě vyhrát nedá.”

Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Šimek.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Nebřenský.


Motorlet B - Braník 0:2 (0:1)
Branky:
19. Dovhaniuk, 74. Pekárek. ŽK: hráno bez karet. Rozhodčí: Vojáček - Havel, Jakl. Diváků: 100.
Motorlet B: Sklenář - Hrabina (69. Eppert), Šíl, Filip, Gábor - Kotrba - Rossmann, Tylšar (64. Štědrý), Podzemský (79. Sloup), Jonáš - Hůlka. Trenér: Zdeněk Mikuš.
Braník: Kudláček - Pechač, Neveršil, Vybíral, Kodytek (89. Mráz) - Beneš (84. Kryštof), Pekárek, Šebák, Dovhaniuk, Ceccarelli - Trávník. Trenér: Petr Kotlín.

Hlasy trenérů
Zdeněk Mikuš (Motorlet B):
„Myslím si, že rozhodla naše nemohoucnost v koncovce. Nastřelili jsme třikrát tyč a dostali jsme takový polovlastní gól. Bylo na nás vidět, že jsme nervozní, chtěli jsme to rychle vyrovnat. Nakonec dal Braník z brejku druhý gól, když už jsme to hodně otevřeli. Mančaft nemáme špatný, ale bez gólů vyhrávat nemůžeme. Věřím, že ještě na podzim nějaké body uděláme.”
Petr Kotlín (Braník): „My musíme zjednodušit hru, zápasy od začátku odpracovat, být poctiví směrem dozadu a jako nadstavbu začít dávat góly, postupně přidávat. A to se nám dneska povedlo. Jsem za kluky hodně rád, že jsme se odrazili k něčemu, co se bude dál zlepšovat.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Václav Šíl.
Nejlepší hráč Braníku: Viktor Dovhaniuk.


Třeboradice - Dukla JM 2:0 (1:0)
Branky:
33. Votava, 69. Sýkora. ŽK: 43. Grznár, 52. Hruška - 52. Markuzi, 85. Vrzal. ČK: 52. J. Lafek (Dukla). Rozhodčí: Hrivík - Kalcovský, Čermák. Diváků: 100.
Třeboradice: Hradil - Kubík, Hruška, Votava, R. Farkaš (65. Pouzar) - Čáp - Kadlec (77. Kadeřábek), Viktorin, Janda (58. Kyncl), Grznár - Junek (63. Sýkora). Trenér: Jiří Tesař.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Markuzi, Vrzal (88. Novák) - D. Farkaš, M. Lafek - Konjevič, Dejmek, J. Lafek, Jíra (77. Laho) - Kotlík (90. Bobok). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice):
„Hráli jsme proti oslabené Dukle, ale ani my jsme nebyli úplně kompletní. Byli jsme od začátku lepší a vytvořili jsme si převahu s celou řadou šancí. Dali jsme ale jen jeden gól. Nedokázali jsme je víc přitlačit a zápas rozhodnout. Soupeř už v oslabení trefil tyč a břevno. Zápas jsme nakonec zvládli a s výhrou jsme pochopitelně spokojení.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Myslím si, že z naší strany to nebyla úplně ideální první půle a domácí vedli zaslouženě. Po zbytečném zkratu a vyloučení jsme se v deseti paradoxně zvedli a mohli zápas otočit na svou stranu. Kotlík dvakrát trefil tyč, Vrzal neproměnil samostatný nájezd. Kluky musím pochválit jak to v oslabení odpracovali.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Vrzal.



Fotografie

Související články