Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 8. kolo Daniel Vott z Přední Kopaniny?
27.09.2018

Přeborová tipovačka: Jak vidí 8. kolo Daniel Vott z Přední Kopaniny?

Do tradiční tipovačky aktuálních zápasů Pražská teplárenská přeboru nebudeme vybírat z jednotlivých týmů pouze hráče, ale také trenéry, funkcionáře nebo další postavy. Tentokrát jsme zvolili Přední Kopaninu a šéf klubu Tomáš Cigánek okamžitě pronesl: "Dáme trenéra Dana Votta, ten trefí každý zápas."

Kopaninský kouč má vysoko nastavenou laťku, protože minulý týden trefil újezdský Jakub Běhounek správně šest zápasů z osmi, což je zatím nejlepší výkon této sezony. "Vzhledem k vývoji v přeboru a jeho vyrovnanosti budu rád, když trefím více jak polovinu utkání. Navíc, když na to koukám, tak tam jsou nyní zápasy, které tipovat je opravdu loterie," usmívá se Daniel Vott.

Jeho svěřenci v tabulce prohánějí duo lídrů Újezd - Uhelné sklady a jsou třetí. "Relativně spokojení být můžeme, jsme dva body za vedoucí dvojicí, čili nic strašného, co by nešlo dohonit, ale každá prohra mrzí, zejména když je zbytečná. Zatím jsme prohráli dvakrát. Hned v úvodu se silným Újezdem trochu smolně, navíc se naše mužstvo nově tvořilo a byli jsme spolu krátce, a pak minulý týden na Admiře. Tato prohra mě mrzí ještě více, jelikož jsme tam prohrát prostě neměli," ohlíží se za odehranými sedmi přeborovými koly.

Letošní sezona bude opět vyrovnaná a řada týmů překvapuje buď až nečekaně dobrými, nebo naopak nečekaně špatnými výsledky. "Zatím nejvíce mě asi překvapilo tápání Viktorie Žižkov B. Mají sice mladé hráče, ale na druhou stranu velice kvalitní a domnívám se, že by na tom měli být lépe. Překvapují mě ČAFC a Královice, u kterých jsem si naopak myslel, že na tom budou hůře," míní Vott.

Kromě zmiňované rezervy Žižkova o sobě dávají přeboroví nováčci pořádně vědět a soupeři to proti nim nemají vůbec snadné. "Újezd je velice kvalitní a patří mezi nejlepší, Hostivař a Podolí statečně bojují a postupně sbírají body, Vyšehrad je standardní B mužstvo, kde bude záležet i na posilách z áčka, ale zatím to zvládají lépe než Viktorka Žižkov," říká směrem k novým týmům v přeborovém pelotonu.

Po sehrání týmu bude Přední Kopanina patřit mezi největší favority přeboru. "Po letním kvalitním doplnění kádru by byl alibismus říkat, že chceme hrát pouze bez starostí se záchranou. Myslím, že pokud nás nebudou provázet zranění, nemoci a absence z jiných příčin, tak máme kvalitu na to, abychom byli minimálně do pátého místa. Samozřejmě se pokusíme bojovat o vítězství v přeboru, ale ty kandidáty na celkové vítězství tam vidím minimálně ještě tři," říká Vott.

A jak tipuje osmičku přeborových zápasů na prodloužený víkend?

Žižkov B - Uhelné sklady, tip: 1
Áčko Žižkova hraje až v neděli, tak myslím, že mají ideální příležitost postavit silné mužstvo a pokusit se na Uhelky vytáhnout.

ČAFC - Královice, tip: 1
Pokud ČAFC bude hrát jako u nás minulý týden druhý poločas, tak myslím, že body zůstanou doma.

Podolí - Přední Kopanina, tip: 2
Uvidíme, co s námi udělá úterní pohárový zápas s Duklou, ale samozřejmě věřím, že vyhrajeme.

Vyšehrad B - Újezd, tip: 0
Podobná situace jako u Žižkova. Áčko hraje dopoledne a myslím, že kluci, kteří nedostanou ráno příležitost, půjdou pomoci odpoledne béčku. Přesto si myslím, že to bude stačit jenom na bod.

Tempo - Vršovice, tip: 1
Tempo hraje hezký fotbal a myslím, že s přehledem zvítězí.

Admira B - Hostivař, tip: 1
Do třetice podobná situace. Pokud Admira využije posil z áčka, doma zvítězí.

Motorlet B - Braník, tip: 1
Braník není v pohodě a bohužel na Motorletu bude pokračovat v sérii porážek.

Třeboradice - Dukla JM, tip: 0
Těžký tip. Třeboradice naposledy přebor vyhrály, Dukla vyhrála pohár. Oba se posouvají tabulkou nahoru, ale myslím, že si body rozdělí.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2