Foto: Ondřej Hanuš
Přebor očima hráče: Atrakce jménem Nezmar
26.09.2018

Přebor očima hráče: Atrakce jménem Nezmar

Tak máme v Pražská teplárenská přeboru dalšího exligistu. A ne ledajakého. Duklu Jižní Město posílil Jan Nezmar, který nastřádal v první lize desítky přesných zásahů. Jaké to vlastně je nastoupit proti borcům, kteří toho mají hodně za sebou v nejvyšší soutěži?

Tak zaprvé nevěřím tomu, že to v nějakém týmu neřeší. Větě „soustředíme se jen na sebe, ne na soupeře“ prostě nevěřím. Na soupeře se vždy díváte a připravujete.

A pokud je v přeborovém týmu borec, co má na kontě desítky nebo dokonce stovky ligových startů, tak to prostě řešíte. Nesmí tam být strach, ale respekt ano. Ti hráči si ho zaslouží.

Nejnovější posilou soutěže je rovnou kanonýr Jan Nezmar. Přiznávám, že jsem na něj hodně zvědavý. Nevím samozřejmě o tom, jak moc se udržoval po konci kariéry, ale vím moc dobře, že naskočit po delší pauze není snadné ani do nižší soutěže.

Exligisty bych obecně rozdělil do dvou kategorií. Jedna je ta, do které zapadá právě Jan Nezmar, ale také Vlastimil Vidlička, David Kalivoda a další. To znamená borci, co už vzhledem k vyššímu věku, zraněním nebo i jiným důvodům, prostě na ligu neměli.

To samozřejmě nemyslím vůbec špatně, věk zastavit nejde. Tihle hráči přinesou do každého týmu strašně cenné zkušenosti. Je ale podle mě důležité, aby i k této soutěži přistoupili zodpovědně. Přebor fakt nejde hrát levou zadní.

Třeba Vlastimil Vidlička byl v zápase proti nám jasně nejlepším hráčem Dukly Jižní Město. Věděl, jak se v jaké situaci zachovat. Na míči byl klidný. Super výkon. Za Duklu hraje také Ondřej Vrzal, kterého naopak řadím do druhé kategorie exligistů.

To znamená fotbalisté, kteří by, věřím, mohli klidně ještě když ne nejvyšší, tak druhou nejvyšší, ligu kopat. Jen už se jim asi tolik nechce nebo mají jiné priority. Nevím. Každopádně je to pak samozřejmě hodně znát, pokud se dostanou do formy.

Tím, že už jsme s Duklou hráli, tak si můžu proti Janu Nezmarovi zahrát až zase na jaře. Mimo to, že bych se ho rád zeptal na pár věcí kolem Slavie, mám jedno speciální přání. Chci s ním vyhrát hlavičku! To je teprve výzva.

V jedné věci je mi ale upřímně jedno, kdo proti nám hraje. Protože radost po výhře a zklamání po prohře je pro mě úplně stejné, ať už proti nám stojí kdokoliv. Dobrý pocit po prohře z dobře odvedeného výkonu? To neznám. Prohra je vždy prohra. A naopak.



Související články