Foto: FAČR
2. Národní Grassroots konference FAČR: Jak zlepšit mládežnický a neprofesionální fotbal?
24.09.2018

2. Národní Grassroots konference FAČR: Jak zlepšit mládežnický a neprofesionální fotbal?

Ve sportovním centru Nymburk proběhla 2. Národní Grassroots konference FAČR, která se opět zaměřila na rozvoj mládežnického a neprofesionálního fotbalu v České republice.

Více než 170 účastníků z řad zástupců Fotbalové asociace ČR a krajských a okresních fotbalových svazů se sešlo na již druhé Národní grassroots konferenci, která se opět zaměřila na témata, která by měla být vzájemnou inspirací v rozvoji mládežnického a neprofesionálního fotbalu napříč celou Českou republikou. ,,Tato konference je skvělá platforma pro setkání nejdůležitějších lidí z krajů a okresů, kterým tak může Fotbalová asociace představit, jaká je další strategie a tito lidé pak mohou společné vize a projekty přenést k nim do krajů a okresů," představil záměr konference generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

,,Představená témata byla z oblasti členství, kde jsme měli možnost vidět srovnání počtu hráčů a členů za poslední roky v krajích a okresech, k vidění byly novinky v projektu Můj první gól, dále nedávno spuštěný licenční systém neprofesionálních klubů, informace o vzdělávání trenérů, sociální projekty, přednáška Originální hráč, program byl celkově velice pestrý," přiblížil Otakar Mestek, vedoucí úseku Grassroots.

Konference se zúčastnil i technický ředitel FAČR Michal Prokeš, který přítomným prezentoval další důležité kroky v rozvoji fotbalu, ale také společně s Antonínem Barákem představil velmi poutavou prezentaci s názvem Originální hráč, která se zaměřuje na práci s mládeží a vzdělávání trenérů. ,,Témata konference jsou zvolena především pro pomoc krajům a okresům a je hrozně důležité, abychom spolupracovali všichni společně. Některé příspěvky zástupců právě přímo z krajů a okresů byly úžasné a inspirativní," uvedl Prokeš.

Konference se zúčastnili i někteří předsedové krajských fotbalových svazů, mezi nimi podruhé nechyběl ani Karel Kula z Moravskoslezského kraje: ,,Určitě zde bylo k vidění mnoho inspirace pro všechny, programy FAČR jsou velmi dobré se zaměřením od dětí až po seniory. Opravdu je vidět kus práce, který se v této oblasti udělal za dva roky od minulé Národní grassroots konference."

Na kompletní záznam akce se můžete podívat ZDE