Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 7. kolo Jakub Běhounek z Újezdu Praha 4
21.09.2018

Přeborová tipovačka: Jak vidí 7. kolo Jakub Běhounek z Újezdu Praha 4

Fotbalový Újezd Praha 4 vtrhl do Pražská teplárenská přeboru s plnou parádou. Nažhavený nováček ničí soupeře, když během šesti kol jen jednou ztratil body po remíze s Duklou JM. Teď čeká tým trenéra Karla Jeřábka šlágr s Uhelnými sklady, které zatím také ani jednou neprohrály a na druhou příčku je sráží jen o dvě branky horší skóre. „Máme velkou radost ze vstupu do přeboru, důležitější ale bude pořadí po třicátém kole,“ usmívá se opora nováčka.

Újezd si získává minutu od minuty respekt soupeřů, někteří si dokonce myslí, že povedený vstup může stoupnout jeho hráčům do hlavy. „Slyšeli jsme, jak lidi říkají, že máme hřebínek vysoko. Takhle to ale není, jen nám nechybí sebevědomí. Pro Újezd Praha 4 je ale obrovská čest, že si může přebor zahrát. Patří za to dík vedení i všem lidem okolo, co pro fotbal v klubu dělají maximum,“ poznamenal Běhounek.

Tomu, že se má proměnit do role tipéra, se jen usmívá. „Upřímně? V životě jsem si nevsadil, možná jsem v tomhle směru jediný v přeboru,“ hlásí vesele. Přesto se na tipování přeborového kola pečlivě připravil a sázel ostré tipy jeden za druhým. Vždy k tomu přidal patřičný komentář. Tu přál výhru svým kamarádům, jindy prorokoval, že odejdou ze zápasu bez bodů. „My chceme každopádně pokračovat na vítězné vlně,“ naznačil, jak podle něj dopadne šlágr kola s Uhelnými sklady.

A jak tipuje osmičku víkendových zápasů?

Uhelné sklady - Újezd Praha 4, tip: 2
Tohle bude hodně těžký zápas. Uhelky dobře posílily, navíc praktikují podobný herní systém jako my. Moc se na ten zápas těšíme, chceme zůstat první, dávám naši výhru a věřím, že mě pak obránce Matěj Pártl pozve na pivo.

Braník - Žižkov B, tip: 2
Braník naposledy docela vyhořel vzadu. Ale ono je to těžké, když od druhé minuty prohráváte 0:2. Braník hraje hezký a kombinační fotbal. Petru Kotlínovi a Adamu Trávníkovi bych přál úspěch, ale bude to dvojka.

Podolí – Vyšehrad B, tip:1
Tady se ukáže, jak si povede rezerva Vyšehradu bez posil z áčka, které hraje třetiligový zápas ve stejném čase. Věřím, že to Podolí zvládne a vyhraje. Vyšehrad B nám nevyšel vstříc, když jsme si chtěli přeložit zápas dalšího kola. Podle mého bude jednička.

Dukla JM – Motorlet B, tip: 1
Béčko Motorletu bude v podobné situaci jako rezerva Vyšehradu. I tady se překrývají zápasy obou týmů Motorletu. I proto si myslím, že si to Dukla Jižní Město pohlídá.

Hostivař - Tempo, tip: 0
Upřímně, Tempo mě zatím moc nepřesvědčilo, že by mělo hrát na nejvyšších příčkách. Tohle utkání nabídne velký boj a podle mého skončí zápas remízou.

Přední Kopanina - ČAFC, tip: 1
Na Přední Kopanině se nikomu nehraje dobře. Čafka je sice taková nenápadná, ale tady si myslím, že tři body zůstanou doma na Kopanině.

Vršovice - Třeboradice, tip: 2
Pokud začnou Třeboradice kromě střílení gólů také bránit, tak si myslím, že v tomhle utkání zvítězí. Tipuji, že tři body získají hosté.

Královice – Admira B, tip: 1
I v tomto případě bude béčko Admiry bez posil z divizního A týmu a tak si myslím, že to bude jednička. A hlavou by se mohl trefit Jirka Ptáček.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 56. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 – 5



Související články