Foto: PFS
Fotbalové městečko bylo na Ladronce vidět
20.09.2018

Fotbalové městečko bylo na Ladronce vidět

V polovině září 2018 se v pražském parku Ladronka uskutečnil již třetí ročník populárního festivalu volnočasových aktivit s příznačným názvem Ladronkafest. Akce se dle odhadů pořadatelů zúčastnilo na 13 tisíc návštěvníků všeho věku a Pražský fotbalový svaz (PFS) na oblíbeném festivalu proto nemohl se svým stanovištěm chybět.

Sobotní den přilákal do prostředí známého pražského parku na přelomu městských částí Praha 5 a 6 spoustu rodin s dětmi, které si v dobré náladě přišly zpestřit víkendový den a vyzkoušet si celou řadu tradičních i netradičních sportů a dalších aktivit.

Mezi ty tradiční lze určitě zařadit i fotbal. Rozsáhlé fotbalové městečko PFS se skládalo z oblíbených atrakcí v čele s fotbalovou klecí a fotbalovým kulečníkem, který uchvátil zejména ty nejmenší návštěvníky. Na improvizovaném fotbalovém hřišti si pak mohli návštěvníci festivalu zahrát klasický fotbal nebo si jen zatrénovat s přítomným trenérem.

PFS se pravidelně účastní rodinných festivalů s jasným cílem. „Těm nejmenším návštěvníkům a jejich rodičům chceme představit zábavnou formu tohoto sportu a pomoci tím i rozšířit členskou fotbalovou základnu,“ uvedl manažer PFS Jan Gruber.

K tomuto účelu slouží hlavně projekt Můj první klub. „Prostřednictvím tohoto projektu informujeme rodiče o termínech náborů jednotlivých klubů a pomáháme jim vybrat ten nejvhodnější první tým pro jejich malého fotbalistu nebo fotbalistku. Září je navíc měsícem náborů, takže účast na Ladronkafestu nám poskytuje možnost oslovit rodiče a jejich ratolesti,“ doplňuje Gruber.

Ve stánku byly tradičně připraveny i drobné odměny za účast na některé z aktivit. PFS se navíc zapojilo do celofestivalové soutěže s názvem Nezevluj a vyhraj, v rámci které sbírali účastníci razítka na jednotlivých stanovištích a soutěžili o věcné ceny. PFS proto poskytl do soutěže hned několik dárkových balíčků. V nich nechyběly například míče, vstupenky na zápasy pražských prvoligových celků a další fotbalové drobnosti.

V roce 2018 byl festival Ladronkafest tím posledním, kde jste se mohli s promo týmem PFS setkat. Už nyní si ale můžete do diářů zapsat termín 25. května 2019, kdy se na Náplavce uskuteční již šestý ročník rodinného festivalu Ratolest Fest. PFS se těší na viděnou!


Fotografie