Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Újezd Praha 4 je opět v čele, po kole rekordně bohatém na góly. Podívejte se!
19.09.2018

VIDEO: Újezd Praha 4 je opět v čele, po kole rekordně bohatém na góly. Podívejte se!

6. kolo Pražská teplárenská přeboru zaznamenalo hned dva rekordy. Dohromady hráči nastříleli 41 branek, zároveň rozhodčí udělili nelichotivých 42 žlutých karet. Diváci, kteří si našli cestu na zápasy, se určitě nenudili.

Hned v úvodním zápase Újezd Praha 4 doma nasázel Braníku 7 gólů. Vrátil se tak zpět na čelo tabulky, a to i přes to, že Uhelné sklady, které po minulém kole okupovaly první pozici, také vyhrály. Souboj o čelo tabulky je tudíž stále nesmírně vyrovnaný a mezi oběma rivaly opět rozhoduje pouze lepší skóre. Navíc se nedá říct, že by se Uhelné sklady gólově nečinily. Na hřišti Slavoje Vyšehrad nejprve vedly 3:0. Do poločasu se sice rezervě Vyšehradu podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Díky gólům Šafránka z druhého poločasu hosté ale obnovili tříbrankový náskok, a tak si odvezli výhru 5:2.

Třetí místo tabulky patří Přední Kopanině, zatím nejproduktivnějšímu týmu soutěže. Po sérii čtyř vítězství za sebou ale prohrála při přestřelce na hřišti Admiry B. Po prvním poločase šly do kabin týmy za stavu 1:1, když skóre otevřeli domácí už v 7. minutě a za Kopaninu srovnal parádní střelou Flaks. V druhém poločase se díky vlastním gólu Hájka hosté dostali do vedení. Rezervní tým Admiry ovšem dokázal zápas obrátit, a nakonec doma vydřel tři body výsledkem 4:3.

Vítězná šňůra nevydržela ani Královicím, jež vyhrály poslední tři utkání. V jediném zápase, na který přišlo více než 100 diváků, je zdolalo Tempo na své půdě poměrem 3:1. Hosté navíc výsledek korigovali až v 89. minutě.

Naopak nepříznivou sérii výsledků přerušila rezerva Motorletu. Poslední čtyři zápasy nevyhrála, ale v souboji se soupeřem z Vršovic si v poklidu dokráčela pro důležité tři body vítězstvím 3:0 a odpoutala se tak ze spodku tabulky.

Teprve druhou výhru sezóny zaznamenal poslední šampion – Třeboradice. Už to s ním vypadalo opět zle, když s Hostivaří prohrával 1:2. Dvěma rychlými góly v rozmezí pěti minut však dokázal zvrátit zápas ve svůj prospěch a v 90. minutě ještě pojistil výsledek na konečných 4:2.

První výhru mohlo oslavovat Podolí, i když, jak přiznal i sám trenér, mu k tomu pomohla velká dávka štěstí. Na hřišti ČAFC vyhrálo 2:0 po neproměněné penaltě i velkých chybách domácích.

Kolo plné gólů, obratů, žlutých karet i vlastních gólů. Pokud by se uplynulé kolo Pražská teplárenská přeboru mělo charakterizovat jedním zápasem, byl by to duel mezi rezervou Viktorie Žižkov a Duklou Jižní Město, ve kterém bylo k vidění kromě pěti branek i sedm žlutých karet. Hosté obrátili zápas na půdě posledního mužstva, jež je hladové po bodech. O poločase béčko Viktorie Žižkov ještě vedlo 2:1. Utkání však během dvou minut druhé půle dokázali domácí ztratit a mohly jim tak zbýt pouze oči pro pláč. Dvěma góly se za Duklu JM prosadil Vrzal. Svého dvougólového střelce měl i Žižkov – Mareše. Jeden z jeho gólů ovšem padl do jiné brány, než by si přál. Připojil se tak dalším dvěma nešťastným střelcům vlastních branek tohoto kola – Hruškovi z Uhelných skladů a Hájkovi z Admiry.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.



Související články