Foto: Jiří IPSER
Když zápas odmakáme, hrát můžeme s každým, říká kouč Hostivaře. O Řepkovi neuvažuje

Když zápas odmakáme, hrát můžeme s každým, říká kouč Hostivaře. O Řepkovi neuvažuje

Hostivařský nováček dál kouše v Pražská teplárenská přeboru. Naposledy sice prohrál na půdě úřadujícího vítěze nejvyšší metropolitní soutěže z Třeboradic 2:4, dlouho ale favorita zlobil a vedl 2:1. Trenér Zdeněk Vondráček si to uvědomoval. „Rozehrané jsme to měli dobře, ale udělali jsme individuální chyby a soupeř je potrestal,“ vykládal kouč devátého týmu tabulky. Na kontě má po šesti kolech osm bodů.

Před vstupem do soutěže jste mluvil o tom, že se Hostivař bude učit hrát přebor. Jak jste spokojeným s tím, jak si vede v roli žáka?
To bylo přesně vidět v utkání v Třeboradicích. Jsme nedůrazní, trvá nám to všechno hodně dlouho na balonu, což rozhoduje. Myslím, že jsme byli disciplinovanější tým, než byly nedělní Třeboradice, ale to nestačí. Kvalita je někde jinde.

Zápas jste měli slibně rozehraný. Věřili jste pod vlivem posledních výsledků, že byla větší šance bodovat?
Je to škoda, bylo to dobře rozehrané. Soupeř byl ale kvalitativně úplně někde jinde a my jsme udělali obrovské individuální chyby za stavu 2:1, když jsme vedli. To rozhodlo, věděli jsme, že Třeboradice mají velkou kvalitu. Šance ještě byla, když jsme šli za stavu 2:2 sami na bránu. Ale nedali jsme a hned přišel zbytečný gól na druhé straně. Pak už to soupeř chytrostí a kvalitou dohrál.

Ale vzdorovali jste poslednímu vítězi přeboru statečně. Nemáte se za co stydět...
To je pravda, určitě to nebylo tak, že bychom se za něco měli stydět. Ale vidíme, jakou kvalitu mají týmy, co proti nám hrají... Ale pozor, my jsme poznali, že v přeboru se dá hrát s každým, když hráči plní taktické pokyny, posouvají se, bojují. Plus když to zvládáte fyzicky, jste po téhle stránce připravený, tak se dá hrát s každým. V téhle soutěži má spousta týmů kvalitu - nadstandardní hráče, což je klíč. To my třeba nemáme.

Když jsem zaslechl, že duel v Třeboradicích rozhodla i kvalitnější lavička, budete souhlasit?
Určitě, určitě, určitě. Já se nechci vymlouvat na tohle utkání, ale my jsme ještě nešli v přeboru do zápasu, aby nám nechyběli tři hráči z obvyklé základní sestavy. Jeden je po operaci, další má zlomené žebro a jsou tam i další. Snad by se během čtrnácti dní měli vrátit do hry.

Zatím jste měli skóre 5:4, teď přišla porážka 2:4. Dostali jste tedy stejný počet branek jako v předchozích pěti duelech. Co se stalo?
Dostat čtyři góly je hodně. Ale je třeba si uvědomit, že jsme prostě vyrobili individuální chyby, které jsme v předchozích duelech nedělali. Proti nám stála velká kvalita a soupeř je prostě dokázal gólově potrestat.

Takže tým pochválíte, že vzdoroval favoritovi soutěže, nebo bude převažovat kritika?
Chválit tým po Třeboradicích určitě nemůžu. Za stavu 2:2 jsme mohli dát na 3:2. Kdybychom to dali, vypadal by zbytek zápasu jinak. Domácí by museli otevřít hru, a to nám vyhovuje - hrát na brejky. Já bych řekl, že kluci odehráli to, na co mají. Odmakali to, nikdo se neflákal, byli poctiví, v tomhle směru to bylo v pořádku.

Neuvažujete o tom, že byste využil v obraně služeb Tomáše Řepky, který pomáhá v klubu s trénováním?
Já si myslím, že tohle už je uzavřená kapitola. Ani jsme se o tom nějak nebavili. Myslím si, že už Tomáš ani nechce hrát na takové úrovni.