Foto: Ondřej Hanuš
Souhrn 6. kola přeboru: Újezd se prostřílel zpět na čelo tabulky, poprvé vyhrálo Podolí
17.09.2018

Souhrn 6. kola přeboru: Újezd se prostřílel zpět na čelo tabulky, poprvé vyhrálo Podolí

Fotbalisté Újezdu Praha 4 vyprášili kožich Braníku sedmi přesnými zásahy a díky skóre se vrátili na čelo tabulky Pražská teplárenská přeboru před Uhelné sklady, které si odvezly tři body z Vyšehradu. Poprvé se ozýval vítězný pokřik z kabiny Podolí. To vyhrálo na ČAFC 2:0. Na posledním místě na první výhru stále čeká rezerva Viktorie Žižkov.

Újezd Praha 4 - Braník 7:0 (4:0)
Branky:
18. a 77. z penalty Walter, 1. Hanzlík, 3. Valeš, 44. Jeřábek, 50. Podvín, 87. Vrabec. ŽK: 13. Walter, 39. Podvín - 38. Pekárek, 58. Platil, 75. Beneš. Rozhodčí: Kalcovský - Gotthard, Polena. Diváků: 76.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš (52. Krejčí), Daňhel, Malčánek, Běhounek - Papež (86. Tran Huy Nam), Vrabec, Hanzlík (81. Sobota), Podvín (72. Kantor), Walter - Jeřábek (77. Doležel). Trenér: Karel Jeřábek.
Braník: Kudláček - Ceccarelli, Neveršil, Platil (73. Dovhaniuk), Kryštof (73. Pechač) - Mráz - Beneš (85. Kodytek), Trávník, Šebák (86. Řemenář), Camara (17. Pekárek) - Vybíral. Trenér: Petr Kotlín.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd):
„Zápas se pro nás od začátku vyvíjel velmi dobře. Už ve třetí minutě to bylo 2:0, což určilo další ráz utkání. Hru jsme kontrolovali a přidávali další góly. S přehledem jsme to dovedli k vysokému vítězství.”
Petr Kotlín (Braník): „Není co hodnotit, soupeř byl jednoznačně lepší. Zarážející je, že jsme v posledních třech zápasech dostali 20 branek, to není normální ani v hokeji. Nedokážeme do zápasů přenést to, co děláme na tréninku. Před začátkem soutěže bylo jasné, že to bude těžké a že potřebujeme přivézt alespoň tři další Trávníky nebo podobné typy hráčů. To se nepovedlo. Přístup a nasazení jsou zoufalé, je to i moje zodpovědnost. Jestli si někdo myslí, že začneme bodovat s druhou půlkou tabulky, tak se plete. O tom jsme se přesvědčili v poháru na Spojích, které hrají B třídu. Vedení, já i hráči, by se teď měli zamyslet, co s tím.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Ondřej Walter.
Nejlepší hráč Braníku: nikdo.

ČAFC - Podolí 0:2 (0:1)
Branky: 9. Jůzek, 69. Zezula. V 55. minutě domácí Bláža neproměnil penaltu. ŽK: 11. Kosina, 25. Bláža, 67. Lukáš - 51. Červenka, 56. Mráček. Rozhodčí: Jeřábek - Zelený, Vojáček. Diváků: 60.
ČAFC: Drahorád - Kosina (46. Zahradník), Nagy, Kaliba, Jerie - Lukáš, Bláža, Marek (75. Chvátal), Žárský - Wulkan, Deré (75. Nováček). Trenér: Zdeněk Andrlík.
Podolí: Michal Vondrka - Matěj Vondrka (63. Brož), Bednář, Kristen, Šumník - V. Hruška - Zezula, Červenka, Mráček (85. L. Svoboda), J. Svoboda - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

Hlasy trenérů
Miroslav Kaliba (vedoucí ČAFC): „Naše klasika. Uděláme dvě hrubé chyby a dostaneme dva góly. Za stavu 1:0 nedáme tisíciprocentní šance a neproměníme ani penaltu. Zase uděláme chybu a dostaneme druhý gól. Pak už to je křeč.”
Josef Jarolím (Podolí): „S prvním vítězstvím musím být pochopitelně spokojený. Tentokrát ale uznávám, že jsme měli velké štěstí, které nám právě v minulých zápasech chybělo.”

Nejlepší hráč ČAFC: Tomáš Kaliba.
Nejlepší hráč Podolí: Michal Vondrka.

Na fotogalerii ze zápasu ČAFC - Podolí od Ondřeje Hanuše se podívejte ZDE

Viktoria Žižkov B - Dukla JM 2:3 (2:1)
Branky: 26. Obermajer, 41. Mareš - 19. a 57. Vrzal, 55. vlastní Mareš. ŽK: 14. Sintean, 63. Vilotič, 73. Kříž - 14. M. Lafek, 46. Vrzal, 51. Hudzieczek, 77. Farkaš. Rozhodčí: Jakl - Maretta, Toman. Diváků: 69.
Viktoria Žižkov B: Dlabola - Duong, Vilotič, Halgoš (46. Trapanovski), Souček (67. Saňa) - Obermajer (74. Plucha), Nguyen (69. Tseber), Sintean, Kříž - Mareš (83. Mucha), Vild. Trenér: Josef Švimberský.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Markuzi, Vrzal (90.+1 Jíra) - Vidlička (31. Novák), M. Lafek (31. Pařík) - Inneman, Farkaš, J. Lafek - Dejmek (46. Hudzieczek, 68. Laho), Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Josef Švimberský (Žižkov B): „Do zápasu jsme vstoupili dobře. Byli jsme aktivní a šli si za vítězstvím. Dali jsme dva góly a měli ještě další příležitosti. Měli jsme zvýšit na 3:1 a asi bychom to už zvládli. Začali jsme se ale dopouštět chyb v obraně, soupeř toho využil a po přestávce zápas otočil. Mužstvo musím pochválit za předvedený výkon, výsledkově to ale nedopadlo."
Josef Světlík (Dukla JM): „První poločas z naší strany špatný. Žižkov měl vést tak 5:1, takže 2:1 bylo pro nás velmi lichotivé. Do druhé půle jsme to zjednodušili a během dvou minut výsledek otočili. Díky bojovnosti jsme si došli pro vítězství.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Duong Thanh Tung.
Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Vrzal.

Na fotogalerii ze zápasu Žižkov B - Dukla JM od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE

Vyšehrad B - Uhelné sklady 2:5 (2:3)
Branky: 32. Heřman, 40. vlastní L. Hruška - 12. Hrazdíra, 15. Koubek, 28. Steinocher, 52. a 80. Šafránek. ŽK: 33. Heřman, 52. Macej - 31. Hrazdíra, 33. Kučera, 52. Steinocher, 77. Bartůněk, 87. Procházka. Rozhodčí: Les - Kučera, Bočok. Diváků: 65.
Vyšehrad B: Babka - Š. Klíma (66. Toman), Macej, Šlegl, Madej - Pusch (77. Kubík), Krivosheev, Doležal, Hanzlík (63. Ratner) - Heřman, Shinjikashvili (81. Jireček). Trenér: Jaroslav Klíma.
Uhelné sklady: Kučera - Koubek, Hruška, Procházka, Pártl - Belán (86. Bartůněk), Koc, Hrazdíra, Steinocher - Klán (87. Majerčin), Šafránek (81. Studnička). Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Nehráli jsme poctivý fotbal a u některých našich hráčů se projevily jejich špatné návyky. Nedohrávali jsme ani v obranné činnosti některé situace, a tak jsme soupeři nabízeli zadarmo, aby skóroval. Dostali jsme se sice ještě v první půli zpátky do zápasu, kdy jsme stav 0:3 stáhli na 2:3, měli jsme to v tu chvíli znovu ve svých rukou, ale na začátku druhé půle jsme dostali další laciný gól. Od té doby jsme se už dostali do křeče a přestože jsme si ještě zásluhou střídající hráčů vypracovali dvě až tři velké šance, na soupeře s mnoha zkušenými fotbalisty a zažitými automatismy to bylo málo."
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Věděli jsme, že nás čeká mladý, běhavý a kvalitní tým, což se potvrdilo. Navíc nejsme moc zvyklí na umělý trávník. O to víc jsem rád, že jsme tohle utkání zvládli za tři body.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Jiří Heřman.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Matěj Pártl.

Tempo - Královice 3:1 (1:0)
Branky: 42. Šmídek, 59. Perl, 64. z penalty Netušil - 89. Slánský. ŽK: 1. Hašek, 90. Buzek - 41. Krejča, 63. Nezbeda, 65. Láf. Rozhodčí: Tikal - Laštovička, Chustecki. Diváků: 150.
Tempo: Pacovský - Konejl, Kadlec, Netušil, Perl - Šmídek - Klouček (76. Trojan), Hašek (82. Valta), Kalaš, Čech (88. Buzek), - Vltavský (90.+1 Štěpánek). Trenér: Petr Vanko.
Královice: Lisa - Sus, Nezbeda (67. Dufek), Ptáček, Sedláček - Pospíšil (3. Hančl), Kalivoda, Krejča, Slánský - Láf, Formáček. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Petr Vanko (Tempo): „Chtěli jsme zápas pojmout týmově. Věděli jsme, že Královice mají kvalitní tým a dávají hodně gólů. Proto jsme hráli ze zajištěné obrany. Soupeře jsme potrestali za chyby, které udělal a zaslouženě jsme vyhráli. Mrzí mě jediné, že se zranil královický Pospíšil. Přeji mu brzké uzdravení."
David Kalivoda (Královice): „Jsem zklamaný, nezvládli jsme to a zaslouženě prohráli. Do zápasu jsme nevstoupili dobře a po celou dobu jsme se pořádně nedostali do hry. Všude nám chyběl krok, bylo to takové nemastné neslané. Situace jsme řešili složitě, dávali si těžké přihrávky a z toho pramenily ztráty. Vůbec jsme se nedostali k naší herní tváři.”

Nejlepší hráč Tempa: David Perl.
Nejlepší hráč Královic: Lukáš Lisa.

Na fotogalerii ze zápasu Tempo - Královice od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE

Admira B - Přední Kopanina 4:3 (1:1)
Branky: 7. Šindelář, 62. Douděra, 74. Šimek, 81. Panýrek - 18. Flaks, 59. vlastní Hájek, 83. Urban. ŽK: 23. Klimt (Admira B). Rozhodčí: Tomšů - Toman, Chustecki. Diváků: 50.
Admira B: Žulevič - Hochman, Pelikán, Sázel (30. Turák), Klimt (70. Bílek) - Hájek, Šindelář, Michálek (89. Heinzel), Douděra (90. Bouguetouta) - Panýrek, Šimek. Trenér: Zdeněk Peclinovský. 
Přední Kopanina: Švarc - Flaks, Pechar, Bláha (61. Machálek), Graf - Šultes, Cvrček, Vágner, Řežábek - Pospíšil, Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Zdeněk Peclinovský (Admira B): „Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř. Soustředili jsme se na Šultese s Urbanem. Dneska hodně pomohli kluci z áčka. Za bojovnost jsme si asi ty tři body zasloužili. Tohle utkání bylo hodně těžké, o to víc si výhry ceníme.”
Daniel Vott (Kopanina): „Jsem zklamaný hrou i výsledkem. Hráli jsme sice špatně, ale měli jsme tu vyhrát. Snaživý soupeř nakonec asi víc chtěl. Neuznali nám dva góly, ale na to se nechci vymlouvat, to je konstatování.”

Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Michálek. 
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Ivo Flaks.

Motorlet B - Vršovice 3:0 (3:0)
Branky: 12. a 34. Měska, 24. Hůlka. ŽK: 55. Gábor, 66. Kotrba, 69. Tylšar, 85. Zítka - 55. Minařík. Rozhodčí: Kohout - Tereba, Havel. Diváků: 60.
Motorlet B: Polomský - Eppert (83. Horák), Filip, Salašovič, Gábor - Kotrba - Hrabina, Měska (58. Šahini), Tylšar (83. Zítka), Sloup (70. Štědrý) - Hůlka. Trenér: Jiří Hakl.
Vršovice: Šilhavý - Zukal (46. Monnier), Protivínský, Špulka, Tomaides - Jeřábek, Kaiser - Vrána (74. Bubanec), Turek (58. Junek), Kouřimský - Minařík. Trenér: Jaromír Tomaides.

Hlasy trenérů
Jiří Hakl (Motorlet B): „Dneska se nám to po delší době hodnotí líp. Máme tři body, které jsme chtěli. Musím pochválit mladé hráče. Řekli jsme si, že to budeme hrát bezpečně, zodpovědně na naší půlce. Věci, které jsme dali do naší hry, tak nám k těm třem bodům pomohly. Kluci se sami přesvědčili, že když budou dodržovat taktické věci, tak budeme vyhrávat. Jsme rádi za tři body, za tři góly, ale hlavně jsme rádi za to týmové pojetí. Všem hráčům gratuluju.”
Jaromír Tomaides (Vršovice): „V první půli jsme byli jednoznačně horší. Nechali jsme je dávat góly prakticky do prázdné brány, kdy nereagujeme s hráči. To jsou chyby, které by neměli dělat žáci, ale my je děláme. Druhou půli nedáme jasné góly, mohlo to být ještě dramatické. Druhá půle už se tak zlepšila. Nevím jestli oni trošku zvolnili, nebo my jsme se tak zlepšili.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Martin Filip.
Nejlepší hráč Vršovic: Karel Protivínský.

Na fotogalerii ze zápasu Motorlet B - Vršovice od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE

Třeboradice - Hostivař 4:2 (1:1)
Branky: 27. Grznár, 55. Junek, 59. Sýkora, 90.+2 Kadlec - 44. Proskočil, 51. Chyle. ŽK: 23. Červenka, 48. Votava, 61. Viktorin, 73. Kyncl - 17. Černý, 33. Proskočil, 59. Chyle. Rozhodčí: Štípek - Šaróka, Čermák. Diváků: 75.
Třeboradice: Hradil - Hruška, Votava, Červenka (38. Kyncl), Pouzar (58. S. Sýkora) - Čáp - Kadlec, Viktorin, Janda, Grznár - Junek (89. Kadeřábek). Trenér: Pavel Kott.
Hostivař: Strazzer - O. Brzák, Mikeš, Kučera, Černý - J. Sýkora (89 T. Brzák), Čermák (30. Plášil) - Chyle, Hák, Pazdera - Proskočil. Trenér: Zdeněk Vondráček.

Hlasy trenérů
Pavel Kott (Třeboradice): „Hráli jsme proti bojovnému a ambicioznímu soupeři. Bylo těžké se tam dostat. Přesto jsme šli do vedení, ale v závěru poločasu jsme je nechali vyrovnat. Do druhé půle jsme šli s tím, že to chceme zlomit, ale dostali jsme druhý gól. Podařilo se nám rychle vyrovnat a přidat i třetí gól. Definitivně jsme to rozhodli až v prodloužení.”
Zdeněk Vondráček (Hostivař): „ Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Dostali jsme první gól, ale po hezké akci a centru z pravé strany jsme ještě do přestávky vyrovnali. Po ní jsme se dokonce dostali do vedení, ale domácí výsledek rychle srovnali a pak už se ukázala jejich kvalita. Udělali jsme víc chyb a oni to dokázali potrestat.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.
Nejlepší hráč Hostivaře: Ondřej Brzák.



Související články