Foto: PFS
Tour de Club: Zbraslav přivítala delegaci z Dukly
13.09.2018

Tour de Club: Zbraslav přivítala delegaci z Dukly

Podzimní část projektu Tour de Club má za sebou už druhou zastávku. Tentokrát se na návštěvu do amatérského klubu vydala delegace z Julisky. Z Dejvic na jih Prahy do Zbraslavi přicestoval trenérský tým FK Dukla Praha, aby předal své zkušenosti v práci s mládeží v místním fotbalovém klubu.

Ukázkový trénink vedl trenérský tým z ligového klubu FK Dukla Praha, který pro zbraslavskou mládež připravil pestrou a zábavnou tréninkovou jednotku. Zbraslavští fotbalisté si tak na vlastní kůži vyzkoušeli, jak se trénuje v profesionálním klubu. Do tréninku se kromě dukelských trenérů zapojili i hráči mládeže Dukly. Mladé naděje Zbraslavi si tak zatrénovaly se stejně starými dětmi. Akci zpestřili svou účastí také hráči A-týmu Dukly Patrik Czehowsky a David Bezdička, kteří se dětem v závěru akce podepsali a předali jim dárečky od Dukly i Pražského fotbalového svazu.

Trénovat s dětmi mě bavilo a doufám, že i je to bavilo s námi, a že si z toho taky něco odnesly," řekl k akci útočník Dukly Bezdička. Jeho kolega, brankář Czehowsky, si pochvaloval nasazení všech zúčastněných. „Byla to moc pěkná akce, přišlo hrozně moc dětí, vůbec jsem to nečekal. Já jsem se postavil k tréninku brankářů, některé děti byly opravdu šikovné, doufám, že na sobě budou pracovat dál, že fotbalově porostou a hlavně, že je to bude bavit," přeje si Czehowsky.

Společný trénink, ale i projekt Tour de Club jako takový, si chválili také Zbraslavští. „Projekt je to výborný po všech stránkách. Určitě budeme moc rádi, pokud se k nám někdy opět tato akce vrátí. Děti i rodiče byli nadšení, trenéři se inspirovali, jak jednotky obohatit a zpestřit. Jediné, co se nám nelíbilo, bylo, že to uteklo tak strašně rychle,“ zhodnotil návštěvu jeden ze zbraslavských trenérů Tomáš Bohatec. „Chtěl bych moc poděkovat za možnost ukázat dětem, rodičům i trenérům, jak to vypadá, když vedou trénink profesionální trenéři. Je vidět, že je to náročnější než v našem pojetí, byť se v posledních letech velmi snažíme náš trenérský tým nejen doplňovat, ale i školit. Ostatně počty dětí jasně ukazují, že naše snaha není úplně marná.“

A právě to může být motivací i pro další pražské fotbalové kluby.

Chcete si do projektu se svým klubem také zapojit? Přihlásit se můžete přes formulář na webu PFS ZDE, případně kontaktujte manažera PFS Tomáše Dostála na dostal@fotbalpraha.cz nebo pražského Grassroots trenéra mládeže Luboše Zákostelského na zakostelsky@fotbalpraha.cz. Účast v projektu je pro kluby PFS bezplatná.



Fotografie