Foto: www.slavojvysehrad.cz
Čtyři fotbalisté jsou v nové sezoně už na šesti gólech. Komu to střílí?
12.09.2018

Čtyři fotbalisté jsou v nové sezoně už na šesti gólech. Komu to střílí?

David Čapek (Vyšehrad), Štěpán Zahálka (Admira), Jiří Heřman (Vyšehrad B, na fotografii) a David Kalivoda (Královice): to jsou čtyři fotbalisté, kteří shodně dali v nové sezoně už šest branek, a vedou tak společně tabulku střelců hráčů pražských mužstev napříč soutěžemi.

Pozornost z toho kvarteta zaslouží především střední záložník Královic David Kalivoda, který je současně hrajícím trenérem týmu Sokola. Šestatřicetiletý fotbalista, který získal před deseti lety mistrovský titul se Slavií, odehrál celkem 13 sezon v české nejvyšší soutěži se 175 zápasy a 21 góly, se začal v tomto ročníku trefovat až v posledních třech kolech Pražská teplárenská přeboru Prahy. Jednou se tak stalo proti Viktorii Žižkov B, potom se blýskl hattrickem na Motorletu a naposledy dvakrát rozvlnil třeboradickou síť.

Dvakrát se trefili během uplynulého víkendu čtyři pražští fotbalisté; kromě Kalivody ještě Jakub Michálek (Admira), Petr Junek (Třeboradice) a David Belán (Uhelné sklady). První i druhá liga, stejně jako juniorská liga, však měly tentokrát kvůli reprezentaci pauzu.

Také proto se nic nezměnilo na čele pořadí brankářů, jemuž nadále vévodí slávista Ondřej Kolář s pěti vychytanými nulami.

Pražský střelec (počet gólů)
6 – Čapek (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Š. Zahálka (Admira), Heřman (Vyšehrad B), Kalivoda (Královice)
5 – Veselý (Loko Vltavín, z toho 2 v Mol Cupu), T. Kadlec (Třeboradice), Urban (Přední Kopanina)
4 – Kanga (Sparta), Nečas (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Rondić (Viktoria Žižkov, z toho 3 v Mol Cupu), Pejša (Loko Vltavín), Rys (Vyšehrad, z toho 1 roz-hodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 gól v Mol Cupu), Kurek (Admira, z toho 1 v Mol Cu-pu), Michálek (Admira, z toho 1 gól v Mol Cupu a 3 za B-tým v přeboru), Rajnoch (Motorlet, z toho 1 v Mol Cupu), P. Junek (Třeboradice), Kotlík (Dukla Jižní Město, z toho 1 v Mol Cupu), Nabiyev (Slavia jun.)
3 – Hušbauer, Škoda (oba Slavia), Šural (Sparta), Schranz (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Záviška (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Musa (Viktoria Žižkov), Bassey (Olympia Radotín), Rataj (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Beneš (Aritma, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 v Mol Cupu), Mošna (Admira, z toho 2 v Mol Cupu), O. Janda (Motorlet), T. Bláha, Cvrček, Šultes (všichni Přední Kopanina), Formáček, Láf (oba Královice), Klán, Kocourek (oba Uhelné sklady), D. Bláha (Tempo), V. Hruška (Podolí), L. Novák (Braník), Burda, Mustedanagič, Zuberu (všichni Sparta jun.), Janko, Kott (oba Dukla jun.), Z. Vejvar (Slavia jun.), Vodháněl (Bohemians 1905 jun.)
2 – Stoch, Souček, Tecl (oba Slavia), Tetteh (Sparta), Helal (Bohemians 1905), Juliš (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), P. Ježdík (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Hadi (Olympia Radotín, z toho 1 v Mol Cupu), Trýzna (Olympia Radotín, oba góly v Mol Cupu), Maione (Loko Vltavín), Tichý (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Vieira (Loko Vltavín, oba góly v Mol Cupu), Baran, Kraus (oba Aritma), Frohna, Hanek (oba Meteor), Dvorský, Měska (oba Motorlet, oba 1 za B-tým v přeboru), J. Doležal, R. Hanzlík, Shinjikashvili, O. Toman (všichni Vyšehrad B), Bláža, Fitzel, Žárský (všichni ČAFC), Bazal, Vilotič (oba Viktoria Žižkov B), Doležel, Podvín (oba Újezd Praha 4), Hák, J. Kučera (oba Hostivař), Belán (Uhelné sklady), Douděra (Admira B), Graf (Přední Kopani-na), Hrabina (Motorlet B), Randa (Královice), Šilhan, Vaněk (oba Slavia jun.), Lauko (Dukla jun.), Radwan (Sparta jun.), Vaníček (Bohemians 1905 jun.)
1 – Baluta, Coufal, Kúdela, Olayinka, J. Sýkora, Zmrhal (všichni Slavia), F. Hašek, M. Hašek, Jindřišek, Mašek, Reiter (všichni Bohemians 1905), M. Frýdek, Chipciu, Stanciu, V. Vukadinovič (všichni Sparta), Douděra, Holík (oba Dukla), Breda (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Čermák, Dočekal, Sintean (všichni Viktoria Žižkov), Mareš, Urbanec (oba Viktoria Žižkov, oba gól v Mol Cupu), Šípek (Loko Vltavín), Abena, Eichler, Viduna (všichni Loko Vltavín, všichni gól v Mol Cupu), Drobílek, Laňka (oba Vyšehrad), Kacafírek (Vyšehrad, gól v Mol Cupu), Bužík, Jiránek (oba Olympia Radotín), Filip, L. Kučera (oba Motorlet), Mařík (Motorlet, gól v Mol Cupu), J. Junek, Turbák (oba Aritma), Fric (Admira), Horák (Admira, gól v Mol Cupu), Kostka (Meteor), Daňhel, Z. Hanzlík, Chyle, Jeřábek, Papež, Valeš, Vra-bec, Walter (všichni Újezd Praha 4), Bednář, Kristen, Svoboda, Šumník, Zezula (všichni Podolí), Fiedler, Gábor, Jonáš, Maršálek, Tylšar (všichni Motorlet B), L. Hruška, Koubek, Majerčin, Studnička, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Červenka, Grznár, D. Hruška, S. Sýkora (všichni Třeboradice), Dejmek, Solař, Vrzal (všichni Dukla Jižní Město), Dufek, Slánský, Sus (všichni Královice), Flaks, Řežábek, Vágner (všichni Přední Kopanina), T. Junek, Kravtsiv, A. Krivosheev (všichni Vyšehrad B), Kouřimský, Minařík, Turek (všichni Union Vršovice), Marek, Rákosník, Wulkan (všichni ČAFC), V. Hašek, Vltavský (oba Tempo), Lupínek, Pelikán (oba Admira B), Nguyen, Z. Volek (oba Viktoria Žižkov B), Proskočil (Hostivař), Burget, Doumbia, Houha, Krunert, Kubů, R. Mašek, Mentberger, Šolaja (všichni Dukla jun.), Auer, Frydrych, Havránek, D. Macháček, Petrák, Slanina (všichni Slavia jun.), P. Hájek, Vatajelu, Wiesner (všichni Sparta jun.), Le Tuan, Vetešník, Vrána (všichni Bohemians 1905 jun.).

Pražský brankář (vychytané nuly)
5 – Kolář (Slavia)
4 – Nita (Sparta)
2 – Fryšták (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), M. Hruška (Dukla, 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Koblenc (Loko Vltavín), Jungr (Admira, z toho 1 v Mol Cupu), A. Kučera (Uhelné sklady), Kudláček (Braník)
1 – Valeš (Bohemians 1905), Otáhal (Viktoria Žižkov), Winter (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Havránek (Vyšehrad), Čáp (Olympia Radotín, v Mol Cupu), Foferka (Motorlet), Stareček (Aritma), D. Toman (Meteor), Cingel (Admira, v Mol Cupu), Provazník, Strazzer (oba Hostivař), Babka (Vyšehrad B), Bojčuk (Újezd Praha 4), Borský (Uhelné sklady), Drahorád (ČAFC), Mačí (Přední Kopanina), Pacovský (Tempo), Šilhavý (Union Vršovice), Radimský (Slavia jun.), Štorc (Sparta jun.).