Foto: Admin
Přebor očima hráče: Jak trénuje lídr a co strašák Braník?
12.09.2018

Přebor očima hráče: Jak trénuje lídr a co strašák Braník?

V tradiční rubrice “Přebor očima hráče” tentokrát předávám štafetu brankáři nového lídra z Uhelných skladů. Nejen o svém týmu prozradí zajímavosti Antonín Kučera, píše Tomáš Podvín, kapitán Újezdu Praha 4, který od začátku sezony v blogu hodnotil nejvyšší pražskou soutěž. Teď se rozhodl pro oživení a vybral hráče z týmu konkurenta.

Přebor jsme začali výborně. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budou mít Uhelky po pěti kolech 13 bodů, bereme to všemi deseti! Na druhou stranu, naše jediná ztráta doma s Hostivaří byla zbytečná… Ale nemůžeme být zase nenažraní.

Hlavně je potřeba říct, že pět kol je ještě strašně malý vzorek. Za pár zápasů může být vše jinak. Mluvím z vlastní zkušenosti, protože v minulé sezoně jsme naopak odstartovali hrozně, po pěti utkáních jeden bod. No a nakonec jsme byli v horní polovině.

Myslím, že v této sezoně bude přebor ještě vyrovnanější, než v té minulé. A to je co říct! Pokud jde o nás, neuvěřitelně nám prospěly nové posily. Přišli tři kluci z Jiren a pomohli nám nejen na hřišti, ale i v tréninkové morálce.

Celkem pravidelně se nás teď na tréninku schází dvojciferné číslo, a to je přece jen lepší, než když vás trénuje šest. Hned to má jiné grády. Při zápasech je to samozřejmě znát.

I když přebor v tuto chvíli o skóre vedeme, nemáme hlavy v oblacích. O titulu nijak moc nemluvíme, já osobně favorizuji Přední Kopaninu. Mají neskutečně našlapaný tým směrem dopředu. Hodně mě pak překvapil Újezd Praha 4 a taky Vyšehrad B s Královicemi.

Naopak zklamáním je pro mě zatím Viktorka Žižkov B. Sice jim chodí hráči z áčka, ale zatím to není moc znát. Alespoň výsledkově. Nevěřím ovšem, že by to dali soupeřům zadarmo. Proto si myslím, že Viktorka postupně začne bodovat. Snad ne proti nám.

Samostatnou kapitolou pak jsou zatím Třeboradice. Samozřejmě jsou jejich “tenisové prohry” překvapením, ale já osobně jsem před sezonou čekal, že to na obhajobu nebude. Myslím, že tam musí být zákonitě trochu problém s motivací po posledním titulu.

Obecně musím říct, že mě přebor zase hrozně baví. I když je pravda, že poslední zápas jsem si odpočinul na lavičce. Upřímně chápu, proč to tak trenér udělal. Moje bilance s Braníkem je totiž do nebe volající.

Z posledních tří zápasů, které jsem proti Braníku chytal nebo hrál (ano, jednou jsem musel do pole), jsme nevyhráli ani jeden. To by ještě nebylo tak hrozné. Ale navíc jsem vyfasoval jednu červenou, jednou jsem se zranil a navrch dostal hromadu gólů…

No, uklidňuje mě, že Braník zase půl roku neuvidím. Na všechny ostatní zápasy se moc těším. Teď nás čekají dva šlágry, nejdřív na Vyšehradě a pak doma Újezd Praha 4. A třeba jednou porazím i ten Braník...



Související články