Admira našla v nouzi kanonýra. Byla to náhoda, měl jsem hrát spíš stopera, směje se Zahálka

Admira našla v nouzi kanonýra. Byla to náhoda, měl jsem hrát spíš stopera, směje se Zahálka

Tak tomu se říká majstrštyk. Když se divizní Admira dostala kvůli zraněním do kritické situace v útoku, poslal trenér Peřina na hrot defenzivní štít Štěpána Zahálku (v černobílém). A světe div se, stal se z něj bombarďák. Na kontě má už šest vstřelených gólů a je nejlepším střelcem divize A. „Táhlo mě to dopředu, ale nikdy jsem nebyl střelec,“ směje se Zahálka. Admira i díky jeho trefám vede tabulku.

Rozjezd do sezony nebyl ideální, prohráli jste na penalty derby s Aritmou. Teď se vám už kouká na tabulku lépe, že?
Teď už je to super, jen ten první zápas se nepovedl. Beru ho na sebe, nechal jsem se po hodině hry vyloučit a kluci to pak měli těžké. Přitom jsem dostal červenou kartu po souboji, do kterého jsem ani chodit nemusel. Zápas dospěl do penalt, to už je vždycky loterie. Od té chvíle naštěstí v divizi jen vyhráváme.

Byli jste po Aritmě naštvaní? Oni to na vás docela umějí...
To je velká pravda, že se nám proti nim nedaří. A nepříjemnější je to o to víc, že nám los vždycky určí Aritmu na začátku sezony, to není nic moc. Oni mají takový nepříjemný styl, jsou hodně soubojoví, běhaví. A my na ně neumíme. Často to končí nerozhodně a dojde na penalty, nebo prohrajeme. Naštěstí nás Aritma čeká až za půl roku. A ten start na nás nezanechal stopy.

O Admiře se mluví ve spojení s postupem do třetí ligy. Přijde to v této sezoně?
Tak tohle je fakt ještě hodně daleko. O třetí lize se mluvilo před minulou sezonou a víte, jak to dopadlo, skončili jsme třináctí. Pořád to všichni máme v živé paměti, jak jsme museli hrát o udržení. O to víc si teď všechno užíváme, že se vyhrává. Je vidět, že jsme odmakali přípravu, nový impuls je i trenér. Ale jsme teprve na startu, uvidíme, jak na tom budeme v zimě.

Třikrát jste zatím vyhráli o gól. Co na to říká trenér, moc klidu si asi neužije...
Určitě bychom rádi vyhrávali o víc gólů. Jenže třeba teď naposledy v Jindřichově Hradci. Po čtyřiceti minutách vedeme 3:0, pak si po chybě necháme dát gól. Máme v týmu mladé kluky, takže to s námi zamávalo. Nakonec soupeř snížil na 2:3 a ještě nás musel podržet gólman Jungr. Přišel týden před sezonou, ale skvěle zapadl.

Hrajete divizní skupinu A. Máte za sebou sice jen pár kol, přesto, je tam rozdíl proti céčku, kde jste hráli v minulé sezoně?
Musím přiznat, že jsme si přáli změnu. Pro Pražáky je to céčko hodně náročné. Ale ani áčko není jednoduché, spíš se nám vyplatila tvrdá dřina, odmakaná příprava.

Držíte střelecký prapor po zranění Jiřího Mošny. Jste zatím nejlepším střelcem divize A. Sedí vám pozice útočníka, na kterého tým spoléhá?
No, tak ona je trochu náhoda, že jsem se na hrotu ocitl, já jsem v útoku nikdy nehrál. Dokonce trenér uvažoval, že by ze mě udělal stopera. A nakonec to dopadlo tak, že jsem v útoku. Já jsem za to docela rád, táhne mě to dopředu, ale střelec jsem nikdy nebyl. Že bych měl průměr vstřeleného gólu na zápas, to se mi vážně nikdy nestalo. (směje se)

Tři góly dal i navrátilec Kurek, pomohlo Admiře, že je zpátky?
On je vlastně naše největší letní posila. Tým jinak zůstal celkem pohromadě. Určitě nám pomohlo, že se vrátil, je to super fotbalista, hodně toho naběhá, je dost platný.

K tomu, aby se povedlo Admiře hrát nahoře, je třeba vyhrávat doma. Je to pro vás těžší, nebo jsou náročnější venkovní bitvy, kdy se týmy chtějí vytáhnout na mužstvo z Prahy?
Ono to vyjde tak asi nastejno. My neděláme rozdíl. Vždycky chceme dominovat na míči, hodně běhat. Samozřejmě se na nás chtějí vytáhnout, jako na tým z Prahy. A taky je pravda, že v minulé sezoně jsme doma těch bodů poztráceli moc. Přitom máme velké hřiště a měli bychom být schopní bránícího soupeře otevřít. Nějaký výkyv v sezoně postihne každého, ale já věřím, že tu naší sérii ještě protáhneme.