Foto: Jiří Ipser
Přebor očima hráče: Šílené kolo a „tenis“ v Třeboradicích
05.09.2018

Přebor očima hráče: Šílené kolo a „tenis“ v Třeboradicích

Tak tohle kolo mě dostalo! Při pohledu na některé výsledky jsem nechápal, diváci ale museli být nadšení, protože v osmi utkáních padlo neuvěřitelných 39 gólů. Pokud jsem v minulém blogu vzpomínal na můj nejhorší debakl 0:7, Braník „zvládl“ na Vyšehradě B rovnou 1:9…

Braníku je mi jednoznačně líto. Znám moc dobře kapitána týmu Adama Trávníka a umím si představit, jak zrovna on tenhle kolaps těžce kousal… Pro někoho, kdo je fakt typickým vítězným typem, tohle musí být naprosto strašné. Umím si to představit.

Ještě mě v zápase Braníku zaujala jedna věc. Asi máme v přeboru nového „zlého muže“. Mladý Marco Ceccarelli dostal druhou červenou ve třech utkáních. Docela slušná bilance. Ale samozřejmě to myslím s nadsázkou, může to být i smůla. Určitě mu přeju, ať se přes to přenese a ať se mu v Braníku daří.

Ještě drsnější duel odehrály Třeboradice a Přední Kopanina. Výsledek 5:7 hovoří za všechno, ale průběh byl fakt neuvěřitelný. V kabině jsme si dělali srandu, že se nehrál v Třeboradicích fotbal, ale tenis. První set tedy vyhráli hosté.

Obecně jsem si každopádně 4. kolo přeboru fakt užil. Udělal jsem si totiž pěknou fotbalovou neděli a zašel na zápas béčka Admiry s Čafkou a na béčko Motorletu s Královicemi.

První utkání bylo o poznání vyrovnanější a rozhodla ho až penalta v nastavení. Emoce plály, domácí fanoušci logicky nebyli moc spokojení, ale z našeho pohledu to na penaltu vypadalo. Na druhou stranu je pravda, že jsme byli daleko a zrovna se krmili výbornou klobásou.

Naopak na Motorletu byl výsledek jasný, Královice vyhrály 5:1. Hattrickem se blýskl David Kalivoda, jsem rád, že si to takhle neužíval u nás na Újezdě před čtrnácti dny.

Každopádně musím říct, že Královice hrály fakt výborně a zvládly si poradit s hodně běhavým soupeřem. Bavil jsem se po zápase s trenérem Moťasu Jirkou Haklem a jak říkal i v rozhovoru, rozhodly zkušenosti. Hráči Motorletu udělali až moc chyb a to soupeři trestají.

Tím se dostávám k úplně prvnímu blogu, kde jsem právě o tomhle psal. Chyby se fakt v přeboru trestají nemilosrdně. Ostatně bylo to vidět i v souboji tak dobrých týmů jakými jsou Třeboradice a Přední Kopanina. Vypadalo to, že se hrálo bez obran.

Mimochodem, radost mi udělala ještě jedna věc. Právě na Třeboradicích bylo 120 diváků a stejně tolik přišlo v sobotu k nám na Újezd, což byly návštěvy kola. Z toho jsem fakt nadšený, je to pro nás takové ocenění. Navíc jsme lidem udělali výsledkem radost. A to je ta nejlepší možná kombinace. Tak ale už konec chvály, jede se dál.

Autor je novinář, bývalý redaktor portálu iSport.cz, šéf česko-slovenského fanklubu Realu Madrid a kapitán nováčka Pražská teplárenská přeboru z Újezdu Praha 4.


Související články