Foto: lf
Projekty Pražského fotbalového svazu pokračují také v září
03.09.2018

Projekty Pražského fotbalového svazu pokračují také v září

Září je ve fotbalovém světě už léta známé jako měsíc náborů a stejně tomu bude i v letošním roce. Kromě náborů však Pražský fotbalový svaz bude realizovat spoustu dalších aktivit.

Slavní fotbalisté často říkají, že svou kariéru nastartovali tím, že je rodiče dovedli na fotbalový nábor. Zde se jim fotbal natolik zalíbil, že u něj zůstali a ten se tak stal součástí jejich života. Stejnou možnost máte také vy. Na odkazu http://bit.ly/nábory naleznete seznam pražských náborů, které se uskuteční v měsíci září.

Nábory patří pod hlavičku projektu Můj první klub, který má za cíl rozšiřovat členskou fotbalovou základnu. Tomu napomáhají také fotbalová městečka na pražských rodinných festivalech. Na nich často děti zažijí svůj první kontakt s fotbalovým míčem. V září se Pražský fotbalový svaz zúčastní Ladronka festu, který se uskuteční v sobotu 15. 9., a také festivalu Kavky4sport konaného 22. - 23. 9. v parku na Pankráci.

Přijďte si určitě vyzkoušet zábavná fotbalové stanoviště i vy!

Měsíc září je také symbolem začátku nového školního roku. Ten se PFS snaží nejmenším školákům zpříjemnit prostřednictvím Fotbalových besed. Jedná se o přednášku a následnou diskusi s fotbalovou osobností a trenérem. Součástí návštěvy je také vzorová hodina tělesné výchovy se zaměřením na fotbal pod vedením zkušených trenérů. Besedy jsou určeny žákům prvních a druhých tříd pražských základních škol a probíhají přímo v areálu školy. V minulosti děti navštívili takové osobnosti, jako jsou Radek Bejbl, Petr Švancara či dokonce vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer.

Podívejte se, jak Měsíce náborů probíhaly v loňském roce: https://www.youtube.com/watch?v=ApEglRBhb1g

Pozadu nezůstávají ani samotné pražské fotbalové kluby, které také pořádají své fotbalové akce ve snaze přivést k fotbalu více děti. Například ČAFC Praha uspořádá v pátek 21. 9. Sportovní den pro děti z okolních ZŠ a MŠ, který se uskuteční v areálu na adrese K Vodě 2. Klub AFK Slavoj Podolí mladé fotbalisty přivítá v pondělí 24. 9. na základní škole Poláčkova.