Foto: www.sklibus.cz
Šupina odmítl nabídky z přeboru. Chci si ho zahrát s Libuší, říká její kapitán

Šupina odmítl nabídky z přeboru. Chci si ho zahrát s Libuší, říká její kapitán

Lepší úvod sezony si namalovat nemohli. Hráči Libuše jsou zatím v B skupině I. A třídy stoprocentní, na domácí půdě postupně porazili Loko Vltavín B, Střešovice i Stodůlky, navíc jen jednou inkasovali. „Jsme nadšení, ale je před námi dalších 27 zápasů,“ zůstává opatrný kapitán týmu Matěj Šupina, který v Libuši zůstal i přes nabídky z vyšších soutěží.

Tři zápasy, devět bodů. Vstup Libuše do sezony nelze hodnotit jinak než pozitivně, že?
Samozřejmě. Hráli jsme se třemi těžkými soupeři a uhráli jsme devět bodů. I když jsme všechny zápasy odehráli doma, jsme nadšení. Na druhou stranu je potřeba říct, že v prvních dvou utkáních nám přálo i štěstí a hodně nás podržel gólman. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným. Věřím, že to přeneseme i do venkovních zápasů.

Změnil takto povedený úvod cíle týmu?
Vůbec ne. V každé sezoně chceme být ve vyšších patrech tabulky a co nejdříve uhrát 30 bodů, abychom měli klid. Nekoukáme příliš dopředu, takhle to neřešíme.

Takže se na Libuši o přeboru zatím nahlas nemluví?
Občas někdo zavtipkuje, že jdeme na postup, ale spíše se tomu snažíme vyhýbat a soustředit se na každý zápas.

Vy sám jste už ale mohl na přeborových hřištích běhat. V létě jste se ovšem rozhodl nabídky z vyšší soutěže odmítnout a zůstat v Libuši. Proč?
Přebor jsem si již vyzkoušel, hrál jsem i výš. Teď jsem nějaké nabídky opět měl, ale řekl jsem trenérům, že já chci hrát přebor s Libuší. V jiném klubu už asi ne.

Takže postup přece jen v hlavě máte.
Mám to tam pořád. Podle mě Libuš do přeboru patří, je to tradiční klub. Ale uvidíme, jak se to vyvine. Máme před sebou ještě 27 zápasů, což není málo.(směje se)

Devět bodů má navíc také Zličín a Olympia Radotín B. Jak vidíte konkurenci?
Zličín má výborný tým a určitě by chtěli hrát výš. Olympia je posílená díky spojení s Radotínem. Počítám, že bude hrát nahoře. Zapomínat nemůžeme ani na Střešovice, kterým se postup stoprocentně také může podařit. My jsme je sice doma porazili, ale bylo to těsné. Mají silný tým a nepodceňoval bych je.