Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak tipuje 4. kolo Pavel Pacovský z Tempa?
31.08.2018

Přeborová tipovačka: Jak tipuje 4. kolo Pavel Pacovský z Tempa?

Tři zápasy a ani jedno vítězství. Taková je dosavadní bilance fotbalistů Tempa v nové sezoně Pražská teplárenská přeboru. Remíza s rezervou Vyšehradu, prohra s béčkem Admiry a pak také na Čafce. Svěřeni trenéra Vanka si určitě představovali lepší start do soutěže. "Začátek nám zatím nevychází podle představ. V prvních zápasech bylo mnoho absencí, ale nechci, aby to vyznělo jako výmluva. Potýkají se s tím všechny týmy v přeboru. Bohužel se nám zatím v žádném utkání nepodařilo vstřelit jako první gól, neustále dotahujeme. S tím souvisí i to, že se na každý gól strašně nadřeme, chybí nám větší produktivita, kdežto v obraně děláme hloupé chyby a soupeři každou potrestají," vidí jasné příčiny nezdaru brankář Pavel Pacovský.

Nepovedený zápas odehrála parta ze Lhotky hlavně v minulém kole, kdy padla na ČAFC 0:1. "Každá bodová ztráta nás mrzí, ale náš výkon na Čafce byl pro mě osobně největší zklamání. Byl to zápas o jedné chybě, kterou jsme bohužel vyrobili my. Neprezentovali jsme se tam dobrým dojmem, víc než náš výkon a předváděnou hru jsme řešili všechny možné věci okolo a sami se tím naprosto vyřadili ze zápasu v době, kdy potřebujeme alespoň vyrovnat. Tohle se nám nesmí v dalších zápasech stávat," má jasno o tom, co je třeba zlepšit.

Stejně jako předchozí tipaři, tak i brzy čtyřiadvacetiletý brankář Tempa si pochvaluje pět nováčků v přeboru. "Jsou určitě oživením soutěže. Ve všech zápasech dokazují, že budou rovnocennými soupeři pro ostatní mužstva a nedají nikomu nic zadarmo. Výsledkově mě zatím překvapuje Újezd, který vyhrál všechny své zápasy a i Vyšehrad hraje velmi slušný a dobrý fotbal," míní.

Dobrý fotbal by určitě rádo hrálo i Tempo, byť začátek sezony mu zatím nevychází optimálně. "Cíle máme pořád vysoké, určitě se chceme umístit mezi první pětkou. Aby se nám to ale podařilo, je třeba zabrat a začít sbírat pravidelně body. Soutěž je letos ještě víc vyrovnaná než minulý rok a rozhodně nechceme mít starosti se záchranou, protože by to bylo ohromně těžké. Tým je na to dostatečně kvalitní," vzkazuje soupeřům i fanouškům Pacovský.

A jak tipuje osm víkendových zápasů Pražská teplárenská přeboru?

Uhelné sklady - Dukla JM, tip: 2
Dukla bude chtít napravit své zaváhání z minulého kola a domácím bude chybět vyloučený útočník Vašek Klán. Zkusím výhru Dukly.

Újezd P4 - Vršovice, tip: 1
Újezd bude pokračovat v nastoleném trendu a vyhraje i svůj další zápas. Tomáš Podvín se trefí z přímého kopu.

Žižkov B - Hostivař, tip: 0
V zápasech Žižkova zatím padá hodně branek, ale záleží, kolik za něj půjde hráčů A týmu. Hosté zase mají na kraji Fandu Háka, který bude větrat obranu domácích. Ani jeden tým jsem ještě neviděl hrát na vlastní oči, tak volím remízu.

Vyšehrad B - Braník, tip: 1
Braník minulý víkend překvapil výhrou na Dukle, stejně tak pro mě osobně Vyšehrad výhrou na Admiře. Očekávám vyrovnané utkání, kde využije Vyšehrad výhodu domácí umělky a zvítězí.

Tempo - Podolí, tip: 1
Tady není co řešit. Musíme už konečně zvítězit a věřím, že se nám to v utkání s Podolím povede.

Admira B - ČAFC, tip: 1
Admira zatím pokračuje v dobrých výkonech z minulé sezony a doma vyhraje.

Motorlet B - Královice, tip: 2
Těžký zápas na tipování. Duel mládí proti zkušenostem. Bude to těsný a vyrovnaný zápas, který rozhodne Jirka Ptáček gólem hlavou ze standardní situace.

Třeboradice - Přední Kopanina, tip: 0
Třeboradice se zatím na jejich vkus celkem trápí a Kopanina je silný soupeř. Pokud bude chytat Jirka Švarc a Ivo Flaks se aspoň jednou utrhne, Kopanina s prázdnou neodjede.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5



Související články