Foto: Michal Káva
Přeborová tipovačka: Jak tipuje 3. kolo Jakub Kaiser z Vršovic?
24.08.2018

Přeborová tipovačka: Jak tipuje 3. kolo Jakub Kaiser z Vršovic?

Jeden bod ze dvou úvodních zápasů Pražská teplárenská přeboru. Taková je bilance fotbalistů Unionu Vršovice. Ti zahájili novou sezonu domácí prohrou s Duklou 1:2 a poté remizovali 1:1 na Braníku. "Není to pro nás zcela optimální start," přiznává vršovický záložník Jakub Kaiser, o kterém spoluhráči říkají, že jde o nejupovídanějšího člena kabiny.

"S Duklou jsme ztratili bod až v úplném závěru, na Braníku jsme chtěli vyhrát za každou cenu, ale nakonec jsme si rozdělili po bodu, skvělými zákroky nás podržel brankář Maha," vrací se k předchozím zápasům.

V minulém ročníku skončil Union na deváté příčce. Co letos? "Chtěli bychom hrát co nejvýš, ale to každý, jinak bychom ten fotbal asi nehráli. Klidný střed říct nemohu, jelikož si myslím, že stejně jako loni bude mít záchranářské starosti i pár týmů z horní poloviny. Zápas od zápasu je potřeba sbírat body, abychom se vyhnuli co nejdříve boji o záchranu," míní.

O víkendu vršovický tým změří síly s Uhelnými sklady, tradičním přeborovým účastníkem, pak přijdou na řadu zápasy s nováčky soutěže. "Je pozitivní, že se skoro z jedné třetiny obměnila soutěž, zahrajeme si díky tomu i proti jiným týmům. Přišly velmi kvalitní celky, které se v přeboru rozhodně neztratí. Jsou tam dva rezervní týmy, v nichž kluci makají o šanci v A týmu, Újezd a Podolí s Hostivaří ukazují, že budou těžkými soupeři. Bude to opět vyrovnaná sezona," říká.

A jak tipuje víkendovou nabídku osmi přeborových zápasů třetího kola? V tom minulém trefil třeboradický David Hruška jediný zápas. Bude Kaiser úspěšnější?

Podolí - Třeboradice, tip: 2
Třeboradice to budou mít velmi těžké, ale po nepovedeném začátku si chuť spraví a o gól vyhrají.

Hostivař - Újezd, tip: 2
Souboj nováčků, kteří ještě nepoznali porážku. Očekávám, že hosté budou dobývat obranu a nakonec budou šťastnější.

Vršovice - Uhelné sklady, tip: 1
Tipuji, že Uhelky budou hrát o ty nejvyšší příčky. Budou chtít napravit zaváhání z posledního zápasu, ale věřím, že když to odjezdíme, tak tři body zůstanou u nás a vítězně pokřtíme nové střídačky.

Dukla - Braník, tip: 1
Dukla hraje pěkný fotbal, mají velmi kvalitní hráče. Braník je zase velmi bojovný tým. Myslím, že to bude vyrovnané utkání, ve kterém se budou ale radovat domácí.

Přední Kopanina - Motorlet B, tip: 0
Tady bude padat hodně branek. Pro nestranného diváka to bude zajímavé utkání. Nakonec se oba týmy rozejdou smírně.

Admira B - Vyšehrad B, tip: 1
Zde se bude hrát pěkný, rychlý fotbal plný zvratů. Tipuji, že padne pět a více gólů. Nakonec, ale Šemíci odjedou z Kobylis s prázdnou.

ČAFC - Tempo, tip: 0
Tempo hraje pohledný fotbal, ale zatím se jim výsledkově nedaří. Na Čafce, která překvapivě vyhrála na půdě Třeboradic, to budou mít těžké. Utkání skončí remízou.

Královice - Žižkov B, tip: 1
Zkušenost versus dravé mládí. Královice mají zatím nulu, ale to v tomto kole napraví. Běhavé mladíky zkušeností předčí a vyhrají.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7



Související články