Foto: Jiří Ipser
Přebor očima hráče: Nadvláda hostujících týmů
22.08.2018

Přebor očima hráče: Nadvláda hostujících týmů

Po prvním kole Pražská teplárenská přeboru to vypadalo jako vtipná souhra náhod. Jenže druhý přeborový víkend nečekaný trend potvrdil! O čem je řeč? O neuvěřitelné bilanci domácích týmů, pro které zatím je, s jednou výjimkou, jejich stadion nevýhodou. Jak jinak si vysvětlit jasnou nadvládu hostů skoro ve všech zápasech?

V úvodním kole se neradoval ani jeden domácí tým, fanoušci viděli čtyři remízy a čtyři výhry hostů. V následujícím kole vyhráli hostitelé jednou a hosté hned čtyřikrát. Třikrát se zrodila remíza. Který výsledek jsem očekával a který mě naopak velmi překvapil?

Hned v pátek jsem byl trochu zaskočen remízou Uhelných skladů, které jsem v minulém blogu pasoval na jednoho z kandidátů na titul. Taky mi hned kluci ze srandy psali, že je schválně dostávám pod tlak. Jedna plichta ale nic nemění! Navíc se potvrdilo, že Hostivař bude pro každého strašně nepříjemným soupeřem. A gól samozřejmě nemohl dát nikdo jiný než Fanda Hák, který hrál v Uhelkách vlastně na domácím hřišti.

Naopak triumf Přední Kopaniny na těžké půdě béčka Viktorky Žižkov mě až tolik nepřekvapil. Z prostého důvodu: proti Kopanině jsme hráli první zápas a ověřili jsme si, že mají opravdu kvalitní tým a oprávněně vysoké ambice. To, že se trefil znovu Dan Urban, beru spíše jako samozřejmost. Je to fakt ryzí střelec.

Pokud jsem u nějakého utkání vůbec nevěděl, co od něj čekat, byl to duel Braníku a Vršovic. Bylo nicméně jasné, že to domácí budou mít hodně těžké s brankářem Petrem Mahou, který ještě před svým odjezdem do zahraničí ukázal, proč. Zase chytil několik šancí, zase ho trenér vyhlásil nejlepším hráčem Vršovic. Tohle bude velká ztráta.

Jeden z nejtěžších zápasů sezony čeká všechny na půdě Vyšehradu B. Náročný, běhavý fotbal, to ne každému úplně vyhovuje (hlásím se). Dukla Jižní Město ho má ovšem vítězně za sebou. Myslím, že tuhle výhru ještě kluci docení, na Vyšehradě se vyhrávat nebude.

Naopak jiná rezerva, Admira B, mohla v sobotu slavit. A pro mě velmi překvapivě. Ne že bych podceňoval technicky výborný tým Admiry, ale Tempo jsem přece jen považoval za favorita. Podle ohlasů domácí trochu shořeli na koncovce, na druhou stranu souhlasím s trenérem Zdeňkem Peclinovským. Když dáte venku tři góly, bylo by smutné nevyhrát.

Pokud jsem něco trefil, byla to remíza Motorletu B s Podolím. Škoda, že si jako hráč nemůžu na přebor vsadit, protože jsem plichtu 1:1 přesně tipoval. I průběh odpovídal mým očekáváním. Domácí na soupeře vlétli, ten měl na začátku velké problémy. Podolí je ale hrozně zkušený tým, který se nenechá rozhodit, a to přesně ukázali. Vyrovnali a nakonec to mohli být oni, kdo bude slavit tři body. Moťas měl trochu štěstí.

No a konečně asi největší šok kola. Tím nemůže být nic jiného než prohra domácích Třeboradic s Čafkou 1:2. Hosté sami přiznávali, že měli kliku, ale na to si za týden nikdo nevzpomene. Co zůstane, to jsou tři body z půdy favorita celé soutěže! To se cení.

Na závěr jsem si nechal jedinou výhru domácího týmu a jsem samozřejmě moc šťastný, že to jsme právě my z Újezdu. Myslím, že jsme Královice zdolali zaslouženě. Na druhou stranu jsem přesvědčený o tom, že Královice nebudou bez bodu dlouho.

Tak uvidíme v dalším přeborovém kole. Já už se těším. A vy?


Autor je novinář, bývalý redaktor portálu iSport.cz, šéf česko-slovenského fanklubu Realu Madrid a kapitán nováčka Pražská teplárenská přeboru z Újezdu Praha 4.



Související články