Foto: Jiří IPSER
Hák se vrátil do Košíř, jenže v dresu Hostivaře. Jeho gól zajistil nováčkovi bod

Hák se vrátil do Košíř, jenže v dresu Hostivaře. Jeho gól zajistil nováčkovi bod

František Hák v Košířích žije i pracuje. Fotbalově vyrůstal přes kopec na Motorletu. Před dvěma roky se vydal do Německa. Teď v létě se vrátil a do Košíř - přijel v černobílém dresu nováčka Pražská teplárenská přeboru Hostivaře. Na hřišti Uhelných skladů si připsal i premiérový gól, kterým týmu zajistil bod za remízu 1:1.

Diváci skandovali „Frááánta Háček”, jak jste si zápas užil?
Byla to paráda, moc jsem si to užil. Musím říct, že tady byla super atmosféra. Přišli lidi, co mě tady znají třeba z hospody. Na tenhle zápas jsem se moc těšil. S klukama jsem sem chodil trénovat, znám je tady všechny. Prostě super.

A jak jste viděl samotný zápas?
Zápas jsme vyloženě vydřeli. Domácí byli sice lepší, ale moc šancí neměli. My jsme dali gól z brejku. Bod je pro nás dobrý.

Po návratu z Německa jsme vás spíš čekali na Motorletu, nebo právě na Uhelných skladech. Jak jste se nakonec dostal do Hostivaře?
Měl jsem ještě nabídku jít z Německa do Rakouska. Pak z divizních Hořovic, tam jsme se ale nedohodli. Pak už jsem neměl kam jít a přes kamaráda jsem se nakonec dostal právě sem do Hostivaře a zatím jsme tady moc spokojený.

Před odchodem za hranice jste si přebor zahrál za Motorlet. Pozorujete nějakou změnu v soutěži?
Když jsem odcházel do Německa, tak přebor neměl takovou úrověň, jako má teď. Jsou v něm velmi kvalitní mančafty, hraje ho řada fotbalistů, kteří prošli vyššími soutěžemi, to je znát. Prostě těžká a vyrovnaná soutěž.

Jaké máte s Hostivaří ambice?
Skromné. Především se zachránit. Bude to těžké, sestupují čtyři. Jsme nováček, tak to nebude jednoduché. Začali jsme dobře, máme dva body a snad se nám bude dařit dál a boji o záchranu se vyhneme.

Už jste mluvil s pokladníkem kolik vás první gól bude stát?
Ne, ještě nebyl čas. Docela se toho bojím. První starty, první gól, první žlutá karta. Snad to nebude moc bolet. (směje se)


František Hák očima trenéra Hostivaře Zdeňka Vondráčka
„S Frantou jsem maximálně spokojený. Je to bojovník, srdcař, nevypustí souboj. Rychle si ho oblíbili i fanoušci. Jsme rádi, že ho tady máme.”



Fotografie