Do roka a do dne. Záložník Snop chce s Újezdem nad Lesy zpátky do přeboru
16.08.2018

Do roka a do dne. Záložník Snop chce s Újezdem nad Lesy zpátky do přeboru

Podhrotový záložník David Snop je zpátky v Újezdu nad Lesy. Na půl roku si odskočil do Ďáblic, na jaře pak pomáhal zachraňovat středočeské Poříčany. „A teď jsem zpátky v Újezdu a budu chtít s týmem zpátky do přeboru,“ naznačil plány třicetiletý špílmachr týmu z okraje hlavního města.

Úvod do sezony jste zvládli náramně. Vyhrát 4:0 v Březiněvsi, to není jen tak, že?
Určitě jsme první zápas chtěli vyhrát, ale že to bude takhle jasné, to jsme nečekali. Soupeře jsme vlastně pustili do jedné šance, my jsme mohli naopak přidat třeba dalších pět, šest gólů.

Přitom Březiněves hrála nahoře a postup do přeboru klubu utekl až v závěru sezony. Je to pro Újezd povzbuzení?
Myslím, že ano. Březiněves se určitě zvedne, počítám s tím, že budou hrát třeba do pátého místa. Udělali tam nějaké změny, přišel trenér Dominik Rodinger, přivedl si hodně nových hráčů. Musí si to sednout, ale tahle naše výhra má cenu.

Aby si svoji hodnotu udržela, bylo by dobré výsledek potvrdit doma proti Bohnicím. Bude to těžší než první zápas?
Prohráli doma 1:6, prý jim odešli dva klíčoví hráči. Pro nás bude hodně důležité navázat na první výhru a udělat tři body. Ale je to začátek soutěže, stát se může cokoliv. Někdo dá gól, tým to nakopne a může to dopadnout jakkoliv. Je to otevřené, ale my budeme chtít vyhrát.

Obnovenou premiéru v dresu Újezdu jste oslavil i gólově. Vypadá to, že jste si vybral dobře...
Znám, jak všechno v Újezdu funguje, navíc to mám sedmnáct minut od baráku. Líbí se mi také ambice, kdy chceme hned zpátky do přeboru. Zvláště, když postupují dva týmy.

Jak se Újezd nad Lesy za rok změnil?
Je to takový mix. Jsou tu kluci, co znám, přišli i noví hráči. Musím říct, že třeba mladí šli za ten rok hodně nahoru. Pomohl jsem klubu taky s příchodem dvou hráčů a ještě další dva nadstandardní fotbalisté by mohli přijít. Ale jména říkat zatím nebudu.

Osa týmu včetně vás je hodně zkušená. Roli favorita vám asi od prvního kola nikdo nevezme, že?
Pravou obranu kope Tomáš Mika, co byl v divizních úvalech, na stoperu je Ondra Kučera, co prošel Duklou, druhý stoper je Petr Příhoda, co přišel ze třetí ligy ze Štěchovic. Je tam kapitán Petr Kovář, já a v brance Jarda Blažek. Kostra týmu je hodně zkušená. Jen do útoku bychom ještě chtěli nějakého gólového zabijáka.

Dvakrát se trefil Dan Hlubuček, ten se vám jako střelec nelíbí?
Pozor, na to, že je to brankář, tak klobouk dolů. Já si myslím, že se na pozici křídelníka našel a užívá si to tam. Neprohrává souboje, má zrychlení a taky mu to tam padá. Myslel jsem to tak, že by se hodil nějaký vyloženě hrotový kanonýr. Jak říkám, před Danem smekám.

V brance nastoupil exligový Jaromír Blažek, který je obrovskou oporou týmu. Těší vás, že pokračuje v Újezdu?
Je to super. On si to všechno vzadu uřídí, dává pokyny, všechno šlape. A on si pak jen v klidu sbírá míče, je zkušený. Teď se na nás byl podívat trenér jednoho ze soupeřů a přesně tohle u Jardy Blažka oceňoval.

Když jste zmínil, že jste pomáhal s příchodem některých hráčů do Újezdu. Mám tomu rozumět tak, že si zkoušíte roli manažera fotbalistů?
S panem Križem spolupracujeme nějaký čas. A když je šance, že bych mohl s nějakou posilou pomoci, tak se o to snažím. Zatím bych o nějaké roli manažera hráčů nemluvil, ale je mi třicet, jsem v týmu asi třetí nejstarší. Neříkám, že by mě tahle pozice do budoucna nelákala.

Nejdřív ale s Újezdem zabojujete o přebor. Koho považujete za největší konkurenty?
Nahoře budou podle mě Kolovraty, Březiněves. Nevím co čekat od Ďáblic nebo Kunratic. Na našem plánu zabojovat o postup to nic nemění. Když jsem přišel do Újezdu poprvé, tak se hned postupovalo, tak bych byl rád, aby to mělo všechno podobný scénář. Ale pozor, pořád je za námi jen první kolo.

Těšíte se na zápas s Ďáblicemi, které byly v hlavním městě vaším posledním působištěm?
Pár hráčů z klubu odešlo, pryč je trenér. Asi to nějaký náboj mít bude. Ale že by to bylo něco jako derby Sparta – Slavia? To ne. Bude to stejné jako jindy, budeme chtít uhrát tři body, to je celé. Teď musíme hlavně zvládnout zápas s Bohnicemi.