Foto: Jiří IPSER
Statistiky prvního přeborového kola
14.08.2018

Statistiky prvního přeborového kola

Pražská teplárenská přebor odstartoval a my vám tradičně přinášíme statistický přehled. Ta nejdůležitější čísla? Nula na kontě výher domácích. Slušný brankový průměr 3,75 gólu na zápas. Jen dvaadvacet žlutých karet. Ale především slabá divácká kulisa. Před rokem to bylo víc jak tisíc diváků, letos jen necelých sedm stovek.

Rekapitulace výsledků 1. kola 

ČAFC - Motorlet 2:4 (1:4)
Vršovice - Dukla JM 1:2 (0:1)
Královice - Uhelné sklady 2:4 (1:2)
Hostivař - Braník 0:0
Přední Kopanina - Újezd Praha 4 1:2 (1:0)
Podolí - Viktoria Žižkov B 3:3 (2:2)
Tempo - Vyšehrad B 2:2 (1:1)
Admira B - Třeboradice 1:1 (0:0)

Zápasová bilance 
Zápasy: 0 - 4 - 4 celkem: 0 - 4 - 4
Tak to nám nová sezóna začala hodně zajímavě. Ani jednou nedokázali domácí proměnit výhodu prostředí k tříbodovému zisku. Čtyřikrát vyhráli hosté a zbývající čtyři zápasy skončily plichtou. Jeden tou nejméně populární 0:0.

Branky: 30 (12:18), průměr 3,75 celkem: 30 (12:18), průměr 3,75
Střelci se hned na úvod soutěže činili. Celkem rovných třicet branek představuje krásný průměr 3,75 gólu na zápas. Statistiku kazí bezbranková remíza v zápase Hostivař - Braník.

Diváci: 668, průměr: 83 celkem: 668, průměr: 83
Vlna veder diváky na fotbal moc nelákala. Před rokem jsme si lebedili, že na první kolo přišlo víc jak tisíc fanoušků přeborového fotbalu. Letos necelých sedm stovek a jen ve dvou zápas jsme zaznamenali víc jak stovku. Oproti tomu na duel ČAFC - Motorlet B přišlo jen 32 diváků.

Střelci kola: Rovnou čtyři střelci si připsali dva gólové zářezy a stačily na to dva zápasy. V duelu ČAFC - Motorlet B se dvakrát trefil domácí Fitzel a hostující Hrabina. Pro toho to byla premiéra v dresu Motorletu a hned ozdobená dvěma góly. V utkání Královice - Uhelné sklady dali po dvou brankách střelci hostů Kocourek a Klán. Pro Kocourka to byla rovněž premiéra. Zaznamenali jsme i první vlastní gól. Tomáš Bláha tak nešťastně přispěl k prohře Přední Kopaniny.

Tabulka střelců 
2 - Kocourek, Klán (Uhelné sklady), Fitzel (ČAFC), Hrabina (Motorlet B)
1 - Měska, Fiedler (Motorlet B), Svoboda, Kristen, Hruška (Podolí), Volek, Nguyen, Vilotič (Žižkov B), Minařík (Vršovice), Dejmek, Kotlík (Dukla JM), Douděra (Admira B), Kadlec (Třeboradice), Urban (Kopanina), Valeš (Újezd P-4), Randa, Dufek (Královice), Vltavský, D. Bláha (Tempo), Heřman, Kravtsiv (Vyšehrad B)

Penalty: 2 (1:1), celkem: 2 (1:1), proměněné 2, neproměněné 0
Pokutové kopy byly nařízeny dva, jeden pro domácí, jeden pro hosty. Oba střelci, Fitzel (ČAFC) a Klán (Uhelné sklady), byli úspěšní.

ŽK: 22 (10:12), celkem: 22 (10:12)
V loňském ročníku jsme zaznamenali 22 žlutých karet jen jednou, a to v 15. kole. Letos se to povedlo hned v kole prvním. Bez karet se obešel sudí Chustecki v zápase ČAFC - Motorlet B.

Vyloučení: 1 (0:1), celkem: 1 (0:1)
Prvním a jediným vyloučeným se stal Ceccarelli z Braníku, který opouštěl hřiště v Hostivaři po dvou žlutých kartách.

Brankáři s nulou: Bezbrankový duel Hostivaře s Braníkem přinesl první dvě čistá konta v soutěži. Pro domácího Strazzera a Kudláčka z Braníku.
1 - Strazzer (Hostivař), Kudláček (Braník)

Hvězda zápasu Pražská teplárenská přebor - stav po prvním kole 
Admira B: 1 - Jakub Lupínek
Braník: 1 - Jan Kudláček
ČAFC: 1 - Jiří Lukáš
Dukla JM: 1 - Jakub Lafek
Hostivař: 1 - Jan Kučera
Královice: 1 - Pavel Slánský
Motorlet B: 1 - David Hrabina
Podolí: 1 - Michal Vondrka
Přední Kopanina: 1 - Daniel Urban
Tempo: 1 - Marek Vltavský
Třeboradice: 1 - Pavel Červenka
Uhelné sklady: 1 - Jaroslav Procházka
Újezd Praha 4: 1 - Ondřej Vrabec
Viktoria Žižkov B: 1 - Zdeněk Volek
Vršovice: 1 - Martin Minařík
Vyšehrad B: 1 - Jaroslav Macej