Foto: Lubor Mírek
Po debaklu v generálce zajistil Zličínu vítězný start sezony novic Slajchrt
14.08.2018

Po debaklu v generálce zajistil Zličínu vítězný start sezony novic Slajchrt

V poslední přípravě na start I. A třidy fanoušci Zličína nevěřícně zírali, jak jim Přední Kopanina nasázela devět gólů. V 1. kole soutěže však v sobotu na Zličín přijely expřeborové Dolní Chabry a tentokrát fotbalisty Zličína vyprovázel po zápase do kabin potlesk diváků. Výhru 2:0 zajistil novic v modrobílém dresu Martin Slajchrt. „Kopanina pro nás byla taková facka a tvrdá lekce," řekl Miroslav Vašut, trenér Zličína.

Měl jste ze startu soutěže obavy?
Pro nás to bylo velmi těžké utkání, navíc vstup do zápasu nebyl zrovna vydařený. Soupeř si tam vypracoval dvě takové pološance. Potom se hra  vyrovnala. Dělal nám problémy pohyb soupeře, snažili jsme se trpělivě připravit nějakou šanci a po krásné akci Vagnera se nám podařilo dát gól. Byly tam ještě dvě obrovské šance Vašuta. Druhý poločas jsme si řekli, že budeme bránit, že budeme trpěliví. Soupeř bude muset hru více otevřít, což se potvrdilo. Začal se hrát fotbal nahoru - dolů. Po další naší krásné akci jsme zvýšili na 2:0 a už jsme to dohráli.

V generálce jste od Kopaniny dostali devět gólů, teď obrana udržela nulu. Jak jste na tom za týden zapracovali?
Hlavně jsme si to po tom debaklu rozebrali a vyříkali. Byla to pro nás taková facka a tvrdá lekce. Řekli jsme si, co bylo dobře, co bylo špatně, jak ano, jak ne. Tak si to asi kluci vzali k srdci.

Zápas rozhodl Martin Slajchrt, jedna z posil. Jak jste tedy s posílením mužstva spokojený?
Určitě jsem spokojený. Máme dva velmi dobré útočníky Slajchrta s Vašutem, doplňují se a pomáhají si. Martinovi to v přípravě až tak nešlo, teď si to v mistráku skvěle vynahradil. Dobře zahrál i Ibraimi.

Z ofenzivního hráče Gröbla jste udělal stopera. To je nouzové řešení?
Michal se tam musel posunout. Klasického stopera nemáme. Taky moc nechodí trénovat, takže to není zas tak optimální, ale svými zkušenostmi a důrazem se tam hodí a patří tam.

A co brankáři, tady vás bota netlačí? 
Máme dva brankáře. Snažíme se jim pomoct dobrou prací v obraně. Uvidíme, jak se to do dalších zápasů bude vyvíjet.

Do sezony jste vstoupili vítězně, jaké jsou vůbec vaše cíle?
Chceme hrát nahoře. Až další zápasy nám ukáží, jak se to bude vyvíjet. Myslím, že nahoře bude hrát minimálně pět vyrovnaných týmů. Každý zápas pro nás bude složitý, soupeři se na nás určitě dobře připraví. Tam to bude už jenom o tom, jestli se dokážeme prosadit.


Očima Martina Slajchrta
„Moje góly, to byla hlavně dobrá práce kluků. Dostal jsem tam dva perfektní míče z pravé strany. Že jsem dal dva góly je sice příjemné, ale důležité je, že jsme vyhráli. Máme cíl hrát co nejvýš a od prvního kola si za tím jdeme. Proti Chabrům jsme položili základ. Já jsem se sem přestěhoval, mám to na Zličín blízko, tak nemusím jezdit přes celé město do Horních Měcholup.”