Foto: Jiří IPSER
Po roce na hřišti a hned vítězný gól. Teď do studené vany, plánoval Valeš z Újezdu
12.08.2018

Po roce na hřišti a hned vítězný gól. Teď do studené vany, plánoval Valeš z Újezdu

Rok nehrál mistrovský zápas, obránce Daniel Valeš si dal pauzu a věnoval se jen plážovému fotbalu, v němž nastupuje i za reprezentaci. Teď se ale na hřiště vrátil a hned ve velkém stylu: jeho gól rozhodl o výhře Újezdu Praha 4, nováčka Pražská teplárenská přeboru, na hřišti Přední Kopaniny 2:1. „Lépe to vyjít nemohlo,“ usmíval se 21letý Valeš (na fotografii ve výskoku).

Rok jste nehrál mistrovské zápasy. Nechyběly vám?
Chyběly, ale jak hraju i plážový fotbal, vytížení jsem měl. Plážový fotbal je výborný na dynamiku, na fyzičku, taky dost zlepšuje techniku, i když nevím, jestli je to v mém případě vidět. (usmívá se) Tohle je super návrat na velké hřiště. Před zápasem jsem byl trochu nervózní, myslím, že my všichni, protože to byl první zápas Újezdu v přeboru, ale dopadlo to skvěle. Všichni jsme šli na maximum, hlavně první poločas to bylo nahoru-dolů, ale zvládli jsme to. Velká úleva.

Vy jste rozhodl čtvrt hodiny před koncem, když jste po autu upadl v pokutovém území, rychle jste vstal a vypálil. Míč přeletěl brankáře. To bylo chtěné?
Samozřejmě jsem mířil na branku, to ani jinak nejde, když střílíte. Ale uvidíme až na kameře, jak to přesně bylo. (Záznam ukázal, že Valešova střela byla tečovaná)

Jak byste popsal první zápas Újezdu v přeboru?
Bylo to vybojované, to je asi nejvhodnější slovo. Uvidíme, kde se budeme pohybovat, ale myslím si, že každý soupeř je hratelný. Nemusíme se nikoho bát, bude hodně záležet na nás. V prvním zápase jsme si dokázali, že to jde.

Po jak dlouhé době jste dal vlastně gól?
Po dlouhé… Před tou roční pauzou jsem hrál za Horní Měcholupy, ale to jsem se trefil jen v přípravě, takže v mistráku jsem naposledy dával gól asi v dorostu Viktorky Žižkov. Pro mě jako obránce je to s góly těžší. Ale teď po Kopanině jsem opravdu spokojený. Na oslavu si dám v tomhle počasí studenou vanu. Nejsem nějaký otužilec, ledová nebude, ale studená ano.

Bude tenhle gól ojedinělý, nebo jich v přeboru plánujete víc?
Budu se snažit o další, ale spokojený budu, když padne co nejméně gólů do naší branky. Moje góly, to už je jen něco navíc.



Fotografie