Foto: redakce
Přeborová tipovačka: Jak tipuje 1. kolo Martin Chvátal z ČAFC?
10.08.2018

Přeborová tipovačka: Jak tipuje 1. kolo Martin Chvátal z ČAFC?

S novou sezonou Pražská teplárenská přeboru Prahy startuje také naše tradiční tipovačka, v níž hráči jednotlivých klubů tipují, jak dopadnou aktuální víkendové zápasy. V minulé sezoně bylo nejúspěšnějším počinem šest přesných tipů z osmi, čehož dosáhli Daniel Hlubuček z Újezdu nad Lesy, Karel Protivínský z Vršovic a Antonín Kučera z Uhelných skladů. Nikdo tak nezopakoval to, co Martin Inneman z Dukly Jižní Město, jenž v ročníku předchozím trefil správně všech osm duelů. Tentokrát to zkusí opora ČAFC Martin Chvátal.

Jeho týmu minulá sezona nevyšla úplně podle představ a v Záběhlicích se zachraňovali až v posledním třicátém kole. "Chtěli jsme, aby se naši fanoušci nenudili," směje se Martin Chvátal.

Ale místo zábavy to bylo chvílemi spíše o infarkt. "Základ nedobré situace jsme položili na podzim, kdy se nám bohužel kompletně rozpadla osa a dohrávali jsme ve značně osekané sestavě. Párkrát jsme hráli i s kluky, které jsme poprvé viděli až na zápase. Na jaře jsme měli dobrý herní projev, bohužel jsme však také nezvládli pár zápasů, kde jsme jednoznačně dominovali, avšak nedokázali vstřelit branku. Důležité body jsme ale vždy uhráli. Nakonec jsme ovšem o zachování přeborové příslušnosti bojovali do posledního kola a naštěstí úspěšně. Těmto "radostem" bychom se však v nové sezoně rádi vyhnuli," dodává téměř dvoumetrový stoper s kapitánskou páskou.

Čafka nepatří k týmům s nejnižším věkovým průměrem a sílu kádru často určuje zranění. "Hlavní je, aby nám zdraví drželo. Jde o to nejdůležitější. Je nešťastné, když v přípravě hrajeme v ustálené sestavě a během prvních tří kol se kompletně změní. Rádi bychom se tedy hlavně vyhnuli zraněním," říká před sezonou, která bude zpestřená účastí hned pětice nových mužstev. "Osobně jsem rád. Bude zajímavé potkat se s mužstvy, která nejsou tak okoukaná. Kvalita přeboru je rok od roku vyrovnanější a věřím, že tento rok tomu nebude jinak," uzavírá Chvátal.

A jak tipuje osmičku zápasů úvodního kola ročníku 2018/2019?

ČAFC - Motorlet B, tip: 1
První domácí zápas, nelehký běhavý a technicky vybavený soupeř, nicméně věřím ve znalost domácího prostředí a zužitkování kvalitní přípravy. Tři body zůstanou doma.

Podolí - Žižkov B, tip: 2
Souboj nováčků. Hosté budou mít širší kádr a prosadí se jejich dravé mládí.

Hostivař - Braník, tip: 0
Braník bude chtít napravit nepovedený závěr loňské sezony. Domácí se ale budou chtít ukázat v nové soutěži, takže to bude remíza.

Vršovice - Dukla JM, tip: 2
Přestože Vršovičtí hrají poctivý fotbal od podlahy, tak na zkušené technicky i kondičně vyspělé mužstvo Dukly to stačit nebude.

Tempo - Vyšehrad B, tip: 1
Zajímavý zápas dvou mladých týmů. Věřím, že Tempo prokáže svou kvalitu a hosty z Vyšehradu pošle domů s nepořízenou.

Královice - Uhelné sklady, tip: 0
Naopak souboj zkušených týmů. Oba dva budou chtít začít opatrně, zápasu bude slušet remíza.

Přední Kopanina - Újezd, tip: 1
Nelehký start do soutěže pro oba dva týmy. Věřím však, že domácí zúročí své zkušenosti ze soutěže a využijí výhody svého větrného hřiště.

Admira B - Třeboradice, tip: 0
Třeboradice jsou tradičním favoritem všech zápasů, domácí však nedají svou kůži zadarmo.