Foto: Tomáš Podvín
Posila pro nováčka přeboru: za Újezd Praha 4 bude hrát záložník Vrabec
09.08.2018

Posila pro nováčka přeboru: za Újezd Praha 4 bude hrát záložník Vrabec

Nová výzva přišla trochu nečekaně. Záložník Ondřej Vrabec, syn šestinásobného mistra Československa se Spartou Petra Vrabce, se jí ale okamžitě chopil. V létě se stal posilou Újezdu Praha 4, který je jedním z nováčků v Pražská teplárenská přeboru. „Chci vyhrát každý zápas, s ničím jiným do toho nemůžeme jít,“ má jasno Vrabec.

Proč jste se po konci v Úvalech rozhodl zrovna pro Újezd Praha 4?
Nabídek bylo víc, to je pravda. Ale zásadní roli sehrály dva faktory. Jednak mám Újezd blízko a cestování tam je pro mě příjemné. No a potom osoba trenéra Karla Jeřábka, se kterým se znám já i táta už hrozně dlouho. Vím, co od něj mohu čekat a že má velké ambice.

Táta vám tedy přesun o soutěž níž schválil?
Tohle nechává vyloženě na mně, neměl s tím žádný problém. Navíc jak jsem říkal, s trenérem Jeřábkem se dobře zná.

Zapadnutí do týmu proběhlo bez problémů?
Jasně, všechno klape dobře. S některými hráči už jsem se znal, s ostatními jsem se rychle poznal. Ale to nejdůležitější se ukáže až na hřišti. Tam musíme působit jako jeden tým.

Pojďme tedy na hřiště. Je něco, na co jste si musel v novém týmu zvykat?
Tak především hraju na trochu jiné pozici, čímž se samozřejmě změnilo i mnoho mých úkolů. V Úvalech jsem hrál na podhrotu, v Újezdu zatím nejčastěji na pozici středního záložníka. Tím pádem musím více pomáhat v defenzivě. Ale nemám s tím problém. Myslím, že příprava proběhla dobře a už se těšíme na sezonu.

S jakými cíli do nové sezony jdete?
Určitě si musíme dávat nejvyšší cíle, jinak to nejde. Chci vyhrát každý zápas. Musíme vždy respektovat soupeře, to je jasná věc, ale do každého utkání půjdeme s tím, že chceme vyhrát. Nikdy nemůžeme být spokojení s tím, že prohrajeme.

A co nějaké osobní cíle?
Neříkám si před sezonou, kolik bych měl dát gólů nebo na kolik nahrát. Mým cílem je, aby mě fotbal bavil. A bude mě bavit, pokud budeme vyhrávat. Když se bude dařit týmu, budu šťastný já i všichni okolo. Věřím, že když se nám vyhnou zranění, bude to dobré.

V prvním kole jedete na půdu ambiciózní Přední Kopaniny. Co od zápasu čekáte?
Určitě to bude ohromně těžké, Přední Kopanina má v kádru zkušené hráče, kteří hráli ve vyšších soutěžích. Navíc nikdo nechce prohrát první domácí zápas. My se ale pokusíme vyhrát. Na nic jiného teď nemyslíme.